Preosetljivost

Smatrate li osetljivost kao:

• vrstu sebicnosti

• izgovor za neodgovornost

• plasljivost

• neznost i osecajnost

• osobinu povrsnih ljudi

• vrlinu

• manu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

@dena@

Primećen član
Poruka
637
Da li su deca iz blizanackih trudnoca preosetljiva?
Ili je pak jedan osetljiviji?Poseduju li vecu empatiju ,sposobnost da osete tudja raspolozenja?
Ipak ,preosetljivost poseduju pojedinci ne vezano za ovo o blizancima...
Zanima me da li to moze da se regulise i pospesi po pitanju borbe protiv anksioznosti?
I na kraju ,koliko ste vi osetljivi?Kako se nosite sa time?
Da li smatrate preosetljivost nedostatkom hrabrosti ,stava?
Mozda cak i podeljenoscu sopstvenog nacina razmisljanja u vidu
potpuno suprotstavljenih stavova unutar sebe samog.

Poslednja izmena:
nisam sasvim siguran da li te shvatam sta pitas u uvodu.
to je cudno,ali imam dosta iskustva sa blizancima...sve neki drugari,bivsi,znanci,poznanici,drugovi,prijatelji iz srednje...
mislim da sam bio ok sa njima jer su zaista,sigurno/verovatno,kraj mene umanjivali neku licnu anksioznost u svojim odnosima ...
cesto su se ponasali detinjasto iz moje perspektive,standardno ,tuce,ponizavanja pred drugim,maltretiranja...:roll::)
ali misljenja sam da je svaki ponaosob pokusavao tako da iskaze neku svoju licnu zrelost i muskost,al`eto nije im se dalo (sta bi bilo da sam imao bliznakinje kraj sebe :cool:;))
I da...obicno jedan biva cutljiv,zatvoren,introvertan..drugi je smeker,otvoren,prica gluposti,slobodno se zeza...i podjebava prvog!
Na kraju ostanem po strani,i shvatam da im nisam potreban,jer se ustvari jako vole i dopunjuju...A odnos im dotad bude kao i kod svakog drugog brata,ili brata i sestre..
to je to.

Poslednja izmena:
Au.ali ga zakukulji i zamumulji..:think: Moze da bude sve od toga navedenog,a moze da bude isto tako da je ta osoba o kojoj pricas dozivela toliko padova i neuspeha da je jednostavno izgubila volju za borbom i razvila strah i sumlju u sebe..sto je sasvim normalno ako se radi o opisanom slucaju.

thank u glenn for comment;)
i agree with that
but can we fix it and how?
what do You do in that situations...
I open this "discussion" also to talk about
Your pain ,sad stories and how You
can help yourselves
leave behind sorrow...

grief2.jpg

Back