Prepotentnost kod mladih

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema ovo veze sa studentima
Привилегована деца која имају пара да се забављају и док машу њима као димном завесом ко зна шта се заиста дешава,од хиљаду деветсто шездесет осме {почели протести}нису урадили ништа видљиво за обичне грађане.
i politickim desavanjima u zemlji..
Не постоји то већ једино интереси великих сила и корпорација кроз агенте.
Evidentno je da su tinejdzeri danas postali bas uobrazeni,nadmeni,empaticni,bezosecajni prema drugima..
Бахати,арогантни,пуни себе,бесни,агресивни као никад пре што је на жалост некад била одлика клошара из градова а сад постала и деце уопштено свуда.
Posebno devojke,ja moram da kazem svoje misljenje,
У окружењу насилно агресивном какве да буду како би преживеле...
nasminkanost,ulepsanost,bescednost jе
....исто такви су и момци,сад је равноправно шминкају се оба пола,носе корсете,шта год....
e grozna tekovina sa zapada..
Треба искоренити насиље,агресију која јесу западне тековине као и дискриминацију које има свуда,исток,запад на исто дође.

Привилегована деца која имају пара да се забављају и док машу њима као димном завесом ко зна шта се заиста дешава,од хиљаду деветсто шездесет осме {почели протести}нису урадили ништа видљиво за обичне грађане.
Koji je postotak privilegovane dece? I kakve veze imaju studentski protesti '68 s icim?

Не постоји то већ једино интереси великих сила и корпорација кроз агенте.
Zbog interesa velikih sila odredjene grupacije ljudi moraju da kradu i sakom i kapom?
SNS je agent velikih sila?
Бахати,арогантни,пуни себе,бесни,агресивни као никад пре што је на жалост некад била одлика клошара из градова а сад постала и деце уопштено свуда.
Kakve dokaze imas za ovakve tvrdnje? Horde mladih ljudi idu i tuku ljude naokolo? Meni se cak cini da su sad daleko manje bahati i agresivni nego '90tih, jedino sto su tada mediji manje prikazivali negativne aspekte u drustvu.
...исто такви су и момци,сад је равноправно шминкају се оба пола,носе корсете,шта год....
Koliko muskaraca nose korsete? Jedino sam video da fudbaleri nose neke korsete, neka vrsta zastite, no ne nose ih van fudbalskih terena.

Треба искоренити насиље,агресију која јесу западне тековине као и дискриминацију које има свуда,исток,запад на исто дође.
Koliko je staro nasilje, a koliko je star "zapad"? Nasilja je bilo mnogo pre nego sto je postojao "zapad", pa samim tim ne moze da bude njegova tekovina.

Promena je jedina konstanta, i svet se uvek menja, mladji brze prihvataju moderne tokove i promene, mladost nosi neke svoje atribute, a zrelost i starost svoje, pa uvek postoji odredjeni nivo generacijskog jaza, i za koju deceniju ce isto tako milenijalci gundjati o novijim generacijama i njihovoj dekadenciji itd...

To je više bunt protiv "jer tako treba ".
Na primer kažeš im treba poštovati starije a oni te pitaju zašto? (to je dosta legitimno pitanje, zašto bi poštovao nekoga samo zbog toga što je sprcao toliko i toliko godina)
Ovo je samo primer.
Milenijalci dovode u pitanje zablude i nekorisne stavove na kojima smo odrasli.
To je OK.

Slažem se sa tobom. To je bunt, nije prepotentost.

I nisu sva deca prepotentna. Mislim da te dobre dece ima više, ali se ne čuju, buntovna deca su glasna.

