preporucite mi Gitaru

@klika
Tacno je da nisam probao veliki broj kvalitetnih instrumenata, u stvari, to su bili sve Fenderi,Gibsoni ali to sto sam probao nije me bas fasciniralo, jedino jedan GUILD 335 barem oblikom mi je seo u ruku kao da se znamo sto godina a i verovatno sam imao srece da ubodem onaj slatki ton , pravi odnos gitare i pojacala.......to je stvarno zvucalo onako kako mom uhu prija.....e sad je pitanje koliko ja koji nemam instrument izuzetnog kvaliteta mogu i da cujem razliku......tu stvarno treba velika kilometraza i iskustvo.
Meni ovaj moj telekaster zvuci ok, mada mozda i nema zvuk pravog telekastera, ali fidbek u njegovom zvuku je nesto sto mi strasno prija, cuje se da svira mahagoni....
u stvari mozda je najvaznije koliko jedan covek moze da izvuce iz instrumenta i koliko je instrument inspirativan za onoga ko svira...dobar instrument ti otvori prostor da napredujes....
Pozdrav i kroz neke tvoje postove saznao sam nesto sto nije lose znati...

Da se malo osvrnem na neke stvari koje su napisane...
Sto se tice Mitros-a i Sky-a,slazem se sa onima koji su ih kritikovali.
Kad bolje razmislim,nisu ni ostale muzicke kuce mnogo bolje po pitanju poslovne
politike ali to je problem naseg mentaliteta. Ljudi su prvi uzeli prava da budu distributeri za proizvode odredjenih firmi i sad to debelo koriste. Zasto da zaradjuju samo 50% kad mogu npr. 200% ili vise ;)?
Momci koji rade na prodaji donekle popravljaju citav utisak, reci ce vam pravo stanje stvari tj. da nesto i nije bas tako kvalitetno... Pretpostavljam da su i sami bili u situaciji da kupuju pa znaju kako je to. Ovo ne vazi za "stariju postavu"(sefovi prodaje) u Sky-u,ekstremno su neljubazni i prepotentni kao da prodaju neke radarske sisteme od kojih zavisi opstanak planete,a ne muzicku opremu.

U vezi Fender-a se slazem sa Klikom.
Poznato je za njih da su velike oscilacije izmedju komada.
Cini mi se da ovi novi koji se prodaju u Mitros-u ne vrede toliko,ni po tome kako rade ni po pitanju izgleda(video sam neke jeftine gitare koje su bolje finish-irane od novih Fendera). Naravno ,nadje se i neka da vredi.
Neko je spomenuo da ne moze naci Washburn,u Bg-u se prodaju u ArtistSystems radnji na Konjarniku.

Po meni je bolje kupiti(narocito ako si pocetnik) neku dobru polovnu gitaru ili "pristojnu" novu za 150-200 E nego dati 1000 za Fender-a za kojeg ces ,kad steknes malo iskustva, ustanoviti da uopste nije toliko dobar.
Kad kazem pristojna,mislim na to da gitara tonira ,da se ne rastimava svakih 5 minuta i da je ton cist.
Pored ovoga, na "voljni momenat" utice i da li ti se gitara koliko-toliko svidja.Normalno,bolje je da je
gitara tehnicki dobra i da dobro zvuci nego da lepo izgleda ali svakako ces imati vise volje ako se "zaljubis" u nju. Ima ona prica o S.R.V.-ovom stratu iz '59 koji je vec pomenut ,da je ovaj znao da je to gitara za njega cim je video...
Sve u svemu,ne gledaj firmu vec samu gitaru. Elektricna,klasicna,akusticna...daleko od toga da je isto ali raspored tonova i hvatovi jesu(ako se isto stimuju) pa ti nece biti toliki problem preci na drugu vrstu kad naucis da sviras bilo koju. Elektricne sve imaju cutaway pa im je prednost sto se mogu lako dohvatiti visi registri,a klasicna je dobra kad pocinjes jer su plasticne zice blaze za prste :).

PRS/Made in USA , Hamer/Made in USA, Ibanez/Made in Japan, Ovation/Made in USA,Adamas/Made in USA...
Takamine/Made in Japan su na snizenju u MIX-u .Tih gitara ima u beogradskoj i novosadskoj prodavnici.Neki od modela su snizeni i do 40% ! Adrese prodavnica i telefone mozete naci na www.mixmusic-company.com .Snizenje je pocelo zadnje nedelje u Decembru i trajace do 31.01.2007. ali ako se u medjuvremenu ne prodaju neki modeli.Neke cene su nize cak i od americkih ! Za ozbiljne kupce prava je prilika.Mislim da je ovo izuzetno interesantno za mnoge... i sto je takodje bitno, gitare su 100% legalne za razliku od velike ponude "vrucih" na nasem trzistu.

