Preporuci film

http://www.imdb.com/title/tt0422783/

Jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledala. Uz to još i istinita priča.

Ovo deluje dobro pogledacu :ok:

Music_Within.jpg

Aha, mnogo sladak film. Svaka čast kako su obradili temu, uopšte nije sa tačke gledišta zdrave osobe koja žali invalide. Odlični glumci (Majkl Šin razbija, kao i obično), i baš prijatno iznenađenje.

Inception (2010) sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. Vjerovatno najbolji film koji sam gledao u poslednjih 5 godina! Nevjerovatna prica! Sam ranking na imdb govori sam za sebe "Ratings: 8.9/10 from 426,070 users"

Reziser : Christopher Nolan poznat po
The Dark Knight​
The Prestige​
Batman Begins​
Ma genije covjek :)

Inception (2010) sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. Vjerovatno najbolji film koji sam gledao u poslednjih 5 godina! Nevjerovatna prica! Sam ranking na imdb govori sam za sebe "Ratings: 8.9/10 from 426,070 users"

Reziser : Christopher Nolan poznat po
The Dark Knight​
The Prestige​
Batman Begins​
Ma genije covjek :)

Meni Christopher Nolan ide na zivce samo tako....Precenjen po mom skromnom misljenju....

Ko nije gledo film "Sestre" bice emitovan sutra na Prvoj! Film je odlican!!!!

sestre-film.jpg

Sestre - četvrtak, 13. oktobar u 22h - Prva TV

U sigurnu kuću dolazi Marija (Ivana Vuković), devojka od 23 godine, koja je uspela da se izvuče iz lanca trgovine ljudima. Uz nepoverenje i strah počinje da se otvara Katarini (Ana Maljević), psihologu socijalne službe i policijskim inspektorima (Milica Mihajlović i Boris Isaković).

Kroz Marijinu potresnu priču saznajemo kako je zajedno sa mlađom sestrom (Ana Mandić) stigla u bordel «Firenca», negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela Tadija (Ljuba Bandović) držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka. Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju. Ono što devojke povezuje jeste: neinformisanost i želja za boljim životom.

Žanr: drama

Produkcija: Srbija, 2011.
Uloge: Ivana Vuković, Ana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, Ljubomir Bandović, Bata Živojinović, Bojana Maljević
Režija: Vladimir Paskaljević

http://www.prva.rs/sr/program/film/story/14043/Sestre.html

Остров (2006)

"Ruski film reditelja Pavela Lungina iz 2006-e godine "Ostrvo" pobrao je mnogo nagrada i priznanja. Punio je bioskopske sale i uz to proglašen je za najbolji film Rusije te godine, iako ima neuobičajenu temu za motiv filma.

Radi se naime o prikazu života Anatolija, ložača uglja u usamljenom manastiru na dalekom severu Rusije pored Baltičkog mora. Anatolij je za vreme drugog svetskog rata spašen od strane bratstva manstira i iz ličnih razloga je ostao pri manastiru da radi sve prljave poslove za manastir.

Specifičnost glavnog junaka filma je njegovo stalno kajanje za dogadjaj iz mladosti, kao i njegova jurodivost, specifično stanje kod pojedinih visoko duhovno uznapredovalih pravoslavnih monaha, koja se prikazuje u njihovom čudnom i za običan svet lucidnom životu. Za jedne je bio čudak i ludak, dok je za druge bio čovek posebnih moći, iscelitelj i isterivač zlih duhova.

Film se odlikuje mirnom, hladnom, i duboko duhovnom atmosferom, iako je vanredno zanimljiv i vrlo slikovit. Priča o ljubavi, kajanju i iskupljenju. Priča o snazi molitve i moći čistog srca."

fyn0q1.jpg

Sjajan, sjajan, sjajan film!

Придружујем се препорукама за Остров. Филм који је на мене оставио, можда и најјачи утисак од свих које сам погледао.
Овај филм је уметност, религија, филозофија, психологија.

Poslednja izmena:
Haha, ja kad želim da ostanem sama u prostoriji, pustim bolivudski film - niko osim mene nema razumevanja za ta kraljevstva kiča i patetike, a meni je simpatično, pogotovo kada pevaju i igraju. Ali nisam poznavalac, videla sam samo nekoliko najpoznatijih i njih vrtim u krug, tako da ovaj tvoj stavljam na spisak, a ako još neko gleda Bolivud, neka nam javi...

Ovim filmom mučim svoje bližnje - kada sam ovo videla prvi put bila sam zapanjena: pa Amerikanci su mala deca za Bolivud, toliko luksuznog kiča nikada nisam videla, bila sam doslovno šokirana : )

Devdas
http://www.imdb.com/title/tt0238936/
movie-scene-from-devdas-e6dd9.jpg

Devdas sam jako davno gledala na tv-u. Iako mi se svideo, brzo sam zaboravila i naziv filma i ko glumi itd. Samo sam znala da je u pitanju bolivudska ljubavna prica. Sada sam ponovo u prilici da uzivam u tom ostvarenju i od srca ga preporucujem svima.....osobama zenskog roda :D :heart:

Back