Preporuci film

MV5BMjI3NzAzNTIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwNDU4OTMyNzE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1957938/

inteligentno postavljen film... glumci se cine zapostavljenim naspram glavnog, ali sevnu na bitnim mestima. i englezi,znaci,korektna gluma,ima par znanih faca. tu je cak i onaj baja iz pelinovog "brazila",skroz ok.

glavni glumac podseca na dekarda iz blejd ranera. slicna sorta antiutopije, samo su ovde svi na drozama,jer je, kao, legalizovano...ali,kad tamo, ono nesto, medjutim.. :cool:predvidljivo,ali lepo realizovano.

koliko je kraj b.ranera lament nad humanoscu, ovde gl.junak to resava u stilu svarcenegera u posl.akc.heroju, dok tumaci pseudosekspira,kad izvadi one utoke pa pokoka sve sto je sumnjivo na danskom dvoru,

to be or not to be..ma,tu bi du bi du bi...........i darkerski,do kraja. na samom kraju se cak pruza pogled i na narcisticku zadovoljstinu neshvacenog matorog voljenog skota dok svet moze lagano da traje spasen uz tubidubi.:cool:

Poslednja izmena:
za pohvalu je sto je decko uopste pogledao komediju iz 88' i nije se smorio, stavise dao visoku ocenu
od Monti Pajtona sam gledala samo Life of Brian i odusevila se, ove druge necu da gledam dok ne nadjem snimak pristojnog kvaliteta :aha:

Meni se Life of Brian uopste nije dopao, mada da se ogradim, bila sam umorna i nesto neraspolozena, pa mozda zbog toga, ali mi se nista nije svideo i nemam nesto zelju da ga opet gledam... :D Bolji mi je Fish called Wanda

67749.jpg

Nakon sto joj muz bude ubijen (nazalost pod nesrecnim okolnostima) Edna ostaje sama sa dvoje male dece, potpuno izgubljena jer sem sto je brinula o njima, nikad u zivotu nista drugo nije radila. U pitanju su 30te godine proslog veka, kada je vladala velika kriza i besparica i ona je sada primorana da se kako god zna i ume snadje, a kao slag na tortu naknadno saznaje da je njen muz bio u dugovima koje ona mora sto pre da vrati. Vrlo je teska prica, ali po meni vredna svakog minuta, pogotovo uzimajuci u obzir koliko je sjajna glumacka postava, na celu sa Sally Field koja je dobila Oskara za tu ulogu, sasvim zasluzeno. 9/10

67749.jpg

Nakon sto joj muz bude ubijen (nazalost pod nesrecnim okolnostima) Edna ostaje sama sa dvoje male dece, potpuno izgubljena jer sem sto je brinula o njima, nikad u zivotu nista drugo nije radila. U pitanju su 30te godine proslog veka, kada je vladala velika kriza i besparica i ona je sada primorana da se kako god zna i ume snadje, a kao slag na tortu naknadno saznaje da je njen muz bio u dugovima koje ona mora sto pre da vrati. Vrlo je teska prica, ali po meni vredna svakog minuta, pogotovo uzimajuci u obzir koliko je sjajna glumacka postava, na celu sa Sally Field koja je dobila Oskara za tu ulogu, sasvim zasluzeno. 9/10

Uh, od kada nisam gledao ovaj film... fenomenalan... moram da ga pronađem ponovo. Od mene takođe 9/10 :ok:

Back