PRS/Made in USA , Hamer/Made in USA, Ibanez/Made in Japan, Ovation/Made in USA,Adamas/Made in USA...
Takamine/Made in Japan su na snizenju u MIX-u .Tih gitara ima u beogradskoj i novosadskoj prodavnici.Neki od modela su snizeni i do 40% ! Adrese prodavnica i telefone mozete naci na www.mixmusic-company.com .Snizenje je pocelo zadnje nedelje u Decembru i trajace do 31.01.2007. ali ako se u medjuvremenu ne prodaju neki modeli.Neke cene su nize cak i od americkih ! Za ozbiljne kupce prava je prilika.Mislim da je ovo izuzetno interesantno za mnoge... i sto je takodje bitno, gitare su 100% legalne za razliku od velike ponude "vrucih" na nasem trzistu.

stakato2007:
Takamine/Made in Japan su na snizenju u MIX-u .Tih gitara ima u beogradskoj i novosadskoj prodavnici.Neki od modela su snizeni i do 40% !

Nema cena na sajtu. Nije mi samo jasno kako jedan PRS moze biti jeftiniji od istih u USA?
Bas me zanima cena onog Custom 24 modela kod nas, ako imas tu informaciju.....

Vidim da se svi razumeju u marke gitara. Meni licno se najvise svidju spanske gitare. Svirala sam Ibanez, Les Paul, Hammer, Ovation, Adamas, McIntosh, asvirala sam i Yamahine i na sintisaizerima. Ipak, ako vec hoces da kupis kvalitetnu gitaru za ucenje i da lepo izgleda, a da je povoljna, onda ti preporucujem, toplo, iz visegodisnjeg uspesnog ;-) iskustva spansku gitaru. Sve mozes da muziciras na njoj i pop stvari i metal i naravno narodnjake. Mozes da kupis duplu. Donja neka ti bude elektricna, a gornja akusticna. 8-)

stakato2007:
PRS nije jeftiniji ali Ovation i Takamine jesu.Nazovi maloprodaje pa proveri ili trazi cenovnik preko e-maila.

Pa Tekamine i Ovation jesu jeftnije jer su kopije, pravljene na Dalekom Istoku. Ali te gitare su sumnjivog kvaliteta, da ne kazem lose...........
Je si li siguran da su pravljene u USA?

Prijatelj mi je kupio Ovation pre godinu dana, ne znam kod koga, platio 350 eura, gitara uzas, naravno neka kopija je u pitanju, ne secam se da li je Indonezija, Tajland, ili tako nesto.

Ne treba mi cenovnik, samo sam pitao ako znas cenu ovog PRS.

stakato2007:
Made in USA , made in Japan... ! Nije greska vec cinjenica.

Ne razumem, sta USA, Japan, koje gitare, da cujemo cenu? Nemoj mi samo reci da je Ovation Made in USA kosta kod nas 300 eura ili tako nesto? Cisto cumnjam da su originali a i ako jesu ne mogu nikako biti jeftiniji nego u zemljama porekla, nemojmo se zavaravati.......

Sad bacih pogled na sajt i specifikacije , pa tamo nema pet gitara sa Solid top-om, sve laminat, to je sve brate moj Made in Daleki Istok.........

To su izgleda ovi gde je ovaj moj prijatelj uzeo tog Ovation, vidim da imaju radnju u R. Krsturu, setih se da mi je pominjao tipa u tom mestu i da je tamo uzeo gitaru.
Kao sto rekoh, losa gitara za novce koje je dao.......

Liza Dennis:
Vidim da se svi razumeju u marke gitara. Meni licno se najvise svidju spanske gitare. Svirala sam Ibanez, Les Paul, Hammer, Ovation, Adamas, McIntosh, asvirala sam i Yamahine i na sintisaizerima. Ipak, ako vec hoces da kupis kvalitetnu gitaru za ucenje i da lepo izgleda, a da je povoljna, onda ti preporucujem, toplo, iz visegodisnjeg uspesnog ;-) iskustva spansku gitaru. Sve mozes da muziciras na njoj i pop stvari i metal i naravno narodnjake. Mozes da kupis duplu. Donja neka ti bude elektricna, a gornja akusticna. 8-)

A jel` imas ti neku sliku te gitare.....
bas bih voleo da je vidim...........

ja sam se zaljubila u ove:
12031.jpg

i ova:
http://www.parkerguitars.com/code/models/models_fly.asp :-D :-D
sšta mislite o njima?

Back