preporucena na dobro oprema za trcanje

Trebaju ti samo dobre patike.
I da manje filozofiraš već kreneš :D Videćeš onda sam šta ti treba.
Meni treba muzika često, a nekad mi je sasvim dovoljno da čujem svoja stopala i zvuke iz okoline (recimo kada pada kiša) U prirodi je i to višak :)
Tegovi ti ne trebaju uopšte, samo činiš zlo svojim zglobovima. Ionako su opterećeni...

Kako ti ne trebaju tegovi bre?
i kako deluju na misicnu masu?
meni licno ne trebaju tegovi, ne meni licno nego hocu da ih koristim eto da vidim sta ce reci hbt.

Tako sto ne trebaju. Naterao si me da malo izgugulam po tom pitanju. Svi se slazu da je to losa ideja.
U slucaju tegova na nogama. Povecava se opterecenje na zglobove a samim tim i rizik od povreda. Pogotovo kod pocetnika koji jos nemaju pravilnu tehniku a ni dovoljno snage da jos dodaju i opterecenje. Stvaraju se disbalansi u muskulaturi koji dovode do nepravilnog drzanja tela. Morao bi da radis jos i dodatne vezbe da to ispravis.
U slucaju tegova na rukama. Ista prica samo sto u tom slucaju mogu da stradaju ramena. Desava se da trkaci posle nekog vremena izgube koncentraciju i opuste misice u ramenom pojasu. Kada se to desi opterecenje pocinju da trpe ligamenti u ramenom zglobu.
Ima jos toga.

Jel to ovo dovoljno razloga da ne stavljas tegove?

Back