PREMINUO USRED TRKE: Umro polumaratonac, stalo mu srce 500 metara pre cilja

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476
Tragični preokret odigrao se na polumaratonu Movistar Madrid, gde je 35-godišnji muškarac preminuo od srčanog udara. Još jedan mladi učesnik, star 20 godina, takođe je doživeo zastoj srca i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi.

Stariji trkač je navodno bio na samo 500 metara od završetka polumaratona na Paseo de Recoletos kada se srušio. Izvori španskih medija pozvali su se na informacije iz Hitne pomoći Madrida, u kojima se navodi da je muškarac prebačen u bolnicu u La Pazu „bez pulsa“.

Na mestu događaja, medicinska sestra Samur-Proteccioon u Cibelesu je uzalud pokušala da reanimira čoveka. Organizatori polumaratona izrazili su "najdublje saučešće", uzdržavajući se od objavljivanja daljih informacija o preminulom.

1744059586476.png

U još jednom nesrećnom incidentu tokom trke na 20 kilometara pre pet godina, 24-godišnji muškarac je takođe podlegao srčanom zastoju. Zbog ozbiljnosti njegovog stanja, medicinsko osoblje koje je pokušalo da ga reanimira ne može da mu spase život.

Procenjuje se da je oko 27.000 pojedinaca učestvovalo u nedeljnom polumaratonu, događaju koji se prvi put održao 2001. Medicinski timovi su držali na nogama, sklon mnogim lakšim slučajevima.

1744059723783.png

Da je mogao da bira smrt sigurno bi izabrao ovakvu.
Evo zapalih cigaru kolko me iznerviralo
Mladi capaju sve više

Gde su ovi što pametuju "Sport je zdrav za zdravlje"?
I za sportistu treba da budeš predodredjen
I za duvandžiju cigara - od 16-te a pluća na spirometriji pokazala 99% kapaciteta, šta ćemo sad?
Rekreativni sport je dokazano zdrav, neces ceo zivot prelezati i presedeti.

Profesionalni sport sa vrhunskim naporima ima svoje posledice i bolesti.

Kod duvandzija samotrovaca to ide naglo. Pusis kao osecas se dobro, smrdis na nikotin i katran kad covek bude u tvojoj blizini, stalno trazis opravdanje i tesenja sto se trujes i cap sam te nema za 2 meseca. Znao sam nekoliko takvih iz mog okruzenja.

Back