To je više bunt protiv "jer tako treba ".
Na primer kažeš im treba poštovati starije a oni te pitaju zašto? (to je dosta legitimno pitanje, zašto bi poštovao nekoga samo zbog toga što je sprcao toliko i toliko godina)
Ovo je samo primer.
Milenijalci dovode u pitanje zablude i nekorisne stavove na kojima smo odrasli.
To je OK.
Sprcao?
Samim rečnikom pokazuješ kućno vaspitanje, bahatost, neempatiju i odsustvo elementarne sramote.
A da ti odgovorim: kulturno je poštovanje nekoga ko je prošao u životu ko zna šta, poštuj starca ako ništa drugo, zato što je opstao i preživeo.
Taj koji pita zasto da postujem starije to jes zasto da im persiram je bas takva tikva bezrepa
Konačno ko razume osnovne vrednosti. Elementarno, druže moj, nema se više ni elementarnog...

Sprcao?
Samim rečnikom pokazuješ kućno vaspitanje, bahatost, neempatiju i odsustvo elementarne sramote.
A da ti odgovorim: kulturno je poštovanje nekoga ko je prošao u životu ko zna šta, poštuj starca ako ništa drugo, zato što je opstao i preživeo.

Konačno ko razume osnovne vrednosti. Elementarno, druže moj, nema se više ni elementarnog...
Da napisem zasto se danas momci ponasaju kao krimosi i mafijasi,a devojke oblace i zele da su k.. sa vec 15,16 godina bilo bi im krivo..
Tradicionalista sam, okrenut ka nekim istinskim pravim vernostima, veri,cojstvu,karakteru to nije danas in,danas je 21 vek.Osnovni razlog potpunog sunovrata sto je Luciferov Zapad ovo nametnuo.

Kad vec pominjemo modu kod devojaka i muskaraca malo ljudi zna zasto se uopste nosila uvucena trenerka 90 ih🙄
To je pocelo zato sto neki klinci nisu imali dozvolu za oruzje pa su bezali od policije a da im oruzje ne bi ispalo upasivali su trenerke u farmerke(obavezno disel ili replay) posle kada ih bilo bas briga nastavili su taj fazon a klinci su ih kopirali 😑
Isto vazi i za ostalo.statusni simbol 🙄 pejdjeri(ne znam da li znate sta je to tu stize poruka ko te trazi pa ides do fiksnog da se javis)trenerke samo firmirane i patike isto .sve sareno samo bitno bilo da skupo(kajle obavezno isto)
I sad pricaju za devojke sto ko manekenke 🙄
Pa bolje ko manekenke nego da uvlace trenerku u farmerke ko onda mi 🙄

Sprcao?

A što bih? Možda je bio silovatelj.
Možda je tukao ženu.
Za takve ljude se kaže sprcao godine u dupe ili Trošio vazduh za džabe

Poslednja izmena:
Sprcao?

Joj. Ma ne čitam ja tvoje postove, dugo sam tu, svašta sam se i od tebe načitala :ceka:
ovo sam se odlučila zbog drugih da ti odgovorim.

Poslednja izmena:
Nema ovo veze sa studentima i politickim desavanjima u zemlji..
Evidentno je da su tinejdzeri danas postali bas uobrazeni,nadmeni,empaticni,bezosecajni prema drugima..
Posebno devojke,ja moram da kazem svoje misljenje, nasminkanost,ulepsanost,bescednost je grozna tekovina sa zapada..
Da li sam u pravu?
One su glupe da bi bile uobrazene. Pokazi im 200 Evra i da vidis kako nestaje uobrazenost.

Koji je postotak privilegovane dece?
Они који имају пара за факултетско образовање нађи сам ако те занима?
I kakve veze imaju studentski protesti '68 s icim?
Студенти протестују од тада и то ништа није на боље променило народу?
Zbog interesa velikih sila
Велике силе имају сто година унапред планове како да дођу до онога што их занима,то спроводе и буквално о томе је цела историја суштински.
Узалуд то сводиш на називе пролазности,гледај ширу слику и разумећеш ако желиш,ако не ништа онда.
Meni se cak cini da su sad daleko manje bahati i agresivni nego '90tih, jedino sto su tada mediji manje prikazivali negativne aspekte u drustvu.
Ми живимо сада и треба да пишемо о садашњости које је преузео бес,нездовољство,агресија нових нараштаја и ако то пукне заташкава се.
Koliko muskaraca nose korsete? Jedino sam video da fudbaleri nose neke korsete, neka vrsta zastite, no ne nose ih van fudbalskih terena.
Носе и лепо им стоје,боље него девојкама тако да лагано,слобода.....

