Preporuci film

Till det som är vackert (aka Pure)
MV5BMjEzMDkyODMxN15BMl5BanBnXkFtZTgwMDUyNjcxMDE@._V1_SY317_CR6,0,214,317_AL_.jpg

Non ti muovere (aka Don't Move)
Vjerovatno Penelopina najbolje odigrana uloga (bar od onog sto sam odgledao). Nasminkana i preobrazena toliko da jedva lici na sebe.
Potresan prikaz totalno rasturene psihe kao posljedice seksulanog zlostavljanja u djetinjstvu i naknadne odbacenosti od drustva (mislim da Italijina kuca odlicno oslikava njen drustveni status i stanje duha). Kao malo kuce odbaceno na ulicu koje suta kako ko hoce, a koje samo trazi (ono) malo duse i ljubavi da se ne utopi u jadu i cemeru. I na kraju, ipak...

Serdjo je odlicno odglumio psihopatu koji kao Dzekil i Hajd zivi 2 paralelna zivota, u jednom je fin i neurotican kao i svi ostali, a u drugom izivljava sve potisnute impulse kroz nasilnu "ljubav" u tajnoj vezi sa Italijom.

Pitam se... da li je odnos likova Italije i Timotea zapravo metafora odnosa Italije i EU, posto je Italija prema Robertu Savianu usla u EU tako sto je italijanska mafija kupila ulaznicu u klub deponovanjem toksicnog otpada iz bogatih zemalja EU po raznim divljim deponijama (tj. rupama) juzne Italije. Umjetnicki prikaz silovanja i odbacivanja Italije? Malo mi je previse da se glavna junakinja slucajno zove Italija.
235451_large.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam gde ti vidiš mučninu.
Ne bi bilo loše da pročešljaš malo razne verzije prideva srpskog jezika, da ne bi pravio ovakve kikseve. :)
Jer, za tvoju informaciju, u ovom kontekstu, da bi nam nešto bilo mučno, pre toga moramo da saosećamo.

I na kraju, to je samo moje mišljenje o filmu, kao što i ti imaš pravo da misliš drugačije. :andjeo:

The Prestige
Gomila dobrih glumaca, film je dosta dobar (onako zanimljiv, zabavan, pun zagonetki (mozda malo nebuloznih)), ali mi je bilo simpa sto su Teslu (koga glumi Dejvid Bovi) prikazali kao vrlo kul mistika (nadcovjeka), pored toga sto su prikazali i neke stvarne eksperimente i dostignuca. U jednom momentu Majkl Kejn objasnjava neku masinu koju je Tesla napravio za madjionicarske predstave, i kaze:

Oh, no, sir. This wasn't built by a magician.
This was built by a wizard.
A man who can actually do what magicians pretend to do.

prestige5.jpg

Poslednja izmena:
Jack Nicholson u filmu: About Schmidt

Džek ne bledi sa godinama

hero_EB20021220REVIEWS212200301AR.jpg

Ja mislim da njegova tajna u tome sto on zapravo ne glumi, on jednostavno jeste. Zene, kokain, alkohol, cigare... recept za uspjesnost i dugovjecnost, nista zeleni sejkovi, teretana i sl. Cak i kad ga uparis sa Adamom Sandlerom, on ucini da film bude super.

- - - - - - - - - -

Ne znam gde ti vidiš mučninu.
Ne bi bilo loše da pročešljaš malo razne verzije prideva srpskog jezika, da ne bi pravio ovakve kikseve. :)
Jer, za tvoju informaciju, u ovom kontekstu, da bi nam nešto bilo mučno, pre toga moramo da saosećamo.

I na kraju, to je samo moje mišljenje o filmu, kao što i ti imaš pravo da misliš drugačije. :andjeo:

Samo sam se malo salio, i meni je bio mucan.

Poslednja izmena:
The Prestige
Gomila dobrih glumaca, film je dosta dobar (onako zanimljiv, zabavan, pun zagonetki (mozda malo nebuloznih)), ali mi je bilo simpa sto su Teslu (koga glumi Dejvid Bovi) prikazali kao vrlo kul mistika (nadcovjeka), pored toga sto su prikazali i neke stvarne eksperimente i dostignuca. U jednom momentu Majkl Kejn objasnjava neku masinu koju je Tesla napravio za madjionicarske predstave, i kaze:

Oh, no, sir. This wasn't built by a magician.
This was built by a wizard.
A man who can actually do what magicians pretend to do.

prestige5.jpg

ocena filma 10.
Ocena radnje 6.
ocena glume 2.
Ocena filma sto je dobro da je u pitanju Tesla.
Ne svidja mi se radnja, sta oni znaju o tesli?
gluma je Hju Dekmanu mracna.

Back