Preporuci film

33gio37xpc3j3mb95mc4.jpg

GONE GIRL,me odusevio sa pricom i obrtom u filmu.A,vec sam se spremio
da ubrzavam ,negde na 25-30min.Filma ,kad je pocela da ''smara'' sa pisanjem
svog dnevnika.
Za,sve one koji zele da im podne ili vece brze prodje preporuka za,GONE GIRL.

Kakvo dete?
Izgleda da sam ja prespavao kraj.
Širom podignutih kapaka.

Mana filma jeste nepostojanje iščekivanja - barem je takav slučaj u mene. Predvivljiv, a ebem mu miša, reč je o misteriji. Sve je nekako prelako nagovešteno. Inače, gluma glavne glumice je odlična. Mnogo je pristojnija od Aflekove.

Ne znam, valjda je to poenta kada praviš film za "tržište" - pre svega - (jer svaki je film namenjen tržištu).

Najveći kvalitet filma je građenje odnosa između supružnika. Te institucija braka. Kompromisi. Laži. Pa ženski lik, eksploatisana od detinjstva. Roditelji - s muževljeve strane - ćale loš primer. Vešto iskorišćenja analogija "Učenja po modelu", ili "neučenja", što jopet dovodi do kolizije. Roditelji s ženine strane - iskorišćavaju dete, u svemu mora biti najbolja, svi drugi su krivi, "jedinica".

Dobar je film sveukupno. Mada daleko je ovo od ranog Finčera. Iako se osećaju elementi Sevena. Jopet kažem, najveći kvalitet osim tog odnosa supružnika, jeste atmosfera, ima par memorabilnih scena. Dobra je fora kakav odnos "trebamo" da imamo kada bližnji "strada" na ovaj ili onaj način. Društveno (poželjno) očekivano ponašanje.
Da, još jedan plus, kako su mediji predstavljeni, krvoločne zveri, pirane na suvom, sve zarad publiciteta, nema odgovornosti.

pa ne bih ja to nazvala komedijom. ima komičnih elemenata, ali to je više ukras. glavna priča je sve samo ne komična... jedna snažna levičarska priča.

Да, cлажем ce, било какво подржавање или неподржавање педера уништава caм филм. Иcто као и наш филм Парада. Чим ти приказујеш ћелаву дјевојку како је фина и нормална, ту нешта не штима :D

Poslednja izmena:

Back