Preporuka za psihoterapeuta i tome slicno...

Mozete li mi preporuciti dobrog psihoterapeuta iz NS, ili BG,
...

Meni je dosta pomoglo kad sam psihologiju shvatio kao pizdologiju,
tj. nauku o pizdi i njenim problemima.

Pogledam dole - i vidim nemam pizdu ! :eek:
Pa otkud reko' onda imam problema sa pizdom ?

U to vreme sam imao neku devojku, njoj bilo frka da se uda ...
Sve u svemu vidim ja da sam fasovao tuđe probleme !

Čim sam to shvatio bilo mi je bolje.

Posle sam pomogao i sebi i njoj i još mnogima,
a nadam se sada i tebi !

ja sam ove jeseni krenuo na psihoterapiju kod Jovane Jovanovic, ona je psiholog koji radi u Beogradu na Vracaru - ima i sajt jovanajovanovicpsiholog ili tako nesto... Dosta mi je pomogla da povratim samopouzdanje i prevazidjem neke strahove koje sam imao, a za nju sam cuo slucajno od komsinice koja je imala problema sa muzem u braku. Ja nikada pre nisam isao kod psihologa, mada sad shvatam da bi bilo bolje da sam otisao mnogo pre. Mlada osoba je u pitanju, ali vrlo stucna - meni je pomoglo i preporucio bih svakom, na kraju krajeva i ja sam dosao na tu adresu na osnovu preporuke - a preporuke mnogo znace, danas ima mnogo onih koji na internetu nude sve i svasta a kad vidis uzivo sta nude - zlo i naopako...

ja sam ove jeseni krenuo na psihoterapiju kod Jovane Jovanovic, ona je psiholog koji radi u Beogradu na Vracaru - ima i sajt jovanajovanovicpsiholog ili tako nesto... Dosta mi je pomogla da povratim samopouzdanje i prevazidjem neke strahove koje sam imao, a za nju sam cuo slucajno od komsinice koja je imala problema sa muzem u braku. Ja nikada pre nisam isao kod psihologa, mada sad shvatam da bi bilo bolje da sam otisao mnogo pre. Mlada osoba je u pitanju, ali vrlo stucna - meni je pomoglo i preporucio bih svakom, na kraju krajeva i ja sam dosao na tu adresu na osnovu preporuke - a preporuke mnogo znace, danas ima mnogo onih koji na internetu nude sve i svasta a kad vidis uzivo sta nude - zlo i naopako...

Mlada i lepa koliko vidim, što može pomalo i da zbuni pacijenta i stvori kod njega strah od otvaranja, naročito ako pacijent ima strah od zena.

Vama ne bi pomogao npr.
Ali dobro.

Nema sta da mi pomaze, pomoc mi nije potrebna. :D
A kazem ti, veoma je ruzno reci da su osobe "beskarakterne" samo zato sto su volje otici do psihoterapeuta, jer imaju problem neki. Nisu to "beskarakterne osobe", "nemaju karakter" a ovi drugi kao imaju jer ne zele da im se pomogne.

Takva druga grupa ljudi su ljudi sa poremecajem licnosti. Oni ne zele da im se pomaze, niti vide sta to nije u redu sa njima i njihovim (dis)funkcionalnim ponasanjem, a ako i odu i prevare se ili ih neko natera pa pristanu da odu - veoma brzo prekidaju seanse, cim uvide da im psihoterapeut zeli menjati razmisljanje i ponasanje, poglede na zivot i odnose, jer to dozivljavaju kao "hoce da mi menja licnost a to sam ja", ne shvativsi da zapravo psihoterapeut ne zeli da mu promeni licnost, njega, vec psihopatologiju licnosti koja toj licnosti smeta i otezava zivljenje i odnose sa drugima.

Nema sta da mi pomaze, pomoc mi nije potrebna. :D
A kazem ti, veoma je ruzno reci da su osobe "beskarakterne" samo zato sto su volje otici do psihoterapeuta, jer imaju problem neki. Nisu to "beskarakterne osobe", "nemaju karakter" a ovi drugi kao imaju jer ne zele da im se pomogne.

Takva druga grupa ljudi su ljudi sa poremecajem licnosti. Oni ne zele da im se pomaze, niti vide sta to nije u redu sa njima i njihovim (dis)funkcionalnim ponasanjem, a ako i odu i prevare se ili ih neko natera pa pristanu da odu - veoma brzo prekidaju seanse, cim uvide da im psihoterapeut zeli menjati razmisljanje i ponasanje, poglede na zivot i odnose, jer to dozivljavaju kao "hoce da mi menja licnost a to sam ja", ne shvativsi da zapravo psihoterapeut ne zeli da mu promeni licnost, njega, vec psihopatologiju licnosti koja toj licnosti smeta i otezava zivljenje i odnose sa drugima.

Nema osobe kojoj pomoć nije potrebna. To što ste napisali govori isto ono što sam i ja rekao. Kada je neko dugo u sebi stvarao odbrambene mehanizme ne znajući da je psihički bolestan, to je postalo crta njegovog karaktera. Ako je inteligentan, a takvi su većina teže poremećenih koji okolini deluju sasvim ok, on će glumiti kameleona ispred psihoterapeuta. Pitanje je momenta kada će i sam psihoterapeut shvatiti da se toj osobi ne može pomoći i okrenuće se pacijentu koji nevoljno pristaje da izmeni, kako kažete sebe. Najveći problem kod tako "izlečenih" je taj, što više ne znaju ko su, pa nije redak slučaj da posle lečenja izvrše neki akt nasilja nad samim sobom zato što su svesni još težeg rascepa do koga je lečenje dovelo.
Psihijatri su nepotrebni jer šizofreniji nema leka a depresijama se treba baviti samo i isključivo vlasnik iste da iz nje izadje.

Back