Prepotentnost kod mladih

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema ovo veze sa studentima i politickim desavanjima u zemlji..
Evidentno je da su tinejdzeri danas postali bas uobrazeni,nadmeni,empaticni,bezosecajni prema drugima..
Posebno devojke,ja moram da kazem svoje misljenje, nasminkanost,ulepsanost,bescednost je grozna tekovina sa zapada..
Da li sam u pravu?

...не слаже се наслов и текст теме ....

Добио си корпу од неке ?

Evidentno je da su tinejdzeri danas postali bas uobrazeni,nadmeni,empaticni,bezosecajni prema drugima..
Posebno devojke,ja moram da kazem svoje misljenje, nasminkanost,ulepsanost,bescednost je grozna tekovina sa zapada..
Da li sam u pravu?
Nisi u pravu.
Sta je bilo devedesetih? Kakva onda bila “moda”?
Mladi su normalni, kao I u svako vreme..mozda ne razumes ovo vreme jer si bio mlad u proslom?

Da li sam u pravu?
Ma nisu devojke postale uobrazene ,muski su postali nenormalni.
Ko da su na ulici svi odrasli pa odmah reaguju bez price🙄
Valjda prvo najbolje diplomatija i razgovor ako postoji problem oni bi odmah agresija.
Sa zenama se ne svadjam samo zbrisem jer sam unapred osudjen na poraz🙄
Omladinci klinci...
Sreca njihova pa velike kazne za nosenje gvozdja krvopolice bi napravili 😑 a vrlo lako i glave pogubili.
90 tih bi bili masakrirani za takvo ponasanje😑
gepekuju ga i odvedu na avalu i vezu za drvo da se malo ohladi.
E lepa vremena bila 😑

Da li sam u pravu?
Не бих рекао,али стоји да мање поштују ауторитете него раније.

Da li sam u pravu?
I ja sam kao mlad bio prepotentan.Sada znam gdje mi je mjesto.

Nisi u pravu.
Sta je bilo devedesetih? Kakva onda bila “moda”?
Mladi su normalni, kao I u svako vreme..mozda ne razumes ovo vreme jer si bio mlad u proslom?
Jesu bili buntovni, mislim da je ta buntovnost bila ona pozitivna,mangupska..Teznja da imaju sve najskuplje,najbolje,da ih svi postuju automatski, nedostatak osecanja za druge pracenje odredjenih trendova da budu kao ostali..Nisu oni krivi sto nam neki namecu takve kulturne obrasce, ali mislim da je pre nekako bilo sve normalnije i postenije(cak i burnih devedevesetih)..
Ps imam 20 godina.

Jesu bili buntovni, mislim da je ta buntovnost bila ona pozitivna,mangupska..Teznja da imaju sve najskuplje,najbolje,da ih svi postuju automatski, nedostatak osecanja za druge pracenje odredjenih trendova da budu kao ostali..Nisu oni krivi sto nam neki namecu takve kulturne obrasce, ali mislim da je pre nekako bilo sve normalnije i postenije(cak i burnih devedevesetih)..
Ps imam 20 godina.
Nisam znala, mlad si.
Ok je, ne delimo isto misljenje ovde :)

Ma nisu devojke postale uobrazene ,muski su postali nenormalni.
Ko da su na ulici svi odrasli pa odmah reaguju bez price🙄
Valjda prvo najbolje diplomatija i razgovor ako postoji problem oni bi odmah agresija.
Sa zenama se ne svadjam samo zbrisem jer sam unapred osudjen na poraz🙄
Omladinci klinci...
Sreca njihova pa velike kazne za nosenje gvozdja krvopolice bi napravili 😑 a vrlo lako i glave pogubili.
90 tih bi bili masakrirani za takvo ponasanje😑
gepekuju ga i odvedu na avalu i vezu za drvo da se malo ohladi.
E lepa vremena bila 😑
Mi momci jesmo taki nazalost,,ali jesu li se devojke oblacile kao manekenke sa opkurbnijom odecom 90-ih?Ne znam pa tima.

Mi momci jesmo taki nazalost,,ali jesu li se devojke oblacile kao manekenke sa opkurbnijom odecom 90-ih?Ne znam pa tima.
Pristojno su se oblacile.ja ko seljak bio 🙄 uvucem trenerku i air max 😑.ovo sada zavisi zene,devojke se lepo oblace to sto su kao manekenke i to mi ok.
Moja mladja cerka ko musko 🙄 se oblaci.maskirne pantalone 😑 strasno.nisu ni sve iste.
Jedino ludim zbog tetovaxa ove moje se istetovirale ko atlas jeste da su im vecina u famili ujaci,stricevi pa i ja takvi ali to bilo rezervisano vise za muske.
Da ne kukam dalje moda takva sta ces.

