PREPELICE

brinete toliko o zivotinjama-sta je sa ljudima sto stradaju od strane zivotinja:bivaju izujedani.povredjeni,osakaceni i nedaj boze..?cija je tu ingerencija?

Kolega fazandzija...:)
za razliku od tebe i mene zivotinje ne govore i ne umeju da kazu sta im fali. Ako mislis da ti je neko ljudsko pravo uskraceno, vici na sav glas, samo nemoj molim te da cim neko pomene zivotinje odma skacete i bas tad se setite ljudskih prava i ko ce da brine o njima itd.. trulo bre kolega....:mrgreen:

p.s. za izujedane i ostale, mislis na ljude koje su napali psi lutalice, nadlezne su lokalne samouprave koje mozes da tuzis i dobijes nadoknadu stete , isplacuju se vrlo lepe sume.

pozdrav :bye:

Pozdrav!

Ne znam da li jos pratite ovaj forum, ali ja bi zeleo nesto napisati... Ja sam iz Backe Topole i kod nas ima svasta sto se tice prepelice... Lovi se za prepelice dva dana, barem kod nas tako ide (u ovom godinu u sredu i u nedelju), ali ima vise lovaca koje ne postuju ovu "pravilu" i lovu cele nedelje :\ to je jedino...a drugo, da ovde u okolinu (mogu reci lagano) da svugde koriste vabilice. Ne lupam, znam iz iskustva, posto prosle godine smo nasli 2 komada, a u ovom godinu smo nasli 3 komada, a jedan poznanik (nas dobar drug) je nasao 2 komada. On je uhvatio 2 coveka, a mi smo jednog sa policijom, ali verovatno da na kraju neceju biti kaznjani :/ A da ne kazem da ovi svi koje koriste vabilice, radu sa lovacima iz Italije... Toliko sam hteo, posto video sam da imaju neki koji su zainteresovani u ovom temu!

P.S.: sorry za gramaticke greske, posto moj maternji jezik nije srpski i nadam se da cete razumeti sve!

Razumemo sta pises, ne brini iako ti maternji nije srpski, odlicno pises.
Vabilice su zakonom zabranjene za lov , a posto se vabilicama divljac masovno unistava delo je krivicno i imas ga u krivicnom zakonu RS, clan za nezakonit lov.
Ako su uhvaceni, zasto mislis da nece biti kaznjeni?????

Ti koji koriste vabilice, to nisu lovci, to su KRIVO-lovci , delo je lovokradja i nemoj nikako da ih mesas sa nama.:dash:

p.s. pratimo ovaj forum pomalo, sve manje i manje otkako je Nitro "otisao" a forum ne lici vise na sebe.:confused:

Kolega fazandzija...:)
za razliku od tebe i mene zivotinje ne govore i ne umeju da kazu sta im fali. Ako mislis da ti je neko ljudsko pravo uskraceno, vici na sav glas, samo nemoj molim te da cim neko pomene zivotinje odma skacete i bas tad se setite ljudskih prava i ko ce da brine o njima itd.. trulo bre kolega....:mrgreen:

p.s. za izujedane i ostale, mislis na ljude koje su napali psi lutalice, nadlezne su lokalne samouprave koje mozes da tuzis i dobijes nadoknadu stete , isplacuju se vrlo lepe sume.

pozdrav :bye:

pozdrav kolega-srecom nijedno ljudsko pravo(za sada)mi nije uskraceno a i da jeste sumljam da bi me neko cuo.to sto sam se setio ljudskih prava je iz razloga sto nijedna tema na ovom delu foruma (namenjen lovcima i ribolovcima) ne moze proci bez onih tzv zelenih navodno boraca za prava zivotinja kao da mi lovci cim krene sezona pobijemo i unistimo svu divljac.
sto se tice nadoknade za izujedane sada je to malo vise zakomplikovano pa ljudi zbog birokratije i duzeg postupka za dokazivanje i naplatu stete odustaju.......

jesi li izlazio na nesto ove godine?

Razumemo sta pises, ne brini iako ti maternji nije srpski, odlicno pises.
Vabilice su zakonom zabranjene za lov , a posto se vabilicama divljac masovno unistava delo je krivicno i imas ga u krivicnom zakonu RS, clan za nezakonit lov.
Ako su uhvaceni, zasto mislis da nece biti kaznjeni?????

Ti koji koriste vabilice, to nisu lovci, to su KRIVO-lovci , delo je lovokradja i nemoj nikako da ih mesas sa nama.:dash:

p.s. pratimo ovaj forum pomalo, sve manje i manje otkako je Nitro "otisao" a forum ne lici vise na sebe.:confused:

Neceju biti (strogo) kaznjeni, posto ima i jedan policajac kod nas ko je lovac, pa znas dalje... :) videcemo sta ce biti na kraju. Inace vec 7 komada smo nasli samo u ovom godinu, i znamo jos 2 LD da koriste vabilice (100%!). Znam da oni nisu lovci u tom smislu kako ti mislis :) I necu da mesam sa onima koji ne koriste, bas suprotno, imamo i drugove koji su lovci, i to ne malo! Toliko o tome...

Pozdrav!

pozdrav kolega-srecom nijedno ljudsko pravo(za sada)mi nije uskraceno a i da jeste sumljam da bi me neko cuo.to sto sam se setio ljudskih prava je iz razloga sto nijedna tema na ovom delu foruma (namenjen lovcima i ribolovcima) ne moze proci bez onih tzv zelenih navodno boraca za prava zivotinja kao da mi lovci cim krene sezona pobijemo i unistimo svu divljac.
sto se tice nadoknade za izujedane sada je to malo vise zakomplikovano pa ljudi zbog birokratije i duzeg postupka za dokazivanje i naplatu stete odustaju.......

jesi li izlazio na nesto ove godine?

Jeste forum namenjen lovcima i ribolovcima ali ako si primetio ovde je jos ostao poneki lovac (ja sam uporan):mrgreen: i poneki ribolovac.:ok:
Od "zelenih" ovde svrati Mica i Nevena ponekad...:D

A ako cemo posteno ni ti izujedani nemaju veze s lovom i lovcima jos manje s ribolovcima.

Jesam, ove sezone izlazio sam na ciscenje terena. :mrgreen:
Ti?

Neceju biti (strogo) kaznjeni, posto ima i jedan policajac kod nas ko je lovac, pa znas dalje... :) videcemo sta ce biti na kraju. Inace vec 7 komada smo nasli samo u ovom godinu, i znamo jos 2 LD da koriste vabilice (100%!). Znam da oni nisu lovci u tom smislu kako ti mislis :) I necu da mesam sa onima koji ne koriste, bas suprotno, imamo i drugove koji su lovci, i to ne malo! Toliko o tome...

Pozdrav!
Ne, ne znam dalje, i kod nas ima clanova policajaca pa ih to ne sprecava da rade svoj posao, ako imamo lovokradice koje mogu da navataju, oni to i rade ako ih pozovu. Policajac nije sudija i nije tuzilac , zna se posao policajca tako da bas ne razumem kakve veze ima to sto je jedan policajac lovac i da oni zbog toga nece biti kaznjeni ako su uhvaceni.

p.s. inace vabilice su zabranjene i zakonom o lovstvu iz 1993.dakle nista novo.:dontunderstand:

Ne, ne znam dalje, i kod nas ima clanova policajaca pa ih to ne sprecava da rade svoj posao, ako imamo lovokradice koje mogu da navataju, oni to i rade ako ih pozovu. Policajac nije sudija i nije tuzilac , zna se posao policajca tako da bas ne razumem kakve veze ima to sto je jedan policajac lovac i da oni zbog toga nece biti kaznjeni ako su uhvaceni.

p.s. inace vabilice su zabranjene i zakonom o lovstvu iz 1993.dakle nista novo.:dontunderstand:

Pozdrav Capreolus! Sto se tice policajaca lovaca i onoga sto ti je nejasno, ili stvarno ne razumes ili se pravis blesav. Ako si vlast mozes da radis sta oces( npr.kod nas pozoves policiju pa NAJEBES sto si prijavio postene krivolovce):hahaha:

Ne bih da ulazim u polemike tipa kako ti startujes.....

p.s. skoro nahebase neki , "sve moj do mojega" , pa, sta da radimo s tim??? da se pravimo blesavi kao da se nije desilo????i dalje teramo neku svoju pricu kako su krivolovci neka specijalna fela kojoj niko nista ne moze...ta man'te me

U pravu si, ne znas kakva je situacija kod nas. Fora je u tome da i taj policajac je u tom lovackom grupu, koje koriste vabilice... pa on sazna kad izadjemo (mi, sa ekoloskom drustvom) sa policajcima na teren da uhvatimo ove krivolovce na delu... pa on samo pise poruku ili zove svakog da iskljuce i kriju (ili da nose kuci) vabilice, znaci zalosno :confused:

p.s. hvala za informaciju, posto nisam znao TACNO od kad je zabranjeno!

Poz!

Pa onda treba da uradite nesto ako to vec sve znate.

Jeste zalosno da se i takvi likovi zovu lovcima.

p.s. po novom zzp vabilica se tretira kao sredstvo za masovno unistavenj divljaci, sto i jeste, cesto lici na pokolj a ne lov.

Pa onda treba da uradite nesto ako to vec sve znate.

Jeste zalosno da se i takvi likovi zovu lovcima.

p.s. po novom zzp vabilica se tretira kao sredstvo za masovno unistavenj divljaci, sto i jeste, cesto lici na pokolj a ne lov.

I uradimo vec, bice cirkus, veruj mi... :)

p.s. da, znamo, tako cemo i prijaviti kao masovno ubijanje i da su koristili vabilicu sto je zabranjen po zakonom (KZ RS Cl.269 st.2 i Cl. 276 st.4).

Jeste forum namenjen lovcima i ribolovcima ali ako si primetio ovde je jos ostao poneki lovac (ja sam uporan):mrgreen: i poneki ribolovac.:ok:
Od "zelenih" ovde svrati Mica i Nevena ponekad...:D

A ako cemo posteno ni ti izujedani nemaju veze s lovom i lovcima jos manje s ribolovcima.

Jesam, ove sezone izlazio sam na ciscenje terena. :mrgreen:
Ti?

samo ciscenje terena --pojavilo se besnilo u okolnim sekcijama,kod mene ga hvala bogu nema.zbog obaveza kuci s drvima nisam na patke izlazio-mozda sutra izadjem.propisali su od 6-9h na patke mada bi mogao i neki grivnjas da se pogleda preko musice-cisto da ga ispratim niz cev......

Poslednja izmena:

Back