presents

Obozavam da poklanjam, ali i da dobijam poklone...
I cesto iznenadim ukucane ili prijatelje nekom sitnicom... :heart:
Poslednje sto sam poklonila je foto-album (rucni rad), a poklonila sam ga kumi onako, bez povoda...
A danas sam dobila na poklon knjigu "Odabrani Grafiti" od jednog prijatelja... :lol:

Poklonu se ne gleda u zube...:confused:

Istina!
Sofija rece kako ne voli od onih sto imaju novac dobit neku jeftinu sitnicu, a ja ne volim da mi bogatasi opce poklanjaju!:evil:
Nasla sam se u situaciji da sam dobila povratnu avionsku kartu i cek sa odredjenom sumom novca za "dzeparac" da mi se nadje dok sam na toj poklonjenoj destinaciji:eek: i ne od muza, ne od frendice, vec od poznanice kojoj sam nesto uradila, bolje receno zbog koje sam nesto zrtvovala ali nije vridilo toliko .....i kad je dosao Bozic hocu ja njoj poslat nesto...a sta?:eek:

Kazetu Marinka Rokvica?:think::whistling:

Mene to opterecuje...veci i je poklon kava u necijem prisustvu nego ne znan kakve skupe stvari

Setih se, poklonila sam spavacicu drugarici, bez zvanicnog povoda, cisto jer se nismo godinama videle, i saznam da je zatrudnela kada je prvi put obukla. Ta vest me je bas obradovala. Kao poklon. :)

Ovakve price volim citati, na ovakav nacin volim i poklanjati...spontano bez povoda i obaveza!:super:

Istina!
Sofija rece kako ne voli od onih sto imaju novac dobit neku jeftinu sitnicu, a ja ne volim da mi bogatasi opce poklanjaju!:evil:
Nasla sam se u situaciji da sam dobila povratnu avionsku kartu i cek sa odredjenom sumom novca za "dzeparac" da mi se nadje dok sam na toj poklonjenoj destinaciji:eek: i ne od muza, ne od frendice, vec od poznanice kojoj sam nesto uradila, bolje receno zbog koje sam nesto zrtvovala ali nije vridilo toliko .....i kad je dosao Bozic hocu ja njoj poslat nesto...a sta?:eek:

Kazetu Marinka Rokvica?:think::whistling:

Mene to opterecuje...veci i je poklon kava u necijem prisustvu nego ne znan kakve skupe stvari

Tako je...
Ja uvek poklanjam realno...
I ne poklanjam često i bez razloga... jer time obavezujem njih da mi vrate...
I kad znaju da ne treba da vrate, osećaju se glupo jer ne mogu meni ništa kupiti...

Više volim onaj fazon, kad dođu kod mene na kafu, pitam, treba li ti takva i takva majica, pantalone, blabla... evo ja kupila a ne mogu ili nemam šta uz to da obučem... pa poklonim... tako mi je opuštenije, jer onda taj neko nije dužan da mi uzvrati...

Poklanjam kozmetiku i parfeme, kad se vratim sa zimovanja drugaricama... a mojima po koju majicu, cipele...

Poslednja izmena:
Tako je...
Ja uvek poklanjam realno...
I ne poklanjam često i bez razloga... jer time obavezujem njih da mi vrate...
I kad znaju da ne treba da vrate, osećaju se glupo jer ne mogu meni ništa kupiti...

Više volim onaj fazon, kad dođu kod mene na kafu, pitam, treba li ti takva i takva majica, pantalone, blabla... evo ja kupila a ne mogu ili nemam šta uz to da obučem... pa poklonim... tako mi je opuštenije, jer onda taj neko nije dužan da mi uzvrati...

Bas to!

I jos sto ne volim je vracanje dara i poklanjane onog sto sam dobila na poklon.
Nikad to nisam radila, cak ni kad je djecija odjeca u pitanju...nikad nisam isla izabrat za nesto bolje ili lipse.... jedino zamjenit za odgovarajucu velicinu, a nedaj Boze poklonit nekomu nesto sto je moje dite dobilo :rumenko: Ipak ljudi su ulozili vremena, truda i novca :cool:
jedino ako nije u pitanu kazeta:mrgreen:

vise volim da poklonim bezrazlozno, kad mi neko padne na pamet i kad vidim nesto sto me bas podseti na tu osobu nego kad je stani pani mora rodjendan/useljenje/xyz... postalo mi je opterecenje ta kupovina poklona... em se ja izlomim, em mi u poslednje vreme love uvek fali, em se retko danas ljudi obraduju. mozda ne umem da im izaberem poklone :confused:

zato volim neobavezne poklone bez povoda, i volim da poklanjam nekim odredjenim ljudima koji se raduju tim mojim izborima, a najvise volim da kupim neke dzidze, cokoladice, "suvenire" kad sam na putovanju... i to uvek svakom posebno, da ima "znacenje"... to sam poslednje nakupovala

a imam prijatelje koji se bas svaki put potrude, maltene na kafu kad svrate, uvek nesto adekvatno poklone i to mi je bas :)

najveci pogodak u poslednje vreme sto se tice poklona su mi oni rucno pravljeni sapuni sto izgledaju jestivo, e sa tim sam nekog izgleda bas obradovala...

