Preporuka

gost 305066

Aktivan član
Poruka
1.321
Temu bih otpoceo zato sto me iritira stav ove drzave o tome.U stvari nemanje stava prema tome.
Drzavni praznici kod nas.
Zasto ih imamo kada uglavnom,90% privatnih firmi radi i praznicima,onih deset posto koji ne rade,njima to izadje na nos poslije.

Ovih dana cujem da je data preporuka,pazi dobro preporuka da se ne radi 14 januara,ona ce naravno vaziti samo za drzavne firme,svi ce poslusati preporuku i nece raditi,sem ovih sto moraju,hitnih sluzbi i sl.
Radim u privatnoj firmi i mi cemo raditi,svaka radnjica ili supermarket ce raditi,ma sve ce raditi.
E sad zasto uopste daju te preporuke to mi nije jasno,zasto uopste postoje praznici kada ih ne praznujemo.
I da li je uopste moguce da se to uredi.

Kako?

Temu bih otpoceo zato sto me iritira stav ove drzave o tome.U stvari nemanje stava prema tome.
Zasto ih imamo kada uglavnom,90% privatnih firmi radi i praznicima,onih deset posto koji ne rade,njima to izadje na nos poslije.

Ovih dana cujem da je data preporuka,pazi dobro preporuka da se ne radi 14 januara,ona ce naravno vaziti samo za drzavne firme,svi ce poslusati preporuku i nece raditi,sem ovih sto moraju,hitnih sluzbi i sl.
Radim u privatnoj firmi i mi cemo raditi,svaka radnjica ili supermarket ce raditi,ma sve ce raditi.
E sad zasto uopste daju te preporuke to mi nije jasno,zasto uopste postoje praznici kada ih ne praznujemo.

Kako?

To ti je tako dok kapitalizam ne pukne!

Kako?
Довести просрпску власт

Prošle god. sam radio i na Veliki Petak.Slobodne dane sam imao 1. i 7. januara i za slavu.Gledam ove lelemude iz državnih preduzeća koko su spojili dane od Nove Godine do Božića,pa i posle i dođe mi da svisnem...Jedva čekam da bankrotiramo.

Prošle god. sam radio i na Veliki Petak.Slobodne dane sam imao 1. i 7. januara i za slavu.Gledam ove lelemude iz državnih preduzeća koko su spojili dane od Nove Godine do Božića,pa i posle i dođe mi da svisnem...Jedva čekam da bankrotiramo.

O tome pricam,ako tako radis onda ne postujes drzavu i zemlju u kojoj zivis,a nisi ti kriv nego gazda kod kojeg radis,a drzava ne cini nista da to promijeni.
Kad je neki praznik i kad idem na posao,skontam koliko ljudi radi u drustvenim firmama jer tada nema guzve na putu,nigdje nikoga na drumu.
I da i ove godine su sve pospajali.
Jednostavno nemamo drzavu...

O tome pricam,ako tako radis onda ne postujes drzavu i zemlju u kojoj zivis,a nisi ti kriv nego gazda kod kojeg radis,a drzava ne cini nista da to promijeni.
Kad je neki praznik i kad idem na posao,skontam koliko ljudi radi u drustvenim firmama jer tada nema guzve na putu,nigdje nikoga na drumu.
I da i ove godine su sve pospajali.
Jednostavno nemamo drzavu...
Ako ništa,ovih dana su putevi prohodni,nema gužvi...Problem je što se sve državne preporuke odnose samo na javna preduzeća.Država i vlastodršci praktikuju teze divljeg kapitalizma,gde se smatra da se država ne sme mešati u rad firmi osnovanih privatnim kapitalom.To znači da je kapital > države.Trebali bi smo primeniti Nemački,ili japanski model,u kome je država itekako bitnija od kapitala u privatnom vlasništvu.

Hteli ste kapitalizam ?
Evo vam ga !

Tu je bitan samo profit.
Gazdin.
Ko jebbe radnike, njihove želje i praznike !?

Ovo su gluposti,ko je htio,sta je htio?
Sta si ti htio?

Mene interesuje gdje je to sto nam je zakonom garantovano,zasto niko ne vodi racuna o tome,jer ako radis na vazan drzavni praznik ti ne postujes drzavu,kada te drugi sa strane vide,sto bi te postovali kad ti sam ne postujes.
Zasto drzavne firme mogu da ne rade i spajaju praznike,ako ih uglavnom finansiraju privatne koje i tada rade.
Jasno mi je zasto neke inspekcije ne izadju i ne iskontrolisu ko radi a ko ne,zato sto oni isto tada ne rade.

