Preterano gledanje TV-a ubija dečiju kreativnost?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.567
Šta mislite, da li preterano gledanje TV-a ubija dečiju kreativnost?

Možda ovo može da pomogne?

main-qimg-58cff1082e265b3be6c4169167b15e00.jpg

Ovaj gornji test se je ponavljan puno puta i uvek sa istim rezultatima.

Апсолутно уништава развој дететовог мозга. Са разлогом дете треба да користи своја чула док одраста. Треба да излази, да пада, да пипа траву, да гледа у људе, какве изразе лица праве, да слуша звуке, да се игра са животињама. Само тако може дозволити мозгу да се развија.

Од мојег ујака дете је још са неколико месеци почео да користи таблет, да гледа цртаће и толико је постао завистан да је то радио преко шест сати дневно. Сада не уме да говори. Ужас.

Апсолутно уништава развој дететовог мозга. Са разлогом дете треба да користи своја чула док одраста. Треба да излази, да пада, да пипа траву, да гледа у људе, какве изразе лица праве, да слуша звуке, да се игра са животињама. Само тако може дозволити мозгу да се развија.

Од мојег ујака дете је још са неколико месеци почео да користи таблет, да гледа цртаће и толико је постао завистан да је то радио преко шест сати дневно. Сада не уме да говори. Ужас.

nije tablet kriv nije dete krivo vec ujak i ujna
koliko se bave detetom toliko ono "upija"
na veliku zalost nisu usamljeni primer

Šta mislite, da li preterano gledanje TV-a ubija dečiju kreativnost?

Možda ovo može da pomogne?

Pogledajte prilog 1099042
Ovaj gornji test se je ponavljan puno puta i uvek sa istim rezultatima.
I call BS. Ja sam crtao kao onaj ko je gledao vise od 3 sata na dan TV u tom uzrastu.
Zenin mali iz prvog braka crta kao levom nogom, gleda YT, igra igrice al je kreativan. Sam pravi klipove na Tiktok-u, sam ih edituje, naucio je engleski tako, abecedu, gleda sta ga zanima, ispituje, propituje al gleda vise od 3 sata.
Nije bitno koliko gledas vec sta gledas....

I call BS. Ja sam crtao kao onaj ko je gledao vise od 3 sata na dan TV u tom uzrastu.
Zenin mali iz prvog braka crta kao levom nogom, gleda YT, igra igrice al je kreativan. Sam pravi klipove na Tiktok-u, sam ih edituje, naucio je engleski tako, abecedu, gleda sta ga zanima, ispituje, propituje al gleda vise od 3 sata.
Nije bitno koliko gledas vec sta gledas....

zaista mislis da yt i Tt pospesuju kreativnost kod dece?

daj mu krompir i pokusaj da ga nagovoris da se igrate i da od njega napravi camac. Vec slutim odgovor :(

Back