Preminuo posle nokauta

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
83.977

Bokser preminuo u ringu poslije nokauta (FOTO)​

Bokser preminuo u ringu poslije nokauta (FOTO)
Foto: Unsplash / Pixabay | Bokser preminuo u ringu poslije nokauta (FOTO)
izvor Nezavisne novine
Britanski bokser Šerif Laval (29) preminuo je u ringu, nakon što je nokautiran u svom profesionalnom debiju u nedjelju u Londonu.

Njega je udarcem u glavu oborio Malam Varela u četvrtoj rundi meča u srednjoj kategoriji u šest rundi u londonskom "Harrow Leisure" sportskom centru, prenosi AP.
Sudija Li Everi je počeo da odbrojava, ali je prekinuo i pozvao ljekare, koji su Lavalu u ringu pružali pomoć oko 20 minuta.

Nakon toga bokser je prevezen u obližnju bolnicu Nortvik park gdje je proglašen mrtvim.

Britanski bokserski odbor za kontrolu izrazio je saučešće porodici tragično preminulog boksera.
"Misli svih onih koji se bave boksom u Velikoj Britaniji su sa njima u ovom teškom trenutku", navedeno je u saopštenju na platformi X.

https://www.nezavisne.com/sport/ostali_sportovi/Bokser-preminuo-u-ringu-poslije-nokauta-FOTO/833875

Boks jeste plemenita vestina.

Samo neznalice koje ne znaju apsolutno nista o boksu mogu da kazu drugacije.

Desava se i da fudbaleru otkaze srce i umre na terenu (utakmici ili treningu), pa se ne dize tolika frka kako je fudbal opasan sport.
Svako mora da poznaje svoje granice i ne sme da ih prelazi.

Mnogo su smrtonosniji auto i moto sportovi od boksa. Daleko smrtonosniji i daleko ozbiljnije povrede se desavaju.

Problem u svim sportovima je njihova komercijalizacija. Zbog komercijalizacije se trazi vise, pomeraju se granice, i normalno je da se desavaju srannja.

Evo, sada su u motogp-u uveli dve trke za vikend umesto jedne, i broj padova nije udvostrucen nego skoro utrostrucen!
Jer kada se covek optereti i opterecenje povecava, to povecanje se ne oseca linearno vec eksponencijalno, pa su i greske i nesrece u eksponencijalnom porastu.

Poenta je da se malo iskulira sa ocekivanjima od sportista, da se sport vrati u neke normalne okvire, a ne da se stalno insistira na nekom neprirodnom pomeranju granica.

Крајње је време да неко објасни шта значи "племенита" !
Ево ја ћу:

Бокс је племенит зато што је борац у рингу сам, нема ничију помоћ.
Борба један на један.

Зато је и злато племенити метал,
јер се у природи налази несједињен са другим елементима,
зато фудбал није племенита вештина јер их је једанаест ... итд итд.

Za mene osobno, jedan od opasnijih borilačkih sportova.

Ма иди,
купио ја рукавице и мало са сином као да спарингујемо ...

После првог слабијег ударца у главу видео сам да ми се цео мозак померио !

Могу да замислим како је онима који приме хиљде удараца у животу,
ту уствари постоји само један одговор - они немају ништа у глави !

...sve su to nebrige o zdravstvenom stanju sportista i urodjenim manama...ubaciti u ring nizerazrednog boxera pred asom ili bar iskustvenim takmicarem zlocin je a ne mogucnost zarade...to je postal vise korida ili gladijatorstvo...mada box nikad nijesam svrstavao u plemenitost makar takmicarski i ako svaki borbeni sport ne bih svrstavao u red takmicenja...Karate je moj fah ali ulazim u fazu sumnje da li je on pogodan i human za takmicenje jer je vec definisan kao vjestina...mada ima vise poslenika iz tih komiteta koji ne vode racuna o predispozicijama sporta ...zzdravstveni karton...posebno srce, onda epi napadi i sl...

Ма иди,
купио ја рукавице и мало са сином као да спарингујемо ...

После првог слабијег ударца у главу видео сам да ми се цео мозак померио !

Могу да замислим како је онима који приме хиљде удараца у животу,
ту уствари постоји само један одговор - они немају ништа у глави !
...sigurno da ostaju posledice atrofije, zaostalosti i pada u niza stanja bica...

...sve su to nebrige o zdravstvenom stanju sportista i urodjenim manama...ubaciti u ring nizerazrednog boxera pred asom ili bar iskustvenim takmicarem zlocin je a ne mogucnost zarade...to je postal vise korida ili gladijatorstvo...mada box nikad nijesam svrstavao u plemenitost makar takmicarski i ako svaki borbeni sport ne bih svrstavao u red takmicenja...Karate je moj fah ali ulazim u fazu sumnje da li je on pogodan i human za takmicenje jer je vec definisan kao vjestina...mada ima vise poslenika iz tih komiteta koji ne vode racuna o predispozicijama sporta ...zzdravstveni karton...posebno srce, onda epi napadi i sl...

Карате није борбена вештина,
гледајући борбу каратиста човек не доживи ону лепоту коју доживљава гледајући бокс.
(Ако и има тренутака лепоте, то је када каратиста боксује)

Па у чему је та магија бокса - најлепшег борилачког спорта ?

Пре свега за бокс треба имати одговарајуће тело.
А то је кракатост !!!

Дуге ноге и пре свега руке,
то даје могућност боксеру да изгледа елегантно у борби.

Даље, сама борба је као договорена,
не удара се никада неконтролисана канонада удараца,
већ се противник "деље" док не падне.

Разлика између туче и бокса јесте у томе
што двојица посвађаних људи који се "побију"
сву снагу дају у првом ударцу,
а затим брзо "испаљују" серију неконтролисаних гађања песницом