Poslednja izmena:
Nema ovo veze sa studentima i politickim desavanjima u zemlji..
Posebno devojke,ja moram da kazem svoje misljenje, nasminkanost,ulepsanost,bescednost je grozna tekovina sa zapada..
Da li sam u pravu?

Autor teme je nije zamislio kao temu iz politike i tema nije vezana sa aktuelnim političkim dešavanjima.

- Molim da ispoštujemo autora teme i da ne pišemo o politici-

Ima klinaca od 17-18 godina oce biju ljude od 35+ godina pa na vise :D
Secam se u srednjoj kad je drugar tad smo imali 16 god napao neku zenu 35 ili 40 god nmp tih godina i nazvao kur*om zato sto pokusala da ga spreci da bije nekog decka.
A fora je danas npr kad neki stariji covek uhvati tako nekog bezobraznog klinca i prevaspita budu komentariji vidi ga tuce dete i tako to.
A kad neki klinac ko skoro sto je bilo ono 19 god bokser izudarao coveka od 36 godina,e onda bude vidi sramote izudarao ga klinac.

Razlika izmedju teorijskog i upotrebnog znanja je ogromna.
ne znam zasto ali konceptualno znanje je izgubilo popularnost
ruku na srce od 2000tih znanje raste vise nego sto su normalne mentalne sposobnosti coveka
rezultovalo u AI, da pomogne da se sazme (vecinom)
mozda se vrati primat konceptualnom (teorisjskom) znanju

Inace, svi smo bili prepotentni kao mladi, to je faza odrastanja.
Nije to prepotentnost. Jednostavno u tim godinama cijeniš i poštuješ sebe. Naravno da to i zaslužuješ, jer si iskren, neiskvaren i negrešan.
Poslije brljaš. Lažeš. Varaš... Nešto iz namjere, nešto nehotice, nešto si prinuđen. I tako polako mijenjaš sam sliku o sebi.
Nisi više tako savršen, kao što si bio u mladosti. Tada se malo pažljivije prezentuješ u javnosti. Uljudan si, fin, ali znaš da imaš greške. Spustiš glavu na sredinu. A ako si baš zabrljao, spustiš i niže.

Nije to prepotentnost. Jednostavno u tim godinama cijeniš i poštuješ sebe. Naravno da to i zaslužuješ, jer si iskren, neiskvaren i negrešan.
Poslije brljaš. Lažeš. Varaš... Nešto iz namjere, nešto nehotice, nešto si prinuđen. I tako polako mijenjaš sam sliku o sebi.
Nisi više tako savršen, kao što si bio u mladosti. Tada se malo pažljivije prezentuješ u javnosti. Uljudan si, fin, ali znaš da imaš greške. Spustiš glavu na sredinu. A ako si baš zabrljao, spustiš i niže.
Da te pitam brate imas li ti dojam da je danasnja omladina nikad vise manje pametna, a nikad punija sebe..Ja za sebe smatram da sam nevidjen bizgov,cak iako sjajne kvalitete ne trebas se toliko uznositi.

Da te pitam brate imas li ti dojam da je danasnja omladina nikad vise manje pametna, a nikad punija sebe..Ja za sebe smatram da sam nevidjen bizgov,cak iako sjajne kvalitete ne trebas se toliko uznositi.
To je sestro mila generacijski jaz. I naši su roditelji mislili da smo nizašta, a vidi nas sada:lol:
jaz-generacija-i-medu-trutovima.webp

U tim godinama nemas pojma o zivotu :)
Ali zato zivot ima nimalo prijatne nacine da te nauci.

Back