Preporuka za letovanje u CG?

nicolas#39

Obećava
Poruka
90
Zanimaju me iskustva onih koji letuju u CG, gde preporucujete da se ide, kakva su vasa iskustva.. Kakve su plaze, smestaji itd.. Koliko sam primetio skoro svi se zale na sve u CG :) od necistoce, guzve pa sve do nedostatka pijace vode.. Zamolio bih vas ako bilo ko zna neko lepo mesto i plazu da mi preporuci. Hvala puno. Pozdrav

U CG mozes naci i lepe, prelepe plaze, a mozes i one koje su bas u losem stanju.
Postoji nekoliko plaza koje su stvarno super: Plavi horizonti, Rose, Trsteno, Jaz, Becici, Petrovac (gradska plaza, lucice), Kraljicina plaza (do nje mozes doci iz Canja i Sutomora brodicem), Beogradska plaza (izmedju Sutomora i Susnja), Dobre vode i imas jos mnogo manjih plaza koje su dobre.
Preporucujem ti da ides autom, jer tako mozes da obidjes celu crnogorsku obalu. Po meni je Petrovac pun pogodak. Malo mesto, prilagodjeno i za porodicni odmor i za zabavu. ima lepe plaze a i sva druga mesta su u blizini. Vecina ljudi na forumu se zali na gostoprimljivost i nekulturu zitelja... Ja imam veoma lepa iskustva, cak sam ostvario i veliki broj prijateljstava. Verujem da ces se lepo provesti.

Prijevor ili Lastva Grbaljska za smestaj , ukoliko se trazi mir za uvece .
Najblize plaze su Jaz , Trsteno i Ploce na 1-2 km , ako se ide autom to je 2-3 minuta voznje , i ako ti Jaz "legne" kao nama nema potrebe od daljne potrage za dnevni boravak.
Za klopu ima solucije na plazi , a ako preovladjuje domaca kuhinja ,bas na tom potezu ima RG Market koji je recimo puno povoljniji od Mega Marketa u Budvi i odlicno je snabdeven.
Za izlazke Budva je na 5 km od Prijevora , 6 km od Lastve , a jos i blize preko Toplis brda .
Oba mesta su nekako u sredini rivijere pa recimo Petrovac je na 20 km isto kao Tivat i Kotor . Herceg Novi je nesto dalje ali ne previse .
Ukoliko se ne ide autom , gornje puno bas i ne vredi ...ali ako se ide autom kombinacija vredi jer koristi se Jaz koji je odlicna pescana plaza , Prijevor ili Lastva su uvece mirni i nekoliko stepeni sveziji od Budve ...i zadnje, tu je razuzdana Budva koja ipak ima interisantan nocni zivot , za razliku od Grcke gde su vecina mestasca gde idu jugosi onako bas penzionerska .
Ukoliko je vazniji kvalitet vode i nocni provod i izlazci, Crna Gora je OK . jer Jadran pa neka bio i zagadjen je Jadran u odnosu na more u Grckoj koje nije dovoljno slano i zna biti isto puno zagadjeno i puno meduza , a sto se tice recimo Budve za setanje i provod , treba znati da "Budve" u Grckoj nema.
Ako se trazi jeftinije , Grcka je Ok. pogotovu ako u mestu boravka ima LIDL gde je klopa patos jeftina.

Posto ne ides autom, nije problem jer ima dosta autobusa koji prevoze od jednog do drugog mesta. Tako, npr. imas bus koji ide iz Bara do HN, sa usputnim stanicama. A u okviru svake opstine postoje i neki mini busevi koji saobracaju. Opstine Bar i Budva imaju dobru povezanost sa svim plazama na svojim teritorijama i tako omogucavaju turistima da brzo stignu do neke druge plaze. Ja sam isao bez auta i sjajno se proveo koristeci autobuski prevoz.

