Prepravka engleskih vozila

U Šapcu postoji sigurno i rade dobro međutim ono što se pojavljuje kao problem su farovi na automobilu koji bacaju svetlost u drugu stranu nego što je kod automobila sa volanom na levoj strani.

gledao sam cene vozila u engleskoj pogotovo ova skuplja tj luxuznija su stvarno dzabe

cuo sam za taj problem sa svetlima sto je logicno jer su njihova svetla namestena da bacaju svetlost ka desnoj strani puta a nasa ka levoj. zar se taj problem sa farovima koji bacaju na sredinu mesto na levu stranu ne moze resiti zamenom ? znaci skidanjem postojecih i uzimanjem nekih sa modela istog vozila za evropsko trziste???

yebote vozila su im stvarno dzab dzabe . ovo brate je toliko jeftino pogotovo za ova luksuznija da samo manje od ovoga mozes da ocekujes jedino da ti ih poklone

po meni glavni razlog za ovo je ekonomska kriza , svi su tamo auta imali na kredite i prilikom pucanja svi se najradije odricu auta . zatim drugi razlog je volan na desnoj strani sto znaci zatvorenost trzista, i niko po evropi nece da se yebenise sa prebacivanjem volana sa desne na levu stranu i samim tim ponuda vozila im je ogromna a potraznja vrlo mala

mislim smesno nasao sam na oglasima na sajtu autotrader.co.uk recimo BMW 530 D 2005 godiste sa 100K milja sto je nekih 150.000 km za nekih 5.500 eura.

evo ovde linka do oglasa

link do oglasa

prepakivanje ovog auta cuo sam kosta 1500 eura. Kazi da je dovoz 600 eura recimo to znaci da je sa carinom i pdvom cena BMW 530D starog 3 godine oko 10tak hiljada eura.

Cak je mozda i isplativija varijanta uopste ne cariniti automobil nego ga staviti na ekonomske table.

Inace NOV isti ovakav kosta kod nas 50.000 eura

A ovaj 2005 godiste konkretno ne moze se naci kod nas za ispod 25.000 eura.

Znaci mozete imati ovakav iz engleske star 4-5 godina bukvalno u petinu cene

u najgorem slucaju u cetvrtinu.

Poslednja izmena:
pa ako ne treba atest to je cool .. samo i dalje mislim da je to veliki posao ..
jer dosta prepravke ima na motornom delu ... :) bar bi kod mene bilo ..
znachi od instalacija strujnih, pa do polozaja komp, usisa vazduha, voda, creva, ...
dosta je drugachije u UK/AUSTRALIJA izdanju ...

Ima li ko PROVERENE informacije gde i po kojoj ceni se može izvršiti prepravka vozila sa desnim volanom, tj. popularnih "engleza"?
Čuo sam od prijatelja da su bili neki servisi u Aranđelovcu i Šapcu koji su radili prepravku Pasata za 1000-1500 eura. Takođe mi rekoše da se povoljno radi i Peugeot 406.
Interesuje me kako stoje stvari sa Akordom, Vektrom, Roverom 75, Saab-om 9.3, Audijem A6... Mnogo lepih kola se nudi vrlo jeftino.
Koji automobili su uopšte isplativi za prepravku? Kod kojih mora da radi švajs - aparat, kod kojih ne?
Ima li ko TAČNE podatke, adresu i telefon servisa, cenu itd...

Imas brate u Cacku coveka koji prebacuje pasate,pezoe i audije za 1700 Eura, a u somboru covek prebacuje pasate i audije za 1500 Eura. Ako si zainteresovan za kupovinu kola iz Engleske mozes da mi se javis na mail:p76ivosevic@aol.com ja vec imam neka kola u Batajnici engleze za prodaju a i mogu da ti dovezem nesto drugo ako trebas. Trenutno imam A4 i Pezo 407 u Batajnici. Pozdrav!

u srbiji uvek popularan WV Passat se moze naci recimo 2004 godiste vec od 3500 eura.

Joj kad se samo setim kakve sve krseve prodaju ludaci kod nas i za njih traze 3-4-5-6.000 evra. Recimo Audi 100 1991 godiste prodaje lik 4.500e z:D

Druze, Passat B6 2004 godiste za 3.500e u Engleskoj moze da se nadje ali da je presao od 150.000 do 170.000 milja i to benzinac.Teroskovi prevoza do Srbije su oko 800 eura zavisi od udaljenosti. Voleo bih da znam gde si to nasao BMW 5 2005 za 5.500 da odem da ga odmah kupim. Inace u Engleskoj su veca kola kao sto su Passat,Skoda,Vektra,Audi jeftina zato sto su za njih ogromni porezi,dok su manja kola kao sto su Golf,Corsa,Megan,Astra mnogo skuplja jer su manji porezi. :ok:

Poslednja izmena:
Imas brate u Cacku coveka koji prebacuje pasate,pezoe i audije za 1700 Eura, a u somboru covek prebacuje pasate i audije za 1500 Eura. Ako si zainteresovan za kupovinu kola iz Engleske mozes da mi se javis na mail:p76ivosevic@aol.com ja vec imam neka kola u Batajnici engleze za prodaju a i mogu da ti dovezem nesto drugo ako trebas. Trenutno imam A4 i Pezo 407 u Batajnici. Pozdrav!

Ja,u Cacku imam coveka koji prebacuje za 1.500 eura. I,to jedan od najboljih majstora za prebacivanje u regionu. Sad su svi digli cene jer nema delova da se nadje. Mogli su delovi da se nadju za 1.000 eura, a sad ih nema ispod 1.300... Pricam za Passata B6. Audi je najlaksi za prebacivanje dok kod Passata ima mnogo vise posla.