Mladi imaju vecu tendenciju da budu prepotentni, vise enrgije i poletnosti, pomalo imaju osecaj besmrtnosti, s starenjem sve vise uvidjamo svoje mane i nakon kada hiljadu puta dobijemo po nosu prepotentnost pocne da iscezava, i to je otprilike tako bilo u ljudskoj istoriji, jedino se nacin ispoljavanja i bunta menja, nekad imamo pankere i urbanu gerilu koja prevrce kante za smece, nekad imamo hipike, nekad je to bilo u okviru "Belle epoque", i ta pojava se moze naci u svakoj literaturi, od likova D'Artagnan-a pa na dalje,
kad je moja mama 1967 godine slusala Los Bravos i "Black is black", deda je imao kulturoloski sok, uvatio se za glavu: kakvi su ovo šizofreničari?
A ovakve price se ponavljaju iznova i iznova...

Ne bih rekla da je prepotentnost suštinska stvar, više samopouzdanje

Ne treba zaboraviti da su generacije posle 2000 rasle uz društvene mreže i igrice /ovo drugo je bitno zbog konteksta, naime svaki put kad igraju igraju sa decom iz drugih delova sveta, a komuniciraju sve na engleskom/. Pa moj sin od 13 mi samo što je slušao na Tik toku rekao masu stvari oko izbora u Americi, kaže mi Intelove akcije padaju na berzi (?) a mlađi sin mi govori šta je zdravo da se jede a šta ne, kažem ja otkud ti to znaš? Pa kaže bože mama na tik toku svašta čujem. Oni imaju informacije i sposobnosti, i dosta nekog znanja o svetu u kojem žive. Ne svi, ali dosta njih. Što i dovodi do sigurnosti.. jesu lenji da čitaju ozbiljne knjige, ali operativno znanje imaju.

Takođe, nemaju neke komplekse što su iz Srbije kao neke prethodne generacije. to je sve napravila globalizacija preko neta.

Htedoh reći ovim postom, nove generacije kvalitativno drugačije rastu nego prethodne i teško je starijima da ih razumeju.

Ne bih rekla da je prepotentnost suštinska stvar, više samopouzdanje

Ne treba zaboraviti da su generacije posle 2000 rasle uz društvene mreže i igrice /ovo drugo je bitno zbog konteksta, naime svaki put kad igraju igraju sa decom iz drugih delova sveta, a komuniciraju sve na engleskom/. Pa moj sin od 13 mi samo što je slušao na Tik toku rekao masu stvari oko izbora u Americi, kaže mi Intelove akcije padaju na berzi (?) a mlađi sin mi govori šta je zdravo da se jede a šta ne, kažem ja otkud ti to znaš? Pa kaže bože mama na tik toku svašta čujem. Oni imaju informacije i sposobnosti, i dosta nekog znanja o svetu u kojem žive. Ne svi, ali dosta njih. Što i dovodi do sigurnosti.. jesu lenji da čitaju ozbiljne knjige, ali operativno znanje imaju.

Takođe, nemaju neke komplekse što su iz Srbije kao neke prethodne generacije. to je sve napravila globalizacija preko neta.

Htedoh reći ovim postom, nove generacije kvalitativno drugačije rastu nego prethodne i teško je starijima da ih razumeju.
Razlika izmedju teorijskog i upotrebnog znanja je ogromna.

Познајем препотентне клинце из комшилука.
Такође знам много препотентних људи у фирми...
А познајем и масу препотентних пензионера.
То нема никакве везе са годиштем, већ са васпитањем и карактером.

Da li sam u pravu?
Da.Medjutim,na zalost,takvo nam je okruzenje i stanje u drzavi.Jos malo niko nikog nece podnositi,kuda vodi ovaj sistem.

Da li sam u pravu?
Nekultura.uvek bilo na Balkanu i tako narednih 100 godina.

Oduvijek je bio jaz između generacija. Mladi su u nekom svom filmu. Priče ,,odraslih,, su dosadne, ponavljajuće i često nerealne, jer su zapeli u vremenu.
Neki dan dolazi deda, 86 godina. Napisao knjigu. Valjda mu mala penzija. Učenici natjerani da poslije nastave dođu na promociju knjige.
Tema 2.Sv.rat. Glavni lik njegova majka, koja je izrodila 11 djece. I koga to sada zanima? Ne čudim se dedi, već se čudim organizatorima promocije.
Djeca su naravno umirala od smijeha, odmahivala rukom i ništa im nije jasno.

Back