Препоруке за куповину возила

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam neki dan vozio Gulijetu 1,4 T-jet nekih 20 km i to je tako lepo voziti da malo koji moze da mu parira a pogotovo za te pare.
Takodje sam isao po devojku sa ovom drugom jer je pljustala kisa a ja nisam mogao ni sa jednim drugim autom da odem tj zagradjenom mi je dvoriste sa nekim kolima i preostala mi je ta Alfa a ima francuske table pa sam s njom isao i devojka se odusevila kako se vozi i kakav je osecaj.
Fluence je inace kupio surak pre 6 godina novog u salonu i u voznji na autoputu mu se otkacila podplastika blatobrana i ispao branik iz lezista pri brzini od 120 km/h. Jedva su mu priznali garanciju ali bas jedva. Ovako nije los auto ali svako nadje auto po svojoj meri.

Ja sam neki dan vozio Gulijetu 1,4 T-jet nekih 20 km i to je tako lepo voziti da malo koji moze da mu parira a pogotovo za te pare.
Takodje sam isao po devojku sa ovom drugom jer je pljustala kisa a ja nisam mogao ni sa jednim drugim autom da odem tj zagradjenom mi je dvoriste sa nekim kolima i preostala mi je ta Alfa a ima francuske table pa sam s njom isao i devojka se odusevila kako se vozi i kakav je osecaj.
Fluence je inace kupio surak pre 6 godina novog u salonu i u voznji na autoputu mu se otkacila podplastika blatobrana i ispao branik iz lezista pri brzini od 120 km/h. Jedva su mu priznali garanciju ali bas jedva. Ovako nije los auto ali svako nadje auto po svojoj meri.
Moguće, mada mi više deluje kao priča za osiguranje.... Čuo sam slične priče skoro za svaku marku sem za Hyundai :mrgreen:
Sa ovim, sad mojim , Fluencom za sada nije bilo nikakvih problema i servisiran je redovno u ovlašćenom servisu, ako to nešto znači.

Prvi put imam dizela , čitam po netu da je ovaj 1.5 dci 110k ok motor, računam sa kilometražom koju prelazim da ću narednih 5 godina
da vozim bez većih ulaganja, a onda na oglas za 5900e ako ostanu ovako lude cene.

Evo...
Na kraju sam kupio Renault Fluence limited 1,5 tdci 110konja, kraj 2016.
izašao me 6500e sve ukupno, porez, registracija , nove tablice, sa setom zimskih i letnjih guma.
Da napomenem poznajem prodavca, ovaj fluence je kupljen nov u Srbijii , auto je odlično očuvan bio je garažiran, a prešao samo 53000km .

Relno ništa posebno ali sa ovom kilometražom i manje više ok cenom tako je ispalo.

s neta.
Pogledajte prilog 1350008
nadam se da neces morati voziti nekog na zadnjoj klupi, za djecu do 12 godina je u redu.
generalno ne volim te plasticne automobile, dovoljno je da skinem crijevo od turba kad ga vidim onako jadnog.
pa ovi zazori kao da se dijete igralo
i djelije mi da je mijenjan prednji branik

nadam se da neces morati voziti nekog na zadnjoj klupi, za djecu do 12 godina je u redu.
generalno ne volim te plasticne automobile, dovoljno je da skinem crijevo od turba kad ga vidim onako jadnog.
pa ovi zazori kao da se dijete igralo
i djelije mi da je mijenjan prednji branik
Baš naprotiv, ima dosta mesta pozadi, i ok gepek, to je i jedan od razloga što sam ga uzeo pored ovih što 100% znam da nije havarisan i da mu je kilometraža originalna.

a ta slika koju komentarišeš je sa neta ,
ne bi znao da li je na tom autu menjan prednji branik, možda je i njemu otpao na auto putu sa 120kmh kao i Duletvom šuraku :ok:

sjedio sam pozada u dva razlicita, doduse vozaci su imali oko 188 i vise
Šta znam, možda si sedeo iza vozača a sedište je bilo pomereno max, tada u većini budget friendly automobila nema dosta mesta.
Ja sam se par puta vozio pozadi samo u Fluence taksiju ali nisam sedeo iza vozača i imao sam mesta a imam 187.

Dosta se koriste kao taksi a ne verujem da bi ih taksisti uzimali da nemaju dovoljno mesta.
U svakom slučaju meni će se pozadi voziti deca od 8 i 2 god.

49320380101_fa8b2c179f_b.jpg

Devojka je kupila Twingo 2, nakon nekoliko meseci potrage i dvocifrenog broja pogledanih automobila. U pitanju je primerak iz 2011. sa motorom 1.2 sa 8v, predjenih 120 i nesto hiljada, uvezen iz Nemacke, servisna knjizica, itd. Uporedjivanjem saobracajne i stanja auta zakljuceno da je originalna, menjani su prednji diskovi i amortizeri i jos neke sitnice. Po stanju kaiseva zakljuceno da nikad nisu menjani, a to je i potvrdio majstor prilikom v. servisa. Osim v. servisa promenjen je jedan zadnji amortizer i ostalo je perfektno i stvarno se bas lepo vozi, kao nov auto.
Cene delova su sarene. Set kaiseva je jeftin, ali je zato pumpa skupa, amortizer Bilstein je nesto preko 6000 sto je realno mnogo za taj auto.

Ako je za utehu, trosi stvarno smesno malo, jos se testira, ali neki realan prosek je oko 5.5 litra. Auto jeste mali, ali ja se sa svojih 190 udobno smestam na vozacevo sediste, doduse, pozadi nema mesta. Realno moze da ga vozi osoba od 2.10 bez problema.

Inace, mehanicki je top, ali sto se tice estetike ima malo farbarije i nije bas 100% tacna nijansa, ali ne odstupa previse. Zazori su uredni i to je najbitnije. Oprema skoro pa klot. Jako je tesko da se nadje dobar auto, po nekoj ok ceni.

Od dodatnih radova, primetio sam da je odvod ispod soferke bio zapusen, to sam resio i los je unutrasnji retrovizor, to im je mana, razlije se neka tecnost unutra. Nov u ovlacenom je 30ak evra.

Sve u svemu, za grad i krug od 50ak km top auto.

Promenjen je jedan zato sto nije bilo sigurno da je do njega, plus sto sam u mogucnosti da nabavim dosta povoljnije nego sto je placen, odnosno, nego sto je cena u Srbiji. Svakako ce u narednih mesec dana biti promenjen i drugi, koji cu da nabavim duplo jeftinije. Procureo je od soli, pojeden je deo oko klipa, tj semeringa. Redovna pojava kod vozila sa podrucja gde se dosta soli.

Koliko se secam, ti si na Hyudaiju menjao zadnje amortizere na 40k km, tj na 3x manjoj km, tako da .....

Moze a I ne mora obično strada desni prvo radi rupa ,sahtova na kraju ulici...Levi tocak gazi na ravnom putu bez preteranih opterecrnja ako je auto sa zapada gde su ceste dobre
Fusare sa kvalitetom amortizera i to fabricka ugradnja, nekad se to pravilo kvalitetnije, pisao sam ovde da sam imao fabricke Kayaba oko 200k km imao auto kad sam ga prodao nigde nisu pokazali a sta sam sve tovario :eek: oko 200 kila pozadi, plus losi putevi i to vise puta.Sad se prica da i KYB nisu kao pre sad koliko je to istina ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back