Premlatio joj decka, sta dalje?

Klasicno patrijarhalno pro.se.ravanje. Obojica je kao vole, a objica rade na njenu stetu. Decko ne postuje brata, brat ne postuje decka, obojica kao znaju sta je dobro za nju, a zagorcali joj zivot. I sad ona kao tu nesto treba da bira, a obojica idioti koji u stvari ne postuju nju. Po kratkom postupku odhebati obojicu, dok ne nauce da u celoj prici nisu vazni oni, nego ona. Ako volis sestru, nemoj da joj pravis sranya, ako volis devojku, nemoj da joj pravis sranya. Nema sta da se pravis pametan, valjda ona zna zasto je nekoga izabrala, postuj to, postuj njenu porodicu, inace lazes sebe da je volis, ili ne kapiras sta je ljubav.

Poslednja izmena:
Odem sinoc da obidjem stan i cujem nova desavanja iz zgrade. Komsinica ispod, ima nekih tridesetak izasla sa deckom, naisao njen brat, i svo troje zavrsili u kaficu. Veza od nekih nepunih godinu dana, trebali su se vencati. Njen decko je malo popio, pa je poceo da provocira njenog brata, koji inace ima kratak fitilj, i brat ustane i premalti joj decka...jbg, pancevo:mrgreen:

E sad, pitanje za sve polove: na koga ona treba da se ljuti, i kako vidite opstanak te veze?

Kako god okrenes i jedan i drugi su dve klasicne budalcine koje nemaju trun postovanja prema sestri i devojci.
Neko ce obicnu salu shvatiti kao provokaciju a neko zna da serre kao foka kad se napije tako da ove informacije koje si nam dao daju vrlo relativnu sliku. Ali kako god, zao mi je te devojke jer od takvog decka i takvog brata ne moze nista dobro u zivotu da ocekuje.

Klasicno patrijarhalno pro.se.ravanje. Obojica je kao vole, a objica rade na njenu stetu. Decko ne postuje brata, brat ne postuje decka, obojica kao znaju sta je dobro za nju, a zagorcali joj zivot. I sad ona kao tu nesto treba da bira, a obojica idioti koji u stvari ne postuju nju. Po kratkom postupku odhebati obojicu, dok ne nauce da u celoj prici nisu vazni oni, nego ona. Ako volis sestru, nemoj da joj pravis sranya, ako volis devojku, nemoj da joj pravis sranya. Nema sta da se pravis pametan, valjda ona zna zasto je nekoga izabrala, postuj to, postuj njenu porodicu, inace lazes sebe da je volis, ili ne kapiras sta je ljubav.

Ali ako nisi primetila vecini zena inace odgovara bas taj patrijarhalni maco proser domacin tip...
U prvi plan i ovde na forumu isplivava i razmisljanje i ponasanje upravo takvih , koji se uvlace, podvlace zenama, a ako bolje pogledas javnu scenu sve vrvi bas od takvih zahteva, cak i u pesmama, skini mi zvezde, uvek budi tu, kad trebas mi ti se stvoris...

Ono sto je daleko veca posledica od toga da li je neko maco, u bilderki, biberce ili je neki smotanko koji uci radi i u slobodno vreme igra kosarku , ideala smotanko za danasnje premazane svetice... je ono sto nikako ne shvatam, ali je deo nasledja da je uvek selekcija negativna ka inteligentnom da bi se ispoljio glup ili svako...

A u primeru je to sledece....Kako to da svima odgovara da se stvari resavaju pesnicama?
Mislim na forumase.
Jer ja ako imam ekipu koja se bavi nekim kriminalnim ili nekim radom za mene , nijedan od tih nema sanse....
Sve njegove fizicke napade ce sankcionisati sud, a sve moje ce resavati hitna pomoc po njihovim pozivima.

Nesto ovako
https://www.krstarica.com/vesti/hronika/gradjani-premrli-od-straha-otet-mucen-prebijen-ostavljen-na-groblju-u-borci/?utm_source=forum.krstarica.com&utm_medium=text_link&utm_campaign=banner_header

Pri tome cak nece biti ni sakrivene veze, naravno negiranje je obavezno , a koriscenje je u skladu sa pravom mocnog da stiti sebe od blentavih pojedinaca koji nemaju veze ni sa cim.
Bez obzira koliko imaju godina, a ovde se vide primerci od preko 60 koji su lozaje kao da trenutno jos nisu zavrsili srednju.

Ne postoji osoba na koju ne moze da se deluje, ma koliko je lud, a za ove koji nisu ludi, jos lakse...
I sad meni nije jasno zasto vecina i dalje zastupa i promovise sistem u kojem je ok da se nekom pripreti kao ako ne budes dobar doci cu ti kuci da te malo priucim.
Npr takav iskaz kod mene dovodi do porasta nervoze i adrenalina, sto znaci dize mi pritisak i lepo cu upozoriti osobu da ne preti bezveze ni u napred ili da ne pisa uz vetar.
A upravo ovakva javna proser..... dovode da osoba obicno misli da je ok da nastavi....
I onda ja koji ne verujem u edukaciju ali verujem u strah sam stavljen pred mnogo glupu situaciju...
Glupaci me stavljaju u poziciju da budem nehuman iako niti imam nameru da nekog maltretiram niti da stetim niti da fizicki napadam, ali proser je proser i onda halo Bing, ovde groblje, imamo nekog jauce na groblju, mozda je pijanac.

Zasto ljudi biraju sisteme koji odgovaraju bandama, kriminalcima, kad sami ne pripadaju tamo....?
Odobravanje svih, pa i moderacije da se nesporazum resava pesnicenjem nije nista drugacije nego resavanje razgovora sa zenom takodje pesnicenjem, ili tu mozda vaze neka druga pravila, a svi znamo da vaze, bas od strane tih istih proser balkanaca domacina..

Ja razumem kad nekom puca film zbog nekog ponasanja pa to pokazuje tucom , ali to nije usmereno prema osobi nego prema situaciji, mada je to nedozrelo, ali hajde....Kao mali znao sam da se potucem sa 2x vecim i jacim samo da bih jasno stavio na znanje da mi smeta to sto mi smeta toliko da njegova snaga ne predstavlja zaustavnu prepreku....I to imaju mnogi....nacin iskaza preteranosti u nekoj situaciji kroz fizicki obracun...
Ali koristiti fizicki obracun od strane boranije da bi kao prikazivala maco hijararhiju i domacinluk, pa to je samo jedan od bisera priglupe sredine...
Naravno i skupljanje njih 10 lokalaca koji hoce da pokazu da novajlija ne sme da ugrozava njihove interese kod lokalnih devojaka takodje predstavlja taj isti mentalitet...Seoske zurke...
Nikad ne zaboravljam da se ovde desila seljacka revolucija i da je sada sve seljacko....ostali ili streljanje ili iseljavanje...
A sta drugo kad treba razveseliti seljanke....ne mozes nego seljak da budes....

Ponekad naletis na devojku koja u nekim ali uvek nekako samo u nekim nije pokupila to Balkansko seljacko resavanje ili pokazivanje emocija, znacenja i stavova...
Recimo kao tvoj stav povodom ove situacije, ali obicno bude i da se ne moze odbraniti od prihvatanja seljakluka u milion drugih stavova jer zivi u takvom drustvu...
Nesto slicno onoj reklami "ma nek ide zivot"... gde grupa alkosa nagovara trezvenjakusu da se opusti i cugne...

Pa meni to sve lici na onu sekicu kojoj su babo i brat opasni macho likovii, pa onda ona trazi takodje neke opasne momke, pa onda kada se to sve lepo spoji u kafani... Ne treba tu niko nikoga da liferuje ili da staje na stranu, nego svi lepo na grupnu terapiju. Dobar dan, moje ime je Milojko i ja imam problem, moje ime je Milica i ja imam problem.

- - - - - - - - - -

Inace znam nekoliko tragicnih ishoda sa tim sekicama koje vole da im momci lice na brata krimosa.

Ali ako nisi primetila vecini zena inace odgovara bas taj patrijarhalni maco proser domacin tip...

Nisam primetila. Stvarno. Domacin je super, to je simpa, a pretpostavljam da ovaj ostatak (maco, proser) prihvataju kao nuzno zlo. Samo nagadjam, jer ne poznajem takve zene - moje dugarice (a i prethodna generacija zena u mom okruzenju) beze od takvih tipova, jer to su ubice zenskog duha.

Drustveni stav je vrlo jasan, ustima go.na jedi, rukama ne diraj....
U prevodu, brat ce u zatvor na 6 meseci, decko ce na miru da mustra sestru...
I kao da se nista nije desilo....Ako je faca, decko ce cak napraviti da joj buraz zaobilazi okolinu u sirokom luku, da ne bi opet fasovao zatvor a i novcanu kaznu...
Sto bi se odrekao devojke zbog njene rodbine...ako mu odgovara...

Osim na forumu, tu ne moze da se prica nista sto nije po volji zamisljenoj vecini i estrada standardu, bilo da je istina ili nije.
Prvi put vidim ovo i ne kapiram- otkud njemu pravo da zabrani bratu da vidja rodjenu sestru i da ne prilazi svojoj kuci,i sta na to kazu njihovi roditelji, ko je on da to zabrani nije mi jasno,ja cu da dolazim svojoj kuci kad ja hocu i da vidjajm sestru svaki dan,ne bi smeo sa me pipne skupljali bi ga po kontenjerima

Prvi put vidim ovo i ne kapiram- otkud njemu pravo da zabrani bratu da vidja rodjenu sestru i da ne prilazi svojoj kuci,i sta na to kazu njihovi roditelji, ko je on da to zabrani nije mi jasno,ja cu da dolazim svojoj kuci kad ja hocu i da vidjajm sestru svaki dan,ne bi smeo sa me pipne skupljali bi ga po kontenjerima
Na keca bih te banovala za dizanje glupih praistorijskih tema

sto rodjenog brata da odjebe pa to je njen brat jos kad su bili mali a taj drugi narkic je dosao kroz 15 min kafe

Odem sinoc da obidjem stan i cujem nova desavanja iz zgrade. Komsinica ispod, ima nekih tridesetak izasla sa deckom, naisao njen brat, i svo troje zavrsili u kaficu. Veza od nekih nepunih godinu dana, trebali su se vencati. Njen decko je malo popio, pa je poceo da provocira njenog brata, koji inace ima kratak fitilj, i brat ustane i premalti joj decka...jbg, pancevo:mrgreen:

E sad, pitanje za sve polove: na koga ona treba da se ljuti, i kako vidite opstanak te veze?
Trezan dusa od coveka a pijan glumi facu i ludilo, takve treba lemati preventivno da znaju gde im je mesto, to su u najvecem broju slucajeva p.icketine u dusi.

Back