Zanimaju me iskustva onih koji letuju u CG, gde preporucujete da se ide, kakva su vasa iskustva.. Kakve su plaze, smestaji itd.. Koliko sam primetio skoro svi se zale na sve u CG :) od necistoce, guzve pa sve do nedostatka pijace vode.. Zamolio bih vas ako bilo ko zna neko lepo mesto i plazu da mi preporuci. Hvala puno. Pozdrav

Ja volim Herceg Novi i plazu Pirat u Zanjici.
Sto se tice Grcke, nikad vise ne bih isla na Halkidiki niti u solunsku regiju jer je bezveze. Na ostrvima nisam bila, ali svi kazu da je tek to prava Grcka.

Za VD .

Covek trazio neku informaciju za CG i ja sam mu je dao .
Kao coveku iz Makedonije kojem je dosadila Grcka , za Grcku vodu i more, kao i za provod, nema forumasa koji ce me razubediti u 2 stvari a to je :
1. I u Grckoj voda oduvek ne valja za pice iz cesme kao i u Crnoj Gori pa flasirana voda je must , dalje i u Grckoj zna more biti katastrofa , uz to jos i puno meduza.
2. Ja bar ne znam za mesto u Grckoj ( a bio sam na letovanju tamo preko 20 puta ) u rangu Budve u Crnoj Gori , Bodruma u Turskoj ili makar Sunny Beacha u Bugarskoj , sto se tice solucija za provod i izlazke, a kako je pitanje postavljeno od mladjeg clana , njemu svakako nije mesto u Grckoj , pogotovu na mesta kao Stavros , Asprovalta , Nea Vrasna , Olympic Beach itd.....

Posto ne ides autom, nije problem jer ima dosta autobusa koji prevoze od jednog do drugog mesta. Tako, npr. imas bus koji ide iz Bara do HN, sa usputnim stanicama. A u okviru svake opstine postoje i neki mini busevi koji saobracaju. Opstine Bar i Budva imaju dobru povezanost sa svim plazama na svojim teritorijama i tako omogucavaju turistima da brzo stignu do neke druge plaze. Ja sam isao bez auta i sjajno se proveo koristeci autobuski prevoz.
Ti to ozbiljno ? Ja u CG nisam videla dobar i udoban autobus da je iz tih krajeva, pogotovo oni mini busevi koji gotovo da se zapale na usponima, a o klimi ne smeš ni da razmišljaš

Pa zar niko nikad nije letovao u CG? :) mislio sam da ce biti vise predloga :) Inace, ne putujem autom, tako da otpada ovaj predlog nachmish, hvala u svakom slucaju..

Sutomore sinak... Dje ces bolje. Smjestaj jeftin, klopa jos jeftinija, nocni provod odlican, izbjegavaj plazu ispod hotela Korali, kupaj se kod "Plave lagune" ili "ispod hotela "Juzno more" i uzivaj... :bye:

Za VD .

Covek trazio neku informaciju za CG i ja sam mu je dao .
Kao coveku iz Makedonije kojem je dosadila Grcka , za Grcku vodu i more, kao i za provod, nema forumasa koji ce me razubediti u 2 stvari a to je :
1. I u Grckoj voda oduvek ne valja za pice iz cesme kao i u Crnoj Gori pa flasirana voda je must , dalje i u Grckoj zna more biti katastrofa , uz to jos i puno meduza.
2. Ja bar ne znam za mesto u Grckoj ( a bio sam na letovanju tamo preko 20 puta ) u rangu Budve u Crnoj Gori , Bodruma u Turskoj ili makar Sunny Beacha u Bugarskoj , sto se tice solucija za provod i izlazke, a kako je pitanje postavljeno od mladjeg clana , njemu svakako nije mesto u Grckoj , pogotovu na mesta kao Stavros , Asprovalta , Nea Vrasna , Olympic Beach itd.....

naravno da ce makedonac da kudi grcku.
glupo je porediti najlosiji deo grcke sa cg, mesta koja si nabrojao. grcka ima ogromnu obalu i neverovatno mi je da nekom dosadi kada je nemoguce sve obici. porediti grcka ostrva sa cg je isto kao porediti u fudbalu mancester i zetu iz golubovca.

