Preporuci dokumentarac

OK samo što je nejasno na koju publiku Malagurski cilja, domaću ili zapadnu. On prezentuje radnju na engleskom, ali film uglavnom govori o ekološkim problemima u Srbiji, vlasti koja je snishodljiva prema zapadnim gazdama a tiranska prema svojim podanicima itd. Ima i stvari koje se tiču celog sveta, ali ovo što se tiče Srbije ne verujem da će da interesuje nekoga ko ni ne zna gde je Srbija.

Stil mu je malo konfuzan i to bi mogao da promeni. Ako hoće da obavesti ostatak sveta o tome šta se dešava i dešavalo se u Srbiji, onda bi trebao da se fokusira samo na to, tj. da pravi filmove koji su namenjeni isključivo strancima.

OK samo što je nejasno na koju publiku Malagurski cilja, domaću ili zapadnu. On prezentuje radnju na engleskom, ali film uglavnom govori o ekološkim problemima u Srbiji, vlasti koja je snishodljiva prema zapadnim gazdama a tiranska prema svojim podanicima itd. Ima i stvari koje se tiču celog sveta, ali ovo što se tiče Srbije ne verujem da će da interesuje nekoga ko ni ne zna gde je Srbija.

Stil mu je malo konfuzan i to bi mogao da promeni. Ako hoće da obavesti ostatak sveta o tome šta se dešava i dešavalo se u Srbiji, onda bi trebao da se fokusira samo na to, tj. da pravi filmove koji su namenjeni isključivo strancima.

I ja sam ga pogledao... Ima korisnih i edukativnih informacija, ali i onog klasicnog Malagurskog koji u sve mesa jugonostalgiju, leti s teme na temu, itd...
Nista, cekamo da digne revoluciju sa Skabom i Fedjom :D

Stvari koje su mi se svidele u filmu

- Razjasnjene oko osiromasenog uranijuma tj. nuklearnog otpada koji je bacen na Srbiju (15 tona) i cela prica oko italijanskih vojnika a posebno tih 8 ljudi iz Vranja je bas potresna
- Stetnost takozvanih malih hidroelektrana gde se EU izivljava nad nama, pogotovo ceo kontekst oko vode, Bolivije i na kraju nada zbog ljudi sa Stare planine
- Svi delovi sa Memedovicem i prikaz na sta lice nase reke, stvarno smo stoka
- Deo sa solarnim panelima i vetroparkovima

Moguce da sam nesto propustio ali to mi prvo pada na pamet... Ono sto mi se ne svidja je koncept gde cas prica jedno cas drugo... Svaka cast za to sto pricas, ali ako vec snimas nemoj biti konfuzan toliko, drzi se jedne teme...
Drugo nervira me to politicko navijanje, gde autor bas onako seljacki agituje za Sasu Radulovica...

Jugonostalgija je i ovde neizostavna, ali i samopromocija Malagurskog koji uziva da govori o samom sebi... Eto, toliko na prvu..

American factory super.

American_Factory_poster.jpg

Back