1DaL
Iskusan
- Poruka
- 5.531
...Odete kod lekara, i on vas pregleda, uradi poneke testove, i taman se ponadate da će vam sada prepisati terapiju, kad vam on na to odgovori da bi bilo poželjno da odete u neku privatnu kliniku i tamo uradite dodatna testiranja, jer samo tako može da vam potpuno sigurno prepiše pravu terapiju. Naravno, dok to govori, obavezno doda da lekarima u klinici neizostavno kažete da vas je upravo on poslao. A testiranje u privatnoj klinici uglavnom košta 2000-6000 dinara...
Da li ste se susretali sa ovakvim fenomenom, ili barem sa nečim sličnim?
Da li vas je nekada lekar uslovljavao u tom pogledu ("ne mogu da te lečim, dok ne odeš u privatnu kliniku i testiraš se za pare pomenuvši moje ime")?
Zna li neko da li postoji neka zakonska odredba koja zabranjuje lekarima da na ovaj način uslovljavaju pacijente, koristeći njihovo trenutno stanje bolesti i nužde, kako bi se ogradili za neki procenat kod privatnika?
Meni se ova situacija desila dvaput za jedan dan, kod 2 od 3 lekara, koje sam tada posetio.
Da li ste se susretali sa ovakvim fenomenom, ili barem sa nečim sličnim?
Da li vas je nekada lekar uslovljavao u tom pogledu ("ne mogu da te lečim, dok ne odeš u privatnu kliniku i testiraš se za pare pomenuvši moje ime")?
Zna li neko da li postoji neka zakonska odredba koja zabranjuje lekarima da na ovaj način uslovljavaju pacijente, koristeći njihovo trenutno stanje bolesti i nužde, kako bi se ogradili za neki procenat kod privatnika?
Meni se ova situacija desila dvaput za jedan dan, kod 2 od 3 lekara, koje sam tada posetio.