hypodust90
Početnik
- Poruka
- 9
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Na sta mislis konkretno?![]()
brinete toliko o zivotinjama-sta je sa ljudima sto stradaju od strane zivotinja:bivaju izujedani.povredjeni,osakaceni i nedaj boze..?cija je tu ingerencija?
Pozdrav!
Ne znam da li jos pratite ovaj forum, ali ja bi zeleo nesto napisati... Ja sam iz Backe Topole i kod nas ima svasta sto se tice prepelice... Lovi se za prepelice dva dana, barem kod nas tako ide (u ovom godinu u sredu i u nedelju), ali ima vise lovaca koje ne postuju ovu "pravilu" i lovu cele nedelje :\ to je jedino...a drugo, da ovde u okolinu (mogu reci lagano) da svugde koriste vabilice. Ne lupam, znam iz iskustva, posto prosle godine smo nasli 2 komada, a u ovom godinu smo nasli 3 komada, a jedan poznanik (nas dobar drug) je nasao 2 komada. On je uhvatio 2 coveka, a mi smo jednog sa policijom, ali verovatno da na kraju neceju biti kaznjani :/ A da ne kazem da ovi svi koje koriste vabilice, radu sa lovacima iz Italije... Toliko sam hteo, posto video sam da imaju neki koji su zainteresovani u ovom temu!
P.S.: sorry za gramaticke greske, posto moj maternji jezik nije srpski i nadam se da cete razumeti sve!
Kolega fazandzija...
za razliku od tebe i mene zivotinje ne govore i ne umeju da kazu sta im fali. Ako mislis da ti je neko ljudsko pravo uskraceno, vici na sav glas, samo nemoj molim te da cim neko pomene zivotinje odma skacete i bas tad se setite ljudskih prava i ko ce da brine o njima itd.. trulo bre kolega....
p.s. za izujedane i ostale, mislis na ljude koje su napali psi lutalice, nadlezne su lokalne samouprave koje mozes da tuzis i dobijes nadoknadu stete , isplacuju se vrlo lepe sume.
pozdrav![]()
Razumemo sta pises, ne brini iako ti maternji nije srpski, odlicno pises.
Vabilice su zakonom zabranjene za lov , a posto se vabilicama divljac masovno unistava delo je krivicno i imas ga u krivicnom zakonu RS, clan za nezakonit lov.
Ako su uhvaceni, zasto mislis da nece biti kaznjeni?????
Ti koji koriste vabilice, to nisu lovci, to su KRIVO-lovci , delo je lovokradja i nemoj nikako da ih mesas sa nama.
p.s. pratimo ovaj forum pomalo, sve manje i manje otkako je Nitro "otisao" a forum ne lici vise na sebe.![]()
pozdrav kolega-srecom nijedno ljudsko pravo(za sada)mi nije uskraceno a i da jeste sumljam da bi me neko cuo.to sto sam se setio ljudskih prava je iz razloga sto nijedna tema na ovom delu foruma (namenjen lovcima i ribolovcima) ne moze proci bez onih tzv zelenih navodno boraca za prava zivotinja kao da mi lovci cim krene sezona pobijemo i unistimo svu divljac.
sto se tice nadoknade za izujedane sada je to malo vise zakomplikovano pa ljudi zbog birokratije i duzeg postupka za dokazivanje i naplatu stete odustaju.......
jesi li izlazio na nesto ove godine?
Ne, ne znam dalje, i kod nas ima clanova policajaca pa ih to ne sprecava da rade svoj posao, ako imamo lovokradice koje mogu da navataju, oni to i rade ako ih pozovu. Policajac nije sudija i nije tuzilac , zna se posao policajca tako da bas ne razumem kakve veze ima to sto je jedan policajac lovac i da oni zbog toga nece biti kaznjeni ako su uhvaceni.Neceju biti (strogo) kaznjeni, posto ima i jedan policajac kod nas ko je lovac, pa znas dalje...videcemo sta ce biti na kraju. Inace vec 7 komada smo nasli samo u ovom godinu, i znamo jos 2 LD da koriste vabilice (100%!). Znam da oni nisu lovci u tom smislu kako ti mislis
I necu da mesam sa onima koji ne koriste, bas suprotno, imamo i drugove koji su lovci, i to ne malo! Toliko o tome...
Pozdrav!
Ne, ne znam dalje, i kod nas ima clanova policajaca pa ih to ne sprecava da rade svoj posao, ako imamo lovokradice koje mogu da navataju, oni to i rade ako ih pozovu. Policajac nije sudija i nije tuzilac , zna se posao policajca tako da bas ne razumem kakve veze ima to sto je jedan policajac lovac i da oni zbog toga nece biti kaznjeni ako su uhvaceni.
p.s. inace vabilice su zabranjene i zakonom o lovstvu iz 1993.dakle nista novo.![]()
Ne, ne znam dalje, i kod nas ima clanova policajaca pa ih to ne sprecava da rade svoj posao, ako imamo lovokradice koje mogu da navataju, oni to i rade ako ih pozovu. Policajac nije sudija i nije tuzilac , zna se posao policajca tako da bas ne razumem kakve veze ima to sto je jedan policajac lovac i da oni zbog toga nece biti kaznjeni ako su uhvaceni.
p.s. inace vabilice su zabranjene i zakonom o lovstvu iz 1993.dakle nista novo.![]()
Pa onda treba da uradite nesto ako to vec sve znate.
Jeste zalosno da se i takvi likovi zovu lovcima.
p.s. po novom zzp vabilica se tretira kao sredstvo za masovno unistavenj divljaci, sto i jeste, cesto lici na pokolj a ne lov.
Jeste forum namenjen lovcima i ribolovcima ali ako si primetio ovde je jos ostao poneki lovac (ja sam uporan)i poneki ribolovac.
Od "zelenih" ovde svrati Mica i Nevena ponekad...
A ako cemo posteno ni ti izujedani nemaju veze s lovom i lovcima jos manje s ribolovcima.
Jesam, ove sezone izlazio sam na ciscenje terena.
Ti?