pret - a - porte .

ravana

Domaćin
Poruka
4.537
Ajmo jos malo o modi . U hr postoji cro - a - porte na istu foru kao i gore navedeni festival mode . Gledao sam malo zadnji cap i nisam vidio nista sto bi normalna zena mogla nositi . A sada pitanje , da imate tvornicu odjece bili tim dizajnerima dali da vam izradi kolekciju . Je to sve neki glamur ali kome to prodati . Vec smo zakljucili da domaca tekstilna industrija gubi bitku sa strancima ali to sto sam vidio tamo je neka tkz visoka moda koja moze zaposliti 2 - 3 svelje a ne i napraviti posao za par stotina krojacica .

Ajmo jos malo o modi . U hr postoji cro - a - porte na istu foru kao i gore navedeni festival mode . Gledao sam malo zadnji cap i nisam vidio nista sto bi normalna zena mogla nositi . A sada pitanje , da imate tvornicu odjece bili tim dizajnerima dali da vam izradi kolekciju . Je to sve neki glamur ali kome to prodati . Vec smo zakljucili da domaca tekstilna industrija gubi bitku sa strancima ali to sto sam vidio tamo je neka tkz visoka moda koja moze zaposliti 2 - 3 svelje a ne i napraviti posao za par stotina krojacica .

oduvek ste patili da kopirate talijane, a srbi su vam bili cigani

Ima kvalitetnih domaćih mladih dizajnera, koji rade originalne stvari, ženstvene, cene su iole pristupačne,ne vidim u čemu frka :o
Kamelenosko stapanje sa okolinom je shit.
A i robna marka na grudima ili dooopetu da piše je shit.
Stil se stvara, a esteta se rađa :)

Kao sto je i zastava proizvodila lose aute dok ju nije kupio fiat tako i nekoj tekstilnoj industriji samo trebaju dizajneri .
Fiat proizvodi lose automobile, a Zastava je proizvodila nikakve.
Nego nesto drugo je tu u pitanju.

Na primer...
Poslednje kosulje koje su mi se svidele nosio sam pre 30 godina. Dobio sam ih polovne i zakrpljenih kragni.
Recimo da danas ubodem kakav loto, da ja sada ne bih isao po svetu i prosivao se po prodavnicama gledajuci u uzase
angazovao bih dizajnera i rekao: takav materijal, takav dezen, takav kroj ... i dobio bih to sto hocu.

Sebi,... ili podignem fabriku i kazem: hajde sada mi stancujete to za to i to trziste.

Duks mi se pak u zivotu svideo jedan jedini, pre jedno 5 godina. A kada sam otisao da ga kupim bio je prodat.
Postojali su duksevi od iste firme, ali su bili svi razliciti. Dakle, prodedura je ista ...

Nije modni dizajn namenjen nama ravana - nego njihovim klijentima!
t2731.gif

Na modnoj pisti se samo demonstrira kakvim detaljima i tehnikama dizajner vlada.

A klijenti biraju sta ce im on dizajnirati i u koju svrhu.

Poslednja izmena:
oduvek ste patili da kopirate talijane, a srbi su vam bili cigani

pa naravno da su cigani hihihihiii

- - - - - - - - - -

Fiat proizvodi lose automobile, a Zastava je proizvodila nikakve.
Nego nesto drugo je tu u pitanju.

Na primer...
Poslednje kosulje koje su mi se svidele nosio sam pre 30 godina. Dobio sam ih polovne i zakrpljenih kragni.
Recimo da danas ubodem kakav loto, da ja sada ne bih isao po svetu i prosivao se po prodavnicama gledajuci u uzase
angazovao bih dizajnera i rekao: takav materijal, takav dezen, takav kroj ... i dobio bih to sto hocu.

Duks mi se pak u zivotu svideo jedan jedini, pre jedno 5 godina. A kada sam otisao da ga kupim bio je prodat.
postojali su duksevi od iste firme, ali su bili svi razliciti. Dakle, prodedura je ista ...

Nije modni dizajn namenjen nama ravana - nego njihovim klijentima!
t2731.gif

Na modnoj pisti se samo demonstrira kakvim detaljima i tehnikama dizajner vlada.
A klijenti biraju sta ce im on dizajnirati.

s kojim pravom kazes da fiat proizvodi lose automobile?