Ako ništa,ovih dana su putevi prohodni,nema gužvi...Problem je što se sve državne preporuke odnose samo na javna preduzeća.Država i vlastodršci praktikuju teze divljeg kapitalizma,gde se smatra da se država ne sme mešati u rad firmi osnovanih privatnim kapitalom.To znači da je kapital > države.Trebali bi smo primeniti Nemački,ili japanski model,u kome je država itekako bitnija od kapitala u privatnom vlasništvu.

Tako je to i na zapadu,ali malo bolje izbalansirano.

Довести просрпску власт

Onda ces morati da kazes da je prethodna vlada u tom delu - prosrpska... ma kako se to tebi cinilo nemoguce.

Obrazlozenje jednim primerom: bilo je utvrdjeno da se Nova godina slavi sa 2 neradna dana, a da je Dan drzavnosti zasluzivao samo 1. I zakljuceno je da to ne moze da bude tako, da drzavnost bude manja od kalandara. Dalja logika je isla da to ne moze da bude 1 i 1, nego 2 i 2, tako da su sada neradni 1. i 2. januar jednako kao i 15. i 16. februar.

A gdj je to kapitalizam? Kod nas?

Dok je država okupirana i u statusu kolonije valjda ti je jasano da ne može biti ni kapitalizma ni komunizma !
Ne zanosi se da ovde postoji demokratija. Ne postoji ni zrnce od nje.

Može postojati samo robovska radna snaga koja radi u interesu kolonijlanog upravnika u ovom slučaju Amerikanca i malo Nemca.

Ovo su gluposti,ko je htio,sta je htio?
Sta si ti htio?

Mene interesuje gdje je to sto nam je zakonom garantovano,zasto niko ne vodi racuna o tome,jer ako radis na vazan drzavni praznik ti ne postujes drzavu,kada te drugi sa strane vide,sto bi te postovali kad ti sam ne postujes.
Zasto drzavne firme mogu da ne rade i spajaju praznike,ako ih uglavnom finansiraju privatne koje i tada rade.
Jasno mi je zasto neke inspekcije ne izadju i ne iskontrolisu ko radi a ko ne,zato sto oni isto tada ne rade.

E, moj skitalo-
Previše idealizuješ !

Radim u privatnoj firmi, pa su spojeni neradni dani,od katoličkog do srpske ng. Doduše, to je više izuzetak za privatne firme, nego pravilo.
I ne msm da mi iko išta poklanja ovim raspustom, to su dani koje sam nekim subotama odrađivala, plus dani starog godišnjeg odmora koji su mi ostali, ne samo meni-nego i ostalima. Jer preko leta sam mogla da koristim 10 do 15 radnih dana godišnjeg.

.................................................................
....'' Шта ти је Ћале ? ''
....'' Па до 90-тих је био комуниста, а онда је постао православац...''
Први пут од 1945 -Бравара Ћопавог-СКПЈ је 14.Јануар овако-или-онако Празник(нерадни дан) - обрезање господње св.Василије Велики - Нова година
Сви ми који чувамо своју веру, славили смо нашу Православну Нову годину и нико нам није могао ништа!!!!!
Ко хоће нађе начин, а ко неће нађе разлог!!!!!!!!!!!!

Radim u privatnoj firmi, pa su spojeni neradni dani,od katoličkog do srpske ng. Doduše, to je više izuzetak za privatne firme, nego pravilo.
I ne msm da mi iko išta poklanja ovim raspustom, to su dani koje sam nekim subotama odrađivala, plus dani starog godišnjeg odmora koji su mi ostali, ne samo meni-nego i ostalima. Jer preko leta sam mogla da koristim 10 do 15 radnih dana godišnjeg.

Privatnici teraju radnike da rade i na 1. januar,
a 2. da ne spominjemo. Tad se sve puši.....

To izrabljivanje naročito je prisutno u trgovinama prehrambenom robom.
U stanju su dušu da im izvade.
Država se ne meša, sindikati postoje samo na papiru !
Pomor.....

Kako?

A i ovi što moraju da dežuraju u državnim firmama neće dežurati ako ne utvrde dal se plaća jača satnica
Ako šef neće da odobri onda će podvaliti nekog novajliju ugovorca pošto džombi sitna cifra
Ipak je on tu 25-30 godina pa postao inventar firme

Back