Imas kakvog citroena c 3?

Ja,u Cacku imam coveka koji prebacuje za 1.500 eura. I,to jedan od najboljih majstora za prebacivanje u regionu. Sad su svi digli cene jer nema delova da se nadje. Mogli su delovi da se nadju za 1.000 eura, a sad ih nema ispod 1.300... Pricam za Passata B6. Audi je najlaksi za prebacivanje dok kod Passata ima mnogo vise posla.

Mozete li mi ikako poslati mail ili broj od tod coveka u Cacku da se informisem oko prepravke..Hvala unapred..ako moze sto pre hitno je..Pozz

Ja bih htela da poklonim rodjaku Ford Mondeo sa volanom na desnoj strani (britanski auto). Pratim vasu prepisku pa bih vam bila zahvalna ako bi mi objasnili kako to da ucinim. Na primer sta su to ekonomske tablice? Vidim da neki kazu da voze auto bez prepravke pa me zanima da li je to problematicno po pitanju registracije vozila itd. Auto je registrovan avgusta 2000 godine. Da li su vozila te starost dozvoljena za uvoz?

Sto se tice farova oni su zaista drugaciji kad se vozi na levoj strani ali to nije problem jer postoje neke nalepnice koje se zalepe na farove i usmere svetlo na pravu stranu. To svi vozaci iz Britanije moraju da stave na farove kad voze po kontinentalnoj Evropi.

Hvala unapred.

Pre neki dan sam bio sa likom sto drzi auto plac i rekao je da nece vise da uvozi engleze jer navodno ima informaciju da ce se atest morati raditi obavezno ali uz racun gde su kupljeni delovi.Posto su delovi vecinom kupljeni na otpadima i skidani sa kradenih vozila neko bi jos mogao i da ima problema sa MUP-om.A tako i treba jer se zbog tih engleza sve vise vozila krade zbog nedostatka delova.Auto placevi prvi doznaju informacije tako da verujem da ce biti tako.Kao kad je bio dozvoljen uvoz starih vozila a na placevima nijednog takvog auta jer su znali da ce se proveravati papiri i punomoc.Nemam nista protiv da neko uveze engleza ali onda da ode u ovlasceni servis i da se to tamo uradi sa novim originalnim delovima ali mi bi da se vozimo a da nam ne udje.:D

Ja bih htela da poklonim rodjaku Ford Mondeo sa volanom na desnoj strani (britanski auto). Pratim vasu prepisku pa bih vam bila zahvalna ako bi mi objasnili kako to da ucinim. Na primer sta su to ekonomske tablice? Vidim da neki kazu da voze auto bez prepravke pa me zanima da li je to problematicno po pitanju registracije vozila itd. Auto je registrovan avgusta 2000 godine. Da li su vozila te starost dozvoljena za uvoz?

Sto se tice farova oni su zaista drugaciji kad se vozi na levoj strani ali to nije problem jer postoje neke nalepnice koje se zalepe na farove i usmere svetlo na pravu stranu. To svi vozaci iz Britanije moraju da stave na farove kad voze po kontinentalnoj Evropi.

Hvala unapred.

Za uvoz vozila iz inostranstva u Srbiju ne postoje ograničenja po pitanju starosti tj. godine proizvodnje,već samo i i isključivo EURO 3 norma.Nisam siguran da Mondeo iz 2.000-te ima EURO 3,ali ipak treba proveriti u svakom slučaju.

Vožnja automobila bez prepravke (dakle sa desnim volanom) bila je omogućena donedavno,medjutim novi zakon o bezb. saobraćaja zabranjuje vožnju takvih automobila.Dakle,mora se uraditi prepravka u smislu premeštaja volana sa desne na levu stranu,kao i premeštaj komandi.

Registracija vozila na Ekonomske tablice omogućena je predstavništvima stranih privrednih lica i isplati se samo u slučaju luksuznih automobila,jer je cena registracije fiksna bez obzira na kubikažu. :)

Da,da doslo vreme da se ti Englezi ne mogu voziti po nasim putevima sa nasim tablicama!
Mogu da se uvezu jer ispunjavaju Euro3 normativ ali ne mogu da se registruju dok se ne prebaci volan na levu stranu kao i niz pratecih elemenata a onda da se uradi atest.
Tek onda se moze registrovati.
Dobro je-konacno necu vise videti duhove kako voze kola!:)

Pre neki dan sam bio sa likom sto drzi auto plac i rekao je da nece vise da uvozi engleze jer navodno ima informaciju da ce se atest morati raditi obavezno ali uz racun gde su kupljeni delovi.Posto su delovi vecinom kupljeni na otpadima i skidani sa kradenih vozila neko bi jos mogao i da ima problema sa MUP-om.A tako i treba jer se zbog tih engleza sve vise vozila krade zbog nedostatka delova.Auto placevi prvi doznaju informacije tako da verujem da ce biti tako.Kao kad je bio dozvoljen uvoz starih vozila a na placevima nijednog takvog auta jer su znali da ce se proveravati papiri i punomoc.Nemam nista protiv da neko uveze engleza ali onda da ode u ovlasceni servis i da se to tamo uradi sa novim originalnim delovima ali mi bi da se vozimo a da nam ne udje.:D

i ja nemam nista protiv da ti lijepo platis poreze, nema smisla da svercas sa autima, zaradjujes novac, a zakidas drzavu, dosta nam je svercera i sive ekonomije ;)

Back