Preporuci film

double-indemnity.jpg

Znaš li zašto nisi shvatio?

Zato što je onaj koga
si tražio bio previše blizu.

Sedeo je sa druge strane stola.

Bliže od toga, Volter.

I ja tebe volim.

ziveo stari holivud

Burn after reading

...potpuno u fazonu brace Koen :ok: ,samo nekako "moderniji" ,savremeniji ,u odnosu na predjasnja njihova ostvarenja ...odlican zaplet ,fino doziran crni humor ...steta za Pita ,sve ostalo je "na nivou" . Crno-humorna krimi-komedija ,ja poslusao "preporuku foruma" i nisam se prevario ,te preporuku saljem dalje ...

The mirror has two faces

2mirror.jpg

Neko ce reci sladunjava romanticna komedija... ali meni se bas svideo, ima nesto drugacije, posebnije. Film prikazuje dva potpuno razlicita karaktera, koje je sudbina spojila na cudan nacin. Nasmejao me je do suza, uz odlicnu glumacku postavu. Preporuka za sve.

The Informant! (2009) http://www.imdb.com/title/tt1130080/

the-informant-poster1.jpg

Sadrzaj ako nekog interesuje:

Kako sam ja svario, Damon glumi lika (zove se Mark Whittacre) sa bipolarnim poremecajem. Mark radi za kompaniju koja ilegalno posluje, pa ukljucuje FBI u pricu, i postaje njihov dousnik. Medjutim, tokom obavljanja duznosti spijuna, ne govori FBI-u sve, i sve vise se zaplice u lazi, da bi se na kraju ispostavilo da je on sam primao mito (ukupna visemilionska suma), a i ceo slucaj protiv sopstvene kompanije je sam osmislio, pa se FBI okrece protiv njega. Tako da od, s pocetka, naivnog i postenog radnika, dobijamo mentalno poremecenog prevaranta, koji na kraju biva osudjen na desetak godina zatvora.

Po mom misljenju, film svakako vredi odgledati, iako na pocetku ne deluje previse interesantno. Damon, veoma dobar (kao i uvek), cak se i ugojio specijalno za ovu ulogu ( i to ne bas malo). A da, film je, cini mi se, radjen po istinitoj prici.

Poslednja izmena:

Back