vise volim da poklonim bezrazlozno, kad mi neko padne na pamet i kad vidim nesto sto me bas podseti na tu osobu nego kad je stani pani mora rodjendan/useljenje/xyz... postalo mi je opterecenje ta kupovina poklona... em se ja izlomim, em mi u poslednje vreme love uvek fali, em se retko danas ljudi obraduju. mozda ne umem da im izaberem poklone :confused:

zato volim neobavezne poklone bez povoda, i volim da poklanjam nekim odredjenim ljudima koji se raduju tim mojim izborima, a najvise volim da kupim neke dzidze, cokoladice, "suvenire" kad sam na putovanju... i to uvek svakom posebno, da ima "znacenje"... to sam poslednje nakupovala

a imam prijatelje koji se bas svaki put potrude, maltene na kafu kad svrate, uvek nesto adekvatno poklone i to mi je bas :)

najveci pogodak u poslednje vreme sto se tice poklona su mi oni rucno pravljeni sapuni sto izgledaju jestivo, e sa tim sam nekog izgleda bas obradovala...

Idi begaj... pa mi zazubice napraviš..:mrgreen:

Cao forumasice, koliko ste darezljive? :heart:
Sta se poslednje nekom poklonile i kojom prilikom? :telefon:
Da li vam prija kada vas neko potpuno neocekivano iznenadi nekom sitnicom ili gestom? :manikir:

Evo ja cu prva:
Mojoj mami se dopao jedan blagi karmincic (ali je to tek onako usput prokomentarisala) i ja sam joj ga kupila sto ju je jako obradovalo, jer je jedini koji koristi toliko potrosila da ga je mazala prstima. :heart::heart:

Zadnje sam kupila i poklonila sestri do teteke..sandale.. da ne uzima moje..jer joj se bas iste takve svidjaju.....:D
Volim lep gest i paznju ali ne i sitnice..i obradujem se .naravno..:D i volim da obradujem namenski one koje volim..imam 3 poklona..koja jos sticajem okolnosti nisam poklonila osobi kojoj su pokloni namenjeni..cekaju da budu uruceni..:D

Eto devojke vidite da se ipak poklonu gleda u te zube. ;) Koliko promaseni pokloni ostave utisak, i kako moze cak biti uvredljiv. Nije dzabe da se uobicajeno pokloni daruju za prilike koje su posebne za nekoga ko ih prima, jer na taj, sto se tice mene isuvise suvoparan i jednostavan nacin, ipak saljemo poruku i dajemo do znanja sta mislimo o toj osobi kad se sve oduzme i sabere, koliko je vrednujemo, itekako suptilno potvrdjujemo njihovo mesto na lestvici pripadanja u nasem zivotu. I mozda idem previse daleko ali mislim da svakim poklonom, vazi za one koji ih zaista biraju, darujemo i deo svoje energije, bilo kakva da je. Inace, slazem se, finansijske mogucnosti nemaju veze s time koliko neki poklon vredi.

Poslednja izmena:
itekako suptilno potvrdjujemo njihovo mesto na lestvici pripadanja u nasem zivotu

sa ovim se slazem... i to sam bas videla po tome ko mi je na pameti, tj. "listi" za poklone sa putovanja, za koga se potrudim... a koga mi je ok da izostavim... nekada ne zato sto mi nije "visoko na lestvici pripadanja" :) nego jer znam da je toj osobi svejedno, da ne ceni to narocito, pa sto bih se cimala...

Uglavnom poklanjam samo za rođendane i slične prilike:rumenka: Ili kupim nekom čokoladu ili kafu kad idem u goste, vino za slavu... Trudim se da zapamtim ono što u razgovoru čujem da bi želeli, pa da ih obradujem baš nečim što im treba ili im se sviđa, ne samo da ih skinem sa spiska. Inače, za neke osobe mi je baš lako da pronađem odgovarajući poklon, a za neke se baš premišljam. Čini mi se da je to do interesovanja, najlakše izaberem poklon za osobe koje se koliko-toliko interesuju za slične stvari kao i ja. Sa ovim drugima mozgam.

mrzim kad dolazim za leto u srbiju pa moram na silu da kupujem poklone za sve
tada ne uspem da se koncentrisem na osobu i da razmislim,prosetam po gradu nego sve na brzinu bzvz
volim kad vidim da je neko posvetio izvesno vreme mom poklonu,da je rekao eee ovo je bas za lindu :)
jer tako ja kupujem
pre neku god sam od muza dobila 5 poklona,i svaki je bio nesto bas sto mi je potrebno :) a najvise me odusevila srebrna mackica privezak narucena iz italije,jer me on tako zove,znaci ja sam odmah zamisljala koliko je on guglao da nadje bas mackicu i nasao je u firenci i narucio for me :heart:
na kraju ja pisala o poklonima za mene :lol: a ne koje poklanjam

Back