E to jos nisam cula da moze da se desi..mi bre ne koristimo ni 10 posto mozga...kako onda moze doci do preopterecenja??
moze samo kod onih koji ga imaju pola posto
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E to jos nisam cula da moze da se desi..mi bre ne koristimo ni 10 posto mozga...kako onda moze doci do preopterecenja??
Koji su nacini i razlozi?
Da li treba izbeci "preopterecenje" i kako ili je to nacin funkcionisanja odredjenih ljudi u odredjenim trenutcima?
Merenjima se utvrdilo da deca a i stariji mogu prosecno toliko zadrzati paznju, motivaciju i pamcenje u najvecoj meri, a posle toga dolazi do pada kognitivnih funkcija.....
5 sati
MA pusti ti te price....Onda bi prvih 5 sati trajalo 6 casova predmeta neprekidno bez ikakvih odmora, a zasto nije tako? Zbog ishrane najmanje....
5 sati konstantno je pihvatljivi maksimum. 6 ili 7 puta po 45 minuta je neozbiljno
Ok ti onda odradi reformu skolstva!
Srecno!
ovo nema veze sa skolstvom vec iskljucivo sa koncentracijom. uzmi lekcije sa zapada gde se ljudi maksimalno iskoriscavaju pa to primeni kod nas
Pa jos gore onda...Jos je gore da se neko 5-6 sati MAXIMALNO ISKORISCAVA....To jos vise opovrgava tvoju teoriju a ne potvrdjuje je....
Da si reko da se zabusava 5-6 sati e onda bi se mozda i uspelo izdrzati ali normalnim tempom nikako a kamoli maximalno angazovanje...
ne znam za tebe ali ja sam sebe testirao i bas toliko mogu da budem maksimalno kreativno koncentrisan. testove sam radio bez sata u blizini i kad sam osetio da mi popusta paznja pogledao sam na njega i video da je jako blizu tog vremena.
isto je i za radno vreme od 9 do 17. nije isto od 7 do 15 ili od 11 do 19 jer od 9.a.m si najbolji da rmbas.
JA ne priam o tebi i meni, ja sam genije, za tebe ne znam...AJ pricam o prosecnim ljudima generalizovano......MAda tesko i ti da mozes da izdrzis 5-6 sati aktivno jer se javljaju retroaktivna i proaktivna inhibicija - sve sto vise protice vreme sve manje znas, sve se teze pamti i sl, da ne pricamo o fizickim simptomima koji ometaju ove mentalne procese......
Zato se desi da neko rmbaci umno nad ispitom 15 puta vise i duze nego ostali i padne ispit....A neko uz 85% manjeg ulaganja usvoji znanje.....
Jednostavno ovaj je PREVISE POKUSAVAO I LOSE SE ORGANIZOVAO TJ PREDUGO JE UCIO PO ETAPAMA I ETO.....NAGLEDAO SE JA TOGA NA FAKULTETU......
Zavisi sta znaci preopterecenje za vas sve koji komentarisete...
JA mislim da je ovde vise terminoloski problem nego fizioloski....
Sta znaci to "preoterecenje" ? Sta podrazumeva?
Ako je za vas to da glava eksplodira odjednom onda naravno da ne moze da se preoptereti....
Za mene preopterecenje mozga ili uma nastaje uvek kada padnu kognitivne funkcije, zato i padaju da DAJU SIGNAL DA JE DOSTA DA SE PREOPTERETILA NEKA RAVNOTEZA I NORMALNOST, ISTO KAO I KADA MLECNA KISELINA UDJE U MISICE I NA TAJ NACIN UKAZE NAM DA SMO PREOPTERETILI MISICE I MI TO DOZIVLJAVAMO KAO UPALU MISICA....
Sta mislite zasto skolski cas traje 45minuta? Jer je broj 45 narocito lep? Jer su tako numerolozi izglasali jer 4+5 daje cifru 9, a broj devet je magican?
NE!
Merenjima se utvrdilo da deca a i stariji mogu prosecno toliko zadrzati paznju, motivaciju i pamcenje u najvecoj meri, a posle toga dolazi do pada kognitivnih funkcija.....
Postoje i razne glasine, urbane legende itd da toliko i toliko ako se uci ili intenzivno bavi intelektuanim naporom moze da se dobije izliv krvi na mozgu, ili jednostavnod a se umre...
A postoji i ona krilatica - fizicki rad jeste tezak, ali umni rad je fizicki neizdrziv....
Ako sve ovo uzmemo u razmatranje, VEOMA LAKO SE MOZE ZAKLJUCITI DA "PREOPTERECENJE" MOZGA POSTOJI I DESAVA SE......
A vas sto u zivotu samo cuvate ovce (najvece intelektualno angazovanje) ja bih naterao da pokusate da doktorirate filozofiju sa prosekom 10,00 ili nuklearnu fiziku i sl....
LAdno bi vam ispucali mozgovi kao na ovom klipu.....MA bre vas 80% bi dobilo tikove posle samo prvog semestra....
Zavisi sta znaci preopterecenje za vas sve koji komentarisete...
JA mislim da je ovde vise terminoloski problem nego fizioloski....
Sta znaci to "preoterecenje" ? Sta podrazumeva?
Ako je za vas to da glava eksplodira odjednom onda naravno da ne moze da se preoptereti....
Za mene preopterecenje mozga ili uma nastaje uvek kada padnu kognitivne funkcije, zato i padaju da DAJU SIGNAL DA JE DOSTA DA SE PREOPTERETILA NEKA RAVNOTEZA I NORMALNOST, ISTO KAO I KADA MLECNA KISELINA UDJE U MISICE I NA TAJ NACIN UKAZE NAM DA SMO PREOPTERETILI MISICE I MI TO DOZIVLJAVAMO KAO UPALU MISICA....
Sta mislite zasto skolski cas traje 45minuta? Jer je broj 45 narocito lep? Jer su tako numerolozi izglasali jer 4+5 daje cifru 9, a broj devet je magican?
NE!
Postoje i razne glasine, urbane legende itd da toliko i toliko ako se uci ili intenzivno bavi intelektuanim naporom moze da se dobije izliv krvi na mozgu, ili jednostavnod a se umre...
A postoji i ona krilatica - fizicki rad jeste tezak, ali umni rad je fizicki neizdrziv....
Ako sve ovo uzmemo u razmatranje, VEOMA LAKO SE MOZE ZAKLJUCITI DA "PREOPTERECENJE" MOZGA POSTOJI I DESAVA SE......
A vas sto u zivotu samo cuvate ovce (najvece intelektualno angazovanje) ja bih naterao da pokusate da doktorirate filozofiju sa prosekom 10,00 ili nuklearnu fiziku i sl....
LAdno bi vam ispucali mozgovi kao na ovom klipu.....MA bre vas 80% bi dobilo tikove posle samo prvog semestra....