To im je glavna poslovna politika, samo se naravno ne imenuje tim recima.
Nego se kaze da su okrenuti kupcima sa molom kupovnom moci.
p0125.gif

Inace sa obzirom na stanje na trzistu u vreme svetske krize, imali su srece sto su tako orijentisani.
Jer udarce su prvenstveno primili oni koji proizvode kvalitetnije.

vidim, bas si potkovan materijom, sigurno znas da vecina drugih proizvodjaca koriste fiatove motore i platorme

uvijek cu radije voziti lijep i moderan automobil, nego npr. dosadnog mercedesa. bmw su okej, al treba znati voziti zadnju vucu. da ne pominjem reno, pezo, i sl. dresheve.
mada, i ne kupujem auta preko 5-6000e, smatram da je nepotrebno, moj izbor je alfa 159 1.9 benzin 160ks :)))))

... moj izbor je alfa 159 1.9 benzin 160ks :)))))
... i onda si nasao da mi pricas o fiatu. :eek:
Sto se mene tice pre 1,5 godinu sam uzeo spanca starog 10 godina sa folcvagenovim 3-cilindricnim dizel mororom od 55 Ks. za 3,5 hiljada e.
U stvari sam posao po Pezo 307, ali sa 2 vrata.
Seata ne bih uzeo, jer mi se nisu svidjale linije, medjutim verzija na koju sam slucajno naisao je imala nesto uspesnije resenje dizajna.
A u dizajnu nijansa moze da znaci mnogo.

Ono sto meni nije jasno kod dizajna to je zasto na proizvodnu traku izlaze promasaji.
Kod odece je drugo. Dizajner napravi jedan komade da se vidi sta ume pa neka ga ne nosi posle niko.

Ili bar ako i mozemo razumeti da iz nekih razloga linija automobila bude promasena, ... ali zasto im totalno promase boje!

Ima kvalitetnih domaćih mladih dizajnera, koji rade originalne stvari, ženstvene, cene su iole pristupačne,ne vidim u čemu frka :o
Kamelenosko stapanje sa okolinom je shit.
A i robna marka na grudima ili dooopetu da piše je shit.
Stil se stvara, a esteta se rađa :)

Ne delim misljenje o domacim dizajneirima. Izdvajam malu Ines, DO, Roksandu koja jeste i nije nasa, Sekularac koja, opet, jeste i nije nasa i to je sve, cini mi se...a i mala Ines je skolovana u Italiji...a DO je arhitekta, ili slikarka, nije po edukaciji dizajner.

Bojim se da se na nasim akademijama pravi klasicna greska kada je o modnom dizajnu rec, jednostavno se forsira avangarda na racun klasike a ja sam sklona da verujem kako jedno bez drugog ne ide.
Najpre se moraju tkanine poznavati u prste, ponasanje istih na telu, nakon toga pad, secenje, krojenje...a nasi dizajneri gledaju samo da nacrtaju sto cudnije ne bi li se na trzistu odvojili umetnickom vizijom a moda nije isto sto i druge sfere umetnosti, ona jednostavno mora da bude nosiva u 90% slucajeva i visoka u 10%.

Mekvin jeste usio crve u haljinu ali je ta haljina imala odlican kroj, struk, duzinu...osim crva, sve je bilo perfektno...zato su nasi najbolji dizajneri oni koji su se skolovali van zemlje.

ma nema dalje, dizel motor i to sa tri klipa i kontrategom umjesto cetvrtog, da ne trese bas previshe :))))
Zbog postovanja pravila ogranicenja brzine i udobnosti sam i mislio da uzmem Pezo 307,
medjutim ispostavilo se da je za to "tresenje" dobijeno brze reagovanje spanca koji je pravljen za vozace koji naginju sportskoj voznji,
sto u saobracaju u stvari povecava bezbednost kretanja.

Mislim, pod tim ne podrazumevam kada je pre neki dan na istovetnoj Ibizi iza mene,
posto sam se tek parkirao, jedan proleteo sporednom ulicom i smotao na glavni put kao iz katapulta.

Back