Znaci ovako . Ako se izuzme ostrovski deo Grcke, 99,99 % jugosa ide na 3 lokacije u Grckoj :
1. Ispod Olimpa , Paralia , Olympic beach , Platamonas , Nei Pori
2. Na kracima, pretezno na Kasandri , Kalitea , Polihrono , Hanioti, Pefkohori i
3. Prema Kavali , Asprovalta , Vrasna , Stavros .
Od ostrva najvise Krf i Tasos .
Nema tu nikakve eksluzive i da nema jugosa stavili bi grci katanac odavno .
Kako 0,001 % ide u Crnu Goru recimo u Hotel Splendid , tako i 0,001 % ide u Grcku po Kikladima sa jahtom...tako da o cemu pricas ivanpo ?
Danas gledam SATovu patrolu do Grcke , srbi napali jos od maja meseca i napunili rupe ...pa se hvale jeftino ... jeftino ... jeftino .
Ajde ivanpo , posavetuj onog sto je postavio post gde da ide u Grcku , umesto da se prepires samnom.

E stvarno.. Da sam hteo napisao bih "preporuka za Grcku".. Video sam mozda 2-3 konkretna i jasna odgovora, sto je malo da bih odlucio nesto.. U svakom slucaju, hvala svima do sad na trudu..

Nikolas 39, u Crnoj Gori imas mnogo lepih mesta. Ako zelis guzvu, izlaske, prodavnice, kafice - onda ti je to Budva. Prednost Budve je sto je nekako " u sredini" pa iz nje mozes obici ostala mesta i plaze, nocni zivot ti je u Budvi najbolji . Ako zelis malo mirniji odmor i veliku pescanu plazu - onda su to Becici i Rafailovici. Rafailovici su ti malo mestasce u produzetku Becica ( maltene isto, na istoj su plazi), a u Rafailovicima ima par restorana sa izvrsnom i jeftinom klopom. Prednost Becica i Rafailovica je sto su mirnija mesta sa velikom peskovitom plazom, a do Budve mozes i peske (kroz tunel), a mozes i onim malim vozicima koji voze do starog grada u Budvi. Boka Kotorska je prelepa (ako ides u C.G idi obavezno do Kotora), ali to je zaliv i nema prave plaze u Kotoru, ali je Kotor prelepi grad. Rose su malo mestasce idealno za odmor i kupanje, ali samo ako ides kolima, u suprotnom ne preporucujem. Herceg Novi i Igalo ako zelis da se non-stop pentras ogromnim stepenicama, a prednost Herceg Novog je sto mozes na jedan dan autobusom otici do Dubrovnika na izlet. U Igalu je plicak kilometarski ( nije za plivanje). Ne znam koje si godiste i sta te zanima, jel ides sa drustvom, devojkom ili porodicom, ali evo ti moje preporuke: Ako ides sa porodicom idi u Petrovac jer je lepo malo mesto idealno za porodican odmor, ako ides sa drustvom ili sa devojkom onda ti je moja preporuka Budva, Becici, Rafailovici zbog blizine svega i zbog prevoza (mislim na autobus) da bi mogao da obidjes i okolna mesta. Ako se odlucis za Budvu iz nje je dobro organizovan prevoz u svim pravcima: obavezno obidji Kotor, Sv. Stefan, Petrovac. Neko je gore napisao da Budva ne moze da se poredi sa Halkidikijem - slazem se u potpunosti u korist Budve:) i Crne Gore ( druga prica su neka ostrva). Nadam se da sam barem malo pomogla, ako imas jos neka pitanja - slobodno pitaj....

Znaci ovako . Ako se izuzme ostrovski deo Grcke, 99,99 % jugosa ide na 3 lokacije u Grckoj :
1. Ispod Olimpa , Paralia , Olympic beach , Platamonas , Nei Pori
2. Na kracima, pretezno na Kasandri , Kalitea , Polihrono , Hanioti, Pefkohori i
3. Prema Kavali , Asprovalta , Vrasna , Stavros .
Od ostrva najvise Krf i Tasos .
Nema tu nikakve eksluzive i da nema jugosa stavili bi grci katanac odavno .
Kako 0,001 % ide u Crnu Goru recimo u Hotel Splendid , tako i 0,001 % ide u Grcku po Kikladima sa jahtom...tako da o cemu pricas ivanpo ?
Danas gledam SATovu patrolu do Grcke , srbi napali jos od maja meseca i napunili rupe ...pa se hvale jeftino ... jeftino ... jeftino .
Ajde ivanpo , posavetuj onog sto je postavio post gde da ide u Grcku , umesto da se prepires samnom.

nachmish, ti si obisao celu grcka a ne ja, posavetuj ga ti. neko kome je crna gora izbor a ne nuzda, ne deleju mu bas normalno.

Nikolas 39, u Crnoj Gori imas mnogo lepih mesta. Ako zelis guzvu, izlaske, prodavnice, kafice - onda ti je to Budva. Prednost Budve je sto je nekako " u sredini" pa iz nje mozes obici ostala mesta i plaze, nocni zivot ti je u Budvi najbolji . Ako zelis malo mirniji odmor i veliku pescanu plazu - onda su to Becici i Rafailovici. Rafailovici su ti malo mestasce u produzetku Becica ( maltene isto, na istoj su plazi), a u Rafailovicima ima par restorana sa izvrsnom i jeftinom klopom. Prednost Becica i Rafailovica je sto su mirnija mesta sa velikom peskovitom plazom, a do Budve mozes i peske (kroz tunel), a mozes i onim malim vozicima koji voze do starog grada u Budvi. Boka Kotorska je prelepa (ako ides u C.G idi obavezno do Kotora), ali to je zaliv i nema prave plaze u Kotoru, ali je Kotor prelepi grad. Rose su malo mestasce idealno za odmor i kupanje, ali samo ako ides kolima, u suprotnom ne preporucujem. Herceg Novi i Igalo ako zelis da se non-stop pentras ogromnim stepenicama, a prednost Herceg Novog je sto mozes na jedan dan autobusom otici do Dubrovnika na izlet. U Igalu je plicak kilometarski ( nije za plivanje). Ne znam koje si godiste i sta te zanima, jel ides sa drustvom, devojkom ili porodicom, ali evo ti moje preporuke: Ako ides sa porodicom idi u Petrovac jer je lepo malo mesto idealno za porodican odmor, ako ides sa drustvom ili sa devojkom onda ti je moja preporuka Budva, Becici, Rafailovici zbog blizine svega i zbog prevoza (mislim na autobus) da bi mogao da obidjes i okolna mesta. Ako se odlucis za Budvu iz nje je dobro organizovan prevoz u svim pravcima: obavezno obidji Kotor, Sv. Stefan, Petrovac. Neko je gore napisao da Budva ne moze da se poredi sa Halkidikijem - slazem se u potpunosti u korist Budve:) i Crne Gore ( druga prica su neka ostrva). Nadam se da sam barem malo pomogla, ako imas jos neka pitanja - slobodno pitaj....

:worth::hvala:

prcanj, boka

fenomenaaaalno

a plaze? ako si kolima svaki dan druga plaza. bar njih ima prelepih, ne mozes da stignes da sve obidjes

ja obicno obidjen celu obalu, jednom do ade bojane, drugi dan do zanjica ili h.novog

ima da biras

ako te nerviraju lokalni primitivci, ne obracaj paznju ili ne idi u cg

Poslednja izmena:

Back