Presuđena naknada za nematerijalnu štetu porodicama nastradalih u padu nadstrešnice u Novom Sadu

E ovo vec moze da ide do Strazbura, i to lagano svi dobijaju preko 20 miliona dinara po zrtvi, da se naplati od drzave Srbije.

Mafijasko-oloske stvari SNS bande ce da placaju svi poreski obveznici Srbiji.

Jos jedan razlog da se doticna banda smeni.

Ako ovo nije jasno i njihovim sendvicarskim glasacima, onda su u pitanju zestoko retardirane osobe.

Placacete mafijanje svojih SNS gazdi moroni, cak i kada vam daju dnevnicu od 3000 za botovanje, to vam se sve oduzme kada placate odstete za zrtvve tog mafijaskog rezima.

Zasto pise da su tuzeni duzni SOLIDARNO , nadoknade....jel ta rec obavezna tu , ja sam gledao presude, i nigde se tu ne pominje solidarno nadoknada sudskih troskova...zasto je ovde navedena rec solidarno...
To je pravni izraz tu.

Znaci da mozes da trazis pare od svih tih navedenih institucija, Grada Beograda, Republike Srbije, i ko je sve tu vec naveden, oni su solidarni duznici.

To je pravni izraz tu.

Znaci da mozes da trazis pare od svih tih navedenih institucija, Grada Beograda, Republike Srbije, i ko je sve tu vec naveden, oni su solidarni duznici.
Aaaa vise tuzenih , zato je izraz solidarna naknada stete...

Da da, ja sam radio samo sa parnicama, pa su presude uvek bile konkretno tuzeni nadoknadjuje troskove, bez reci solidarno jer ih nije bilo vise nikada..

E ovo vec moze da ide do Strazbura, i to lagano svi dobijaju preko 20 miliona dinara po zrtvi, da se naplati od drzave Srbije.

Mafijasko-oloske stvari SNS bande ce da placaju svi poreski obveznici Srbiji.

Jos jedan razlog da se doticna banda smeni.

Ako ovo nije jasno i njihovim sendvicarskim glasacima, onda su u pitanju zestoko retardirane osobe.

Placacete mafijanje svojih SNS gazdi moroni, cak i kada vam daju dnevnicu od 3000 za botovanje, to vam se sve oduzme kada placate odstete za zrtvve tog mafijaskog rezima.
Njih bas briga. Znaju da novcem mogu da potkupe ljude i otkupe svoje greške.

Мислиш 20 Мил. ДОЛАРА.
е,КАД ЛОПОВСКА БАНДА Добије ту доларску Пресуду,
ТЕК ОНДА ЋЕ пронађу (у Најави),Кривца за нАДсртрешницу!

Aaaa vise tuzenih , zato je izraz solidarna naknada stete...

Da da, ja sam radio samo sa parnicama, pa su presude uvek bile konkretno tuzeni nadoknadjuje troskove, bez reci solidarno jer ih nije bilo vise nikada..
I ovo je parnica. Slabo ti je iskustvo ako nikada nisi video parnicu sa više od jednog tuženog..

Pa hipotetički, sve može. Može i poslodavac da ti da deset puta veću platu, ali koliko je realno. Suština je da postoji neki opseg u kom se kreću naknade šteta. Ne možeš za povredu ugleda i časti u Srbiji da dobiješ 100.000 e ili za pretrpljen strah. Isto tako, ni za smrt bliskog lica ne možeš da dobiješ milione evra. Za razliku od materijalne štete, nematerijalne se ne može meriti, ona je vid kompenzacije za duševni bol, tako da sudska praksa iskristališe iznose koje se dosuđuju.

Zasto pise da su tuzeni duzni SOLIDARNO , nadoknade....jel ta rec obavezna tu , ja sam gledao presude, i nigde se tu ne pominje solidarno nadoknada sudskih troskova...zasto je ovde navedena rec solidarno...
.
Солидарно у правној терминологији значи да можеш судски да потражујеш од свих, групе или појединачно у којој год варијанти је повољно за потражиоца.

Тако нпр. од солидарних дужника којих може да буде и сто, ти решеш да се наплатиш само од једног и тај је дужан све да плати и не може да се намири од других јер је свако само за себе гарантовао целокупан износ.

.

Back