Preporuka za automobil do 12.000 evra

Hvala, video sam sve te snimke za talismana i peugeot , meni je nekako peugeot bolji jer je vise "momacki" auto i ako mi se i talisman svidja zbog svoje elegancije , peugeot je i mladji nekih 3god ili zavisi koje god nadjes talismana al on se od 2016 pravi, ali enterijer 508-ice neprevazidjen po meni cak i ovi automobili sto se prave u 2024-2025oj nemaju lepsi enterijer. Naravno i cena ce uticati jer je peugeot trenutno 13-14k a talisman 10-11 , a ja sam planirao do 12k da dam ne bih bas preko isao jedino ako je bas bas dobra ponuda za 508-icu

Svidjaju mi se francuzi tj ne gledam marku ili iz koje je drzave nego stil mi je dobar i daju najbolju opremu za taj cenovni rang, pricaju ljudi svasta o njima ali nzm mislim da ili imaju losa iskustva jer su francuzi ranije pravili mozda losije automobile ili vecina vozi neke "krseve" pa ne zna kakvi su ovi novi a znaju da ih pljuju , danas svi imaju male motore znam da imaju problem sa 1.2 puretech da im kajs pliva u ulju ali za ostale motore nisam cuo nesto lose, ne moze niko da me ubedi da PSA grupacija radi los posao i da su to losi automobili a bmw,mercedes,audi to ne bih uzimao jer ne zelim da dajem na odrzavanje previse para

Svidjaju mi se francuzi tj ne gledam marku ili iz koje je drzave nego stil mi je dobar i daju najbolju opremu za taj cenovni rang, pricaju ljudi svasta o njima ali nzm mislim da ili imaju losa iskustva jer su francuzi ranije pravili mozda losije automobile ili vecina vozi neke "krseve" pa ne zna kakvi su ovi novi a znaju da ih pljuju , danas svi imaju male motore znam da imaju problem sa 1.2 puretech da im kajs pliva u ulju ali za ostale motore nisam cuo nesto lose, ne moze niko da me ubedi da PSA grupacija radi los posao i da su to losi automobili a bmw,mercedes,audi to ne bih uzimao jer ne zelim da dajem na odrzavanje previse para
Ne bih rekao da su pravili losije automobile nego su pravili i bolje automobile, to su samo predrasude.
Zlatno doba automobila su 90te generalno za celu auto-industriju.
Znam pre kako su pricali uuuuu skupi su delovi za francuska vozila, pa za nemacka i japanska su jos skuplja i plus znaju da budu i limarijski losiji, govorim o automobilima iz tog perioda.

Pozdrav!

Planiram da u narednih pola godine kupim auto, a budžet mi je oko 12.000 evra. Moje svakodnevne potrebe su relativno male – prelazim oko 10–15 km dnevno (posao–kuća) i malo po gradu, a do posla imam svega 3 km, tako da ne bih svakodnevno koristio kola (leti). Mlad sam i trenutno nemam porodicu.

Već 10 godina vozim Opel Vectru B, koja mi je odlično služila – nije bilo nikakvih većih ulaganja, osim malog servisa na svake dve godine jer godišnje pređem oko 6.000 km. Međutim, sa novim autom bih planirao više – koristio bih ga i za more, planinu i putovanja između gradova, što sa Vectrom sada ne radim.

Imam 27 godina i trenutno mogu sebi da priuštim "bolji" auto. Iako sam svestan da mi realno ne treba, voleo bih da ga zadržim narednih 7–8 godina, a do tada se nadam da ću imati i porodicu, tako da ne gledam samo na trenutno stanje.

Moji favoriti su:
  • Peugeot 508 – 2019. godište (znam da je cena oko 13–14k, ali možda i padne),
  • Peugeot 3008 – 2018. godište,
  • Opel Grandland X – 2018. godište,
  • Renault Talisman – 2016–2018. godište.
Zanima me da li neko ima neko od ovih vozila i kakva su vaša iskustva? Takođe, ako imate neki drugi auto za preporuku u ovom rangu, rado bih čuo predlog.
Zavisi na koji motor pucas ..Nije isto bio on dizel ili benzin ..Od ovih u benzin varijanti ja bi uzeo Opela 1,4t ali da je od 2017 pa gore jer su ga tu malo doterali a dizela bi uzeo sa Renault motora koga je koristio i Opel koji je tu i ponajbilji..ako pucas na 1,5 dizel koji koristi PSA grupa onda obrati pažnju na lanac bregastih da je opdatiran ili ga odmah promeni za poboljšanu verziju . Benzinca Peugeota nebi gledao ..Imaš tu dosta boljih auta iz Japanske kuhinje sto se tice benz ..Neka Mazda CX-5 ili neka Toyota 1,8 npr ali opet najvise zavisi od tog primerka kog budes kupio..kako je održavan i koliko je presao

Zavisi na koji motor pucas ..Nije isto bio on dizel ili benzin ..Od ovih u benzin varijanti ja bi uzeo Opela 1,4t ali da je od 2017 pa gore jer su ga tu malo doterali a dizela bi uzeo sa Renault motora koga je koristio i Opel koji je tu i ponajbilji..ako pucas na 1,5 dizel koji koristi PSA grupa onda obrati pažnju na lanac bregastih da je opdatiran ili ga odmah promeni za poboljšanu verziju . Benzinca Peugeota nebi gledao ..Imaš tu dosta boljih auta iz Japanske kuhinje sto se tice benz ..Neka Mazda CX-5 ili neka Toyota 1,8 npr ali opet najvise zavisi od tog primerka kog budes kupio..kako je održavan i koliko je presao
Pa najvise bih hteo neki 1.5 - 1.6 dizel, hvala na savetima.

ako ti je ok malo manji auto možda BMW X1
3008 iz 2018 , ovaj mi je i lep i praktičan....

1745523529419.png

Trenutna potrošnja u vožnji je podložna manipulacijama a ja sam okačio prosečnu u leru sa upaljenim motorom.

U svakom slučaju taj motor je teška katastrofa još ima zupčasti kaiš potopljen u ulju koji se raspada, zapuši uljnu pumpu i spali motor.

Stotine hiljada nezadovoljnih a ti se dule praviš pametan :lol:

To jeste tako ali jel zaista verujes da se to kroz sve ove godine eksploatacije i proizvodnje samog tog motora to nije ispravilo?
Uostalom ako si vec internet strucnjak mogao si i da procitas da se problem desavao zbog neadekvatnog ulja jer se moralo koristiti iskljucivo originalno.
Ja sam vozio ovaj C3 i sasvim se lepo ponasao osim sto nije imao neku snagu ali za vozaca svesnog da ispred sebe nema 2000 ccm i da nema mnogo konja je sasvim zadovoljavajuc.
Problem je sto ljudi kupe taj motor i onda misle da imaju neku trkalicu pa ga kidaju da bi isao kao neki jaci motor i otud dobiju i vecu potrosnju. Kada bi ga vozili normalno onda bi imali i normalnu potrosnju ali eto ja sam ga vozio normalno i imao sam sasvim normalnu potrosnju.

Naravno da se ništa nije ispravilo, motori su samo sve grđi i grđi.

Ja sam ga vozio godinu dana i lepo povlači, ide fino, troši ko tenk.

I ono što ne mogu da podnesem je da mi vibrira čm@r na sedištu. Zato smo ga i vratili uglavnom velika potrošnja i vibriranje čmarova u toku vožnje. Ja koji jajarim sve automobile nisam uspeo da spustim potrošnju.

Naravno da ne valjaju motori kada se uvoze samo one sa taksija ima ih i sa metanom šatro 123 iljade vozila baka.

Drugar kupio tu zafiru sa metanom 180kkm raspala se u kratkom roku čak su i creva rashladnog sistema eksplodirala jedno za drugim. Na oko lepa kao nova eno je stoji pokvarena i šalter otišao i još ko zna šta sve. Ljudi se zaiebu mnogo lima za malo para SRBSKI SAN!

Naravno da ne valjaju motori kada se uvoze samo one sa taksija ima ih i sa metanom šatro 123 iljade vozila baka.

Drugar kupio tu zafiru sa metanom 180kkm raspala se u kratkom roku čak su i creva rashladnog sistema eksplodirala jedno za drugim. Na oko lepa kao nova eno je stoji pokvarena i šalter otišao i još ko zna šta sve. Ljudi se zaiebu mnogo lima za malo para SRBSKI SAN!
Tacno tako.Bolje da lim los a motor dobar.Svi se loze na taj lim.

Da se uraditi za 2500 eur motor i opet pitanje koliko ce i sta shebat u motoru radec ga
Nije niti malo prijatno ni to.Meni trosi motor ulje ali je auto star 20 god a inzinjer neki za ulja kaze nije mu puno 3 litre na 10.000 km.Ne bih se bas slozio ali poslusam struku pa dosipam sve dok karike potpuno ne riknu i na odpad.

Back