Prenapuhivanje ženskog ega putem interneta

machinae

Domaćin
Poruka
3.292
Žensko samopouzdanje nije nikada bilo na višoj razini. Internet i društvene mreže pune im glavu im da:

a) su lepe i poželjne bez obzira na to kakav je njihov izgled / karakter
i
b) zaslužuju razne povlastice i sretan život zato šta su rođene s vaginom

Drugim rečima: postoji višak samopouzdanja jer im paćenici lajkuju sve sta g na tviteru, fejsu, gde vec. U 10 minuta priče sa nekom devojkom, na mobitel joj odzvrnda barem 10 lajkova sa fejsa u kojima jednu prosečnu trojku (od 10) paćenici uzdižu u nebesa.

Rezultat - umišljene princeze koje do 40te čekaju "princa na belom", a onda se udaju za prvog njonju koji naiđe.

Ima pitanja?

Pogledajte prilog 377055

Dobro, mislio sam da te to uznemiruje.

Ni najmanje, ali sumnjam da bi iko okačio fotku u očekivanju da ga obaspu komentarima tipa: nakazo, grdobo, debeo si, buljava si i slično...Znači, ako ružna osoba ili prosečna osoba okači fotku, svakako da će bar negde uzbrati poneki kompliment. Onda to dođe kao neka terapija. Onaj ko komentariše, ume da iznađe neki detalj čak i kod nakazne osobe, npr: jao imaš divne trepavice ili lepe su ti patofne gde si ih kupio-la? extra ugao fotkanja, i slično... Šta znam, nešto u tom fazonu.
Uglavnom, ljudi često traže neku potvrdu okoline. Da li je to forum, fb ili nešto treće...

Ima leka za takve. Prestaneš lajkovati, prestaneš se javljati, ne odgovaraš na poruke... Da vidiš onda kako se kraljica pretvori u kmeta opet.

Bez brige, horde belih internet vitezova čekaju u redu da lajkuju umesto nas ;)

- - - - - - - - - -

Ni najmanje, ali sumnjam da bi iko okačio fotku u očekivanju da ga obaspu komentarima tipa: nakazo, grdobo, debeo si, buljava si i slično...Znači, ako ružna osoba ili prosečna osoba okači fotku, svakako da će bar negde uzbrati poneki kompliment. Onda to dođe kao neka terapija. Onaj ko komentariše, ume da iznađe neki detalj čak i kod nakazne osobe, npr: jao imaš divne trepavice ili lepe su ti patofne gde si ih kupio-la? extra ugao fotkanja, i slično... Šta znam, nešto u tom fazonu.
Uglavnom, ljudi često traže neku potvrdu okoline. Da li je to forum, fb ili nešto treće...

Uh... ja dobio samo da imam lepu jaknu. Eto mi šamara.

Slozio bi se da je danas generalno vreme kada muskarci istupaju prema zenama isuvise snishodljivo, pacenicki sto doprinosi da cesto devojke sasvim prosecne sticu utisak da su lepotice, dizu ego, postaju narcisoidne i kriterijumi su im preveliki.
Muskarci cesto ne bi li dosli do sexa su spremni da udeljuju lazne komplimente, izigravaju lazne dzentlmene, obigravaju i prave budale od sebe ne bi li neku sasvim prosecnu a cesto i ispod toga devojku odveli u krevet. Znam tako dosta njih koje su vec odavno usle u kategoriju 30 pa i 35+ a misle da su lepotice iako su sasvim prosecne devojke, kriterijumi su im naravno nerealni i nisu im dobri ni oni koji su srazmerni njima a ni oni koji su bolji od njih.
Muskarci se danas previse ponizavaju, nisko padaju a devojkama je ego do neba. Samo one ne shvataju da to sto ih salecu ozenjeni, pacenici, razne budale da to ne znaci da su one kvalitetne ali im daje samopouzdanje i nabedjenost.
Posledica svega toga je da one tako poslusne pacenike ubace u frendzonu da bi im izigravali potrcka i laskali.
Svaka prosecna devojka da okaci sliku na nekom sajtu za upoznavanje imace na desetine ponuda, pohvala u roku od desetak minuta. One ne shvataju da je sve to jedna lazna slika, virtuelna , lazne pohvale, laskanja i u jednom trenutku te iluzije ce se razbiti i shvatice da nisu nikakve mega giga ribe ali tada bude kasno za njih.
Jedan moj drug je tako prisao devojci u klubu koja mu je otvoreno rekla da on moze samo biti u krugu njenih obozavatelja na fejsu i udarati lajkove, sticajem okolnosti znao sam tu devojku jer zivi blizu mene, izgled iznad proseka ali nista nije specijalno, roditelji skromnog obrazovanja, materijalnog statusa ali nosic para nebo i ponasanje snobovsko kao da njenim venama tece plava krv.
Gomile takvih slucajeva znam, gde sasvim prosecne devojke godinama nekog traze, imaju siroku frendzonu, poneku kombinaciju ali ne i ozbiljnu vezu jer cekaju princa na belom konju koji samo u bajkama postoji a one same su daleko od princeze.

Poslednja izmena:

To je tacno ali u psihologiji je poznato da ljudi koji imaju potrebu da stalno isticu svoje slike, da su posveceni tim lajkovima zapravo su narcisoidne osobe koje kontinuirano traze tu potvrdu i paznju. Zaslepljene tim virtuelnim svetom njima izmice tlo pod nogama jer ne vide realnost.
Svaka pa i najruznija devojka da okaci sliku dobice neke komplimente, pa i na chatovima bas ovde su neke forumasice pricale npr na krstarici samo se uloguju sa nickom i u roku od minuta, imaju najmanje desetak nakacenih pacenika.

To je tacno ali u psihologiji je poznato da ljudi koji imaju potrebu da stalno isticu svoje slike, da su posveceni tim lajkovima zapravo su narcisoidne osobe koje kontinuirano traze tu potvrdu i paznju. Zaslepljene tim virtuelnim svetom njima izmice tlo pod nogama jer ne vide realnost.
Svaka pa i najruznija devojka da okaci sliku dobice neke komplimente, pa i na chatovima bas ovde su neke forumasice pricale npr na krstarici samo se uloguju sa nickom i u roku od minuta, imaju najmanje desetak nakacenih pacenika.

Qurva zeljna paznje.

Back