Препорука из Русије: заједно са изборима расписати референдум о уласку Србије у НАТО

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.blic.rs/vesti/politika/preporuka-iz-rusije-zajedno-sa-izborima-raspisati-i-referendum-o-ulasku-srbije-u-nato/1m74qzv

Visoki funkcioner vladajuće Jedinstvene Rusije (JR) Sergej Železnjak založio se za održavanje referenduma u Srbiji o ulasku u NATO zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima.

sims.jpg

Na sajtu te stranke objavljeno je reagovanje Železnjaka "u vezi sa izjavom premijera Srbije Aleksandra Vučića o tome da u zemlji neće biti održan referendum o ulasku u NATO".

Železnjak, koji je zamenik generalnog sekretara JR, je naveo da "probleme unutar zemlje moraju da rešavaju sami građani na referendumima".

- Odgovornim političarem može se smatrati samo onaj kome su prioritet interesi građana rođene zemlje i koji istupa kao realizator njihove volje - navodi se u izjavi Železnjaka.

Po njegovim rečima, Rusija smatra Srbiju, kao i druge zemlje balkanskog regiona bratskim, i zato "deli zabrinutost stanovnika tih zemalja zbog procesa nasilnog uvlačenja u alijansu".

- Pritom će se Rusija s poštovanjem odnositi prema bilo kom izboru naroda tih zemalja, ako to bude rezultat istinske volje gradjana - naveo je Železnjak.

On dodaje da ankete javnog mnjenja pokazuju da za 80 odsto Srba bilo koje probližavanje NATO predstavlja "bolno pitanje".

- Upravo zbog toga zahtev za svenarodno izjašnjavanje, zajedno sa održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora, u potpunoj meri odgovara težnji većine građana zemlje, raspoloženih protiv NATO. Očekuje se da je više od 100 hiljada ljudi spremno potpisima da podrži inicijativu za održavanje referenduma - navodi se u izjavi.

Po njegovim rečima, referendum je najslobodnija i najdemokratičnija forma izjašnajvanja naroda i može jednom i zauvek da stavi tačku na najvažnije spoljnopolitičko pitanje koje može da odredi sudbinu države.

- Samo pošteno, otvoreno svenarodno izjašnajvanje može da zaustavi proces postepene diskretne atlantske integracije, da se stvore sigurne garancije neulaska Srbije i Crne Gore u NATO i očuvanje vojne neutralnosti, koje podržava većina građana - naveo je Železnjak.

- - - - - - - - - -

Браво за друга Железњака!

I treba.

Svima bi trebalo da bude jasno da je jedan od Vučićevih primarnih ciljeva uterivanje Srbije u NATO pa makar i kao NATO parkinga bez ikakvih prava.

Kome nije bilo jasno ono zastrašivanje ratom koje je teatralno izveo na RTSu neko veče sa sve poučnom pričom o Kiplingu taj je veverica.

sad me strasno kopka koji djavo su Rusi poludeli zbog Srbije u NATO, a ne smeta im Estonija u NATO na 400 km od Moskve i 100km od Petrograda ?

Ili su mozda mislili da prave svoje vojne baze u Srbiji i da Srbija bude neka nova Kuba u Evropi ?!

prosto ne znam sta je blesavija zamisao !

sad me strasno kopka koji djavo su Rusi poludeli zbog Srbije u NATO, a ne smeta im Estonija u NATO na 400 km od Moskve i 100km od Petrograda ?

Ili su mozda mislili da prave svoje vojne baze u Srbiji i da Srbija bude neka nova Kuba u Evropi ?!

Vesto zamenjujes teze!

Koji je interes amera da Srbija udje u NATO!

А да направимо инверзију и поставимо питање, шта то жуља НАТО пакт да прими и Србију која је већ окружена са свих страна чланицама те алијансе?

А да направимо инверзију и поставимо питање, шта то жуља НАТО пакт да прими и Србију која је већ окружена са свих страна чланицама те алијансе?

Реално ништа више од нервирања Руса. Русе излуђује помисао на даље ширење НАТО, кад оно... опа, шири се НАТО, и то међу земљама које су биле традиционално склоне Русији.

Сигурно не мисле да се ослоне на моћне српске армаде приликом светске доминације.

Ameri, Nemci, Britanci su dali kintu da njihovi puleni dodju na vlast da bi ostvarivali njihove zamisli, i to ne samo u Srbiji.

Rusi nijednu stranku u Srbiji ne finansiraju i uzdaju se da ce rusofili snagom svojih misli okrenuti srpski brod ka Rusiji.

Rusi ne da finansiraju stranke po Srbiji nego kupuju ljude otvaraju portale i razne centre i medijski se sire. Ali tjorak. Narod je skontao da je Rusija bedna i svi bi hteli na zapad i to je otprilike kraj ruske price u Srbiji (Bugarskoj, Rumuniji,....)

Rusi ne da finansiraju stranke po Srbiji nego kupuju ljude otvaraju portale i razne centre i medijski se sire. Ali tjorak. Narod je skontao da je Rusija bedna i svi bi hteli na zapad i to je otprilike kraj ruske price u Srbiji (Bugarskoj, Rumuniji,....)

Sve je to bedno u odnosu na zapadnjacku kintu koja ulazi na ove prostore vec decenijama.

Rusi sve nade polazu u bratsku ljubav.

Народ није сконтао ништа и никад неће сконтати ништа. Остави тај народ напаћени по страни.

naprotiv ! Narod sasvim dobro razume i bolje od politicara. Nas nekoliko miliona Srba je shvatilo da u Srbiji ima dovoljna kriticna masa ludaka spremnih uvek i iznova na nove ratove pa smo na vreme otisli na zapad.

- - - - - - - - - -

Sve je to bedno u odnosu na zapadnjacku kintu koja ulazi na ove prostore vec decenijama.

Rusi sve nade polazu u bratsku ljubav.

da npr kad su bratski kupili NIS i dobili fraj rudnu rentu a zatim nam uvalili najskuplji gas u Evropi.

naprotiv ! da npr kad su bratski kupili NIS i dobili fraj rudnu rentu a zatim nam uvalili najskuplji gas u Evropi.

Da ali zapadnjaci su recimo dobili Zelezaru fraj pa nam je ostavili sa sve dugovima za jedan dinar, zatim bankarsko trziste i jos mnogo toga drugog.

Od Rusa je zadnjih decenija stigla jedino podrska oko KiM u SB i jos nekih stvari, pomoc oko poplava i sl. Zauzvrat, mi njima nismo uveli sankcije. Za to vreme, Zapad radi ozbiljan posao.

kakva podrska oko KiM ?

Podrska da dalje se zaludjujemo i lupamo glavom o zid. Zlobica je povukao vojsku i policiju sa KiM zatim potpisao kapitulaciju u Kumanovu i to je to.

Sve je to tacno, ali Srbija je trazila od mnogih zemalja da ne priznaju KiM, tako da to jeste podrska.

Doduse, mnogo manja od podrske Zapada Sipcima. Bad luck.

Realno, ko bi glasao za NATO, osim Blajbija...ja ne znam nikog

Да Амери осећају стварну потребу за Србијом као чланицом НАТО, уместо овог садашњег хира усмереног на зезање Руса, Србија би била чланица НАТО док си рекла кекс. Народ препоштени би се о томе питао таман колико се пита и о статусу Космета, институцијама БиХ, или америчким базама на Окинави.

То треба свакоме да буде јасно.

Back