Prepakivanje stranca (ako je izvodljivo legalno)

Igoritza

Zainteresovan član
Poruka
101
Pozdrav svima

Prijatelj koji je imucan ima neki magacin bogu iza sporeta, i na parkingu mu stoji fenomenalan VW Polo 1997, ali kao kristalna casa, kilometar-sat pokazuje 92.000, auto perfektan, gume izduvale, i - strane table.

Ja ga pitao, sta kako, rece mi on da je do pre 3 godine svako u firmi vozikao auto levo-desno bez tablice ali da je otisao servo-kais i od tad ga nisu vozili (2010). Na sopstveni trosak uzmem i donesem svoje:

servo kais 600 din
svecice polovne
ulje
sve gumene dizne komplet (sa otpada)
svoja rezervna 4 tocka (imam set zimskih sa celicnim felnama za Golf 3, 14 / 57.1mm center bore, pasuju na pola)
akumulator (svoj, da probam)

par sati posla i fakticki bacene pare (ne puno) i:

upalio ko bomba :) i ide veoma fino, osim paknova koji i pored oguljene rdje na par kocenja, moraju na zamenu.

bukvalno sam se zaljubio u auto, jer je u stanju skoro-fabrickom. A dobiobih ga od tog prijatelja po shock ceni - dzabe :)

osim da ga kupusam u delove, postoji li neka varijanta ? Znam da ga mogu prepakovati sa papirima drugog auta, jer je na vagenima to poprilicno lako uraditi, a broj motora koliko sam informisan moze bez ikakve naknade da se promeni u saobracajnoj na konto evropkse unije (gde se motor vodi kao potrosna roba) a to su skoro doneli. Odnosno nisam siguran, jer mi je preneto od usta do usta.

Svejedno, to opet nije legalno, i ne bih ga prekucavao ako postoji nacin, da platim sta treba, i registrujem ga bilo kako.

Auto ima odjavljene papire iz Nemacke, ali je euro2

Ima li iko ideju sta raditi .. ? hvala svima u napred

deklarisi se kao romska nacionalna manjina i vozi ga neregistrovanog
kad mogu svi, mozes i ti :mrgreen:

Brate ja sam ljubitelj starih auta bez senzora i elektronike, i do skoro sam imao i Lagunu II, pa posle nje Stila, i sve te nove kontenjere bi menjao komplet za jedan ispravno ocuvan 124 :) A ovo kad sam video, ne mogu da objasnim - kao da je iz fabrike. 92k na satu, VW kao nov, sa kvalitetom od pre 15+ godina (koji danas ne postoji), auto je bombona :) daj neki koristan savet, kako da ga registrujem, a da bude legalno ? ima li neki workaround ?

Jasno. Glupi srpski zakoni, prosto je neverovatno kako vec 20 godina niko sa dva grama mozga ne ucestvuje u regulisanju zakona i nikad se ne pravi korist za narod, sve na izgovor Zastave a sad i Fiat-a.

koga zanima neka procita tekst, veoma je poucno i razotkrivajuce:

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija...ticija-stoljeca-ili-katastrofa-na-pomolu.html

I onda da ti ne bude krivo da kecas ti drzavu na sitno, kad oni tebe na grupnjak ...

Hvala im puno za subvenciju od 3000, kad i pored toga obican covek koji nije privatnik moze da sanja o kupovini auta od 10k, a to je 90% naroda. Nek naprave kao Tata iz indije, auto od 2000e pa nek onda zabranjuju meni i Peri i Ziki da uzimamo ispravne strance sa euro2 motorima. A da ne spominjem JEDINI zakon o luksuzu u svetu, koji se odnosi na kubikazu.

BMW Series 5 Grand Touring 520i - 52.000 evra ne spada u porez na luksuz

Opel Vectra B 2.2 - polovan 1600 evra (32 ove vektre da bi kupio jedan BMW 5) placa porez na luksuz ...

izvin'te malo sam se iznervirao pa sam sa sobom pricam ..

Jos veca ludost je da se uvoze automobili koji u ne tako retkim slucajevima ispadnu jos veci raspad nego oni iz devedesetih. Takodje vidim da se i vozila iz sedamdesetih godina bez problema mogu uvesti i registrovati u kakvom god da su stanju (kako, to vec nisam siguran)
To sve moze veoma jednostavno da se resi kad bi se htelo, a da obe strane imaju koristi, ali ovo je banana drzava i sa tim se moramo pomiriti :thumbdown:

Back