Prestao sam da pušim i uštedeo za stan...

Koja inflacija ako štediš u evrima, evo na primer 5 evra po osobi. Ili za manje vreme da se uštedi ako su dve osobe, odnosno par, znači 10 evra dnevno, za 15 godina možeš da uštediš 55.000 evra, i da kupiš čak dvosoban stan. Samo da ne pušiš. Valjda je bolje to nego kirija ili kredit. Još plus si zdraviji.
Budi malo realan. 10 evra, na dnevnom, to je 300 mesečno. U Srbiji, sa niskim primanjima. Teško!

Kad sam imao 14 godina počeo sam da pušim, i pušio sam nekih godinu dana dok nisam shvatio da je bacanje para pa sam prestao ali sam počeo da štedim i da odvajam pare sa strane, želeo sam da imam svoj stan. I tako sam 30 godina štedeo i ove godine kupio stan na Altini, od 30 kvadrata, uknjižen, bez centralnog grejanja, znači nema velikih računa. Jednosoban stančić. Zahvaljujući tome što nisam pušio. Oko 500 dinara dnevno sam štedeo kao što košta prosečna pakla cigareta i uštedeo 45.000 evra. Šta vi mislite, da li bi i vi tako mogli, da ne pušite i da štedite. Ako ste stariji, na primer imate već 30 godina, da štedite vi i supružnik po 500, to je 1000, i možete već za 15 godina da uštedite za takav stančić. Da li je pametnije to ili da kupujete cigarete i da plaćate svoju bolest i svoju preranu i bolnu smrt, i da nas gušite i trujete, šta je pametnije, bolje, zdravije i isplativije?
Ja nikad nisam pušio pa nemam za stan

Ja igram obrnuti loto. Imam zabavu i siguran dobitak.
Popunim tiket ali ga ne uplatim vec novac za tiket ostavim na stranu. Sansa da dobijem sedmicu je 1 prema 15 miliona. Za sesticu jedan prema 6 miliona. Ostali dobici su sitni i vise verovatni. Preuzimam odgovornost ako dobijem 7 ili 6 a nisam uplatio.

Od 2023 do sada sam na takvom lotu zaradio 445.570 rsd . Igracu ga do kraja zivota.

Back