preseljene u SAD

just S.

Iskusan
Poruka
5.617
prvo izvinjavam se na , veejrovatno glupim pitanjima ali sam početnik u bukvalnom smislu te riječi.

ovako, momak i ja (uskoro muz) smo odlučili o preseljenju u SAD (nebitna lokacija, još uvijek). oboje smo fakultetski obrazovani, u kasnim 20tim smo, postupak dobijanja vize bi podnijeli nakon vjenčanja.

koji je postupak dobijanja vize ukoliko nemamo nikog tamo od rodbine i prijatelja?
ne mogu pronaći ove infrormacije.
stvarno mi nije jasan postupak radne vize...prvo ne znam da li mi uopste priznaju fakultete a drugo na koji način odavde pronaći posao?

gdje se može provjeriti lista fakultete, zanimanja i slično jer sam shvatila da postoje nekakvi bodovi.

molim vas da mi pišete, ukoliko ista znate o navedenom.

naravno, kontaktiraću i američku ambasadu u Sarajevu, ali mi trebaju ove bazične informacije da shvatim kako sve funkcioniše,

Procitaj ovo pazljivo:

Real Unemployment at 19%

Beneath the surface of Friday's jobs report lies the reality of just how disastrous the Obama economy truly is.

Consider the following 11 economic facts:

1. When you include the underutilized labor figure with the eight million Americans who have lost hope altogether and stopped looking for a job, real unemployment now stands at just under 19 percent.

2. If the labor force were the same as when President Obama took office in January 2009, the unemployment rate reported on Friday would be 11.2 percent.

3. A record 88,921,000 Americans are no longer in the labor force. To be included in that figure, an individual must be over 16 years of age, a civilian, not in a mental hospital or nursing home, and have stopped hunting for a job for at least four weeks.

4. The average American lost 40 percent of their wealth from 2007 to 2010.

5. Every fifth man in America is out of work.

6. One out of two Americans are now low-income or below the poverty line.

7. Over the past four years, 400,000 food stamp recipients a month have been added to the welfare dole.

8. In 2006-2007, 90 percent of college graduates landed jobs. Under Obama, just 56 percent find work after college.

9. A gallon of gasoline cost $1.84 when Obama entered office. Today, a gallon of gas costs $3.77.

10. Every fourth home mortgage in America is underwater.

11. Under Obama, healthcare costs have skyrocketed 18.9 percent.

link

prvo izvinjavam se na , veejrovatno glupim pitanjima ali sam početnik u bukvalnom smislu te riječi.

ovako, momak i ja (uskoro muz) smo odlučili o preseljenju u SAD (nebitna lokacija, još uvijek). oboje smo fakultetski obrazovani, u kasnim 20tim smo, postupak dobijanja vize bi podnijeli nakon vjenčanja.

koji je postupak dobijanja vize ukoliko nemamo nikog tamo od rodbine i prijatelja?
stvarno mi nije jasan postupak radne vize...prvo ne znam da li mi uopste priznaju fakultete a drugo na koji način odavde pronaći posao?

gdje se može provjeriti lista fakultete, zanimanja i slično jer sam shvatila da postoje nekakvi bodovi.

naravno, kontaktiraću i američku ambasadu u Sarajevu, ali mi trebaju ove bazične informacije da shvatim kako sve funkcioniše,

http://serbia.usembassy.gov/

Igraj lutriju za zelenu kartu na https://www.dvlottery.state.gov/

ja sam dobio neku lutriju i nisam aplicirao mozda je prevara..inace mozda ne bi bilo lose da posaljete nekim firmama cv-e i unapred vidite da li se trazi kadar za koji ste zavrsili specifikacije

ja sam dobio neku lutriju i nisam aplicirao mozda je prevara..inace mozda ne bi bilo lose da posaljete nekim firmama cv-e i unapred vidite da li se trazi kadar za koji ste zavrsili specifikacije

Sigurno je prevara!!!
Ne mozes da igras ako ne dobijes i nista se ne placa dok te ne izvuku i dok ne odes u ambasadu licno tek tada se placa u kesu.
Ja dobio na lutriji za DV 2012 :)

ne razumijem čemu izdrkavanja?

ukoliko ne znate odgovore lijepo zaobiđete temu. vaša mišljana povodom života tamo su ok, poštujem. što ne znači da je i moj stav takav.

da bih znala više informacija, moram početi od nekuda, stoga i ova tema gdje sam naglasila da sam početnik.

magic_stick kao što vidiš, pitala sam da me uputi ko zna o tome, ali vidim da niko od vas još nije upućen u to kao ni ja.

georgejune, ne odgovara mi ta lutrija... prvo šanse su male a i dobija samo jedno :(

ne razumijem čemu izdrkavanja?

ukoliko ne znate odgovore lijepo zaobiđete temu. vaša mišljana povodom života tamo su ok, poštujem. što ne znači da je i moj stav takav.

da bih znala više informacija, moram početi od nekuda, stoga i ova tema gdje sam naglasila da sam početnik.

magic_stick kao što vidiš, pitala sam da me uputi ko zna o tome, ali vidim da niko od vas još nije upućen u to kao ni ja.

georgejune, ne odgovara mi ta lutrija... prvo šanse su male a i dobija samo jedno :(

Stevce lutrija bi ti bila najbolja, svakako probajte oboje da konkurisete. Nije samo za jednoga, a mnogo pogodnosti ima (plus nista ne kosta da probate). Sad za neki dan pocinje prijava, obavezno pogledaj onaj gore link sto je vrhunski ostavio.

Inace moras sama da iscitas prilicno o radnoj vizi i trazenju posla, a traziti posao bez vize nije bas neka zabava. Zavisi i sta ste zavrsili i koliko iskustva imate u poslu. Pogledaj teme ovde koje se ticu USA. Najkrace receno ne mozes da dobijes radnu vizu ako ne nadjes posao prethodno i sko poslodavac ne pokrene postupak za radnu vizu. Na zalost to i njih kosta (novca i vremena) a imaju veliki izbor vec nezaposlenih za koje ne moraju da se muce, pa je time sansa manja nego pre, mada postoji.
Mozete i da probate preko postdiplomskih studija, i za to ima tema na drugom pfd-u

Iskreno receno lutrija ti je najveca sansa da emigriras. Ja bih igrao lutriju svi ostali nacini za emigraciju su previse komplikovani.
Sansa ti je oko 2,5% po osobi. Lutrija sada ide i pokusajte kad je vec besplatno.
a dobijate oboje samo da se vencate pre ili posle izvlacenja.

Stevce lutrija bi ti bila najbolja, svakako probajte oboje da konkurisete. Nije samo za jednoga, a mnogo pogodnosti ima (plus nista ne kosta da probate). Sad za neki dan pocinje prijava, obavezno pogledaj onaj gore link sto je vrhunski ostavio.

Inace moras sama da iscitas prilicno o radnoj vizi i trazenju posla, a traziti posao bez vize nije bas neka zabava. Zavisi i sta ste zavrsili i koliko iskustva imate u poslu. Pogledaj teme ovde koje se ticu USA. Najkrace receno ne mozes da dobijes radnu vizu ako ne nadjes posao prethodno i sko poslodavac ne pokrene postupak za radnu vizu. Na zalost to i njih kosta (novca i vremena) a imaju veliki izbor vec nezaposlenih za koje ne moraju da se muce, pa je time sansa manja nego pre, mada postoji.
Mozete i da probate preko postdiplomskih studija, i za to ima tema na drugom pfd-u

bas smo večeras razgovarali o ovoj opciji, pročitaću i to, hvala

Iskreno receno lutrija ti je najveca sansa da emigriras. Ja bih igrao lutriju svi ostali nacini za emigraciju su previse komplikovani.
Sansa ti je oko 2,5% po osobi. Lutrija sada ide i pokusajte kad je vec besplatno.
a dobijate oboje samo da se vencate pre ili posle izvlacenja.

čekaj, pojasni mi ovaj dio.
ukoliko jedno od nas dobije, i vjenčamo se u tom vremenskom periodu (od dobijanja vize do polaska) lutrija važi za oboje??

nije mi jasan taj dio sa bracnim parovima

bas smo večeras razgovarali o ovoj opciji, pročitaću i to, hvala

čekaj, pojasni mi ovaj dio.
ukoliko jedno od nas dobije, i vjenčamo se u tom vremenskom periodu (od dobijanja vize do polaska) lutrija važi za oboje??

nije mi jasan taj dio sa bracnim parovima

DA, vazi za oboje (ako bar jedno od vas dvoje bude izvuceno). zato oboje popunite aplikaciju, obavezno! veruj to je najlaksi i najjeftiniji nacin da sredite status u USA. Procitajte uputstva na linku gore, ima i poseban forum koji se bavi zelenim kartonom (to dobijate ako budete izvuceni na lutriji) pogledajte brzo i aplicirajte dok traju prijave za ovu godinu. Vise ovde:
www.zelenalutrija.com

:) ja bih sve brzo brzo, ali u stvari imate mesec dana vremena :lol:

DA, vazi za oboje (ako bar jedno od vas dvoje bude izvuceno). zato oboje popunite aplikaciju, obavezno! veruj to je najlaksi i najjeftiniji nacin da sredite status u USA. Procitajte uputstva na linku gore, ima i poseban forum koji se bavi zelenim kartonom (to dobijate ako budete izvuceni na lutriji) pogledajte brzo i aplicirajte dok traju prijave za ovu godinu. Vise ovde:
www.zelenalutrija.com

:) ja bih sve brzo brzo, ali u stvari imate mesec dana vremena :lol:

vidim ja da si ti ubrzana :)

sinoć sam pronašla taj sajt, ali nisam znala ovaj dio za bračne parove.

svakako ćemo pokušati

Los ti je taj stav bilo gde, moras da gadjas istocnu ili zapadnu obalu, ako zelis neki prosperitet u buducnosti, ako odes u neku pripizdinu od drzave, ne vidim smisao te imigracije, primera radi Detroit, Cleveland mrtvi gradovi.
Lutrija je najbolji proces koliko ja znam. Studentska viza nikad nije losa stvar treba se raspitati. Trenutno najveci deo nasih ljudi ode na neki summer work i tamo ostane na crnjaka, tj turisticku.
Lutrija mi inace zvuci smesno, kao da je to neki zgoditak otici u Ameriku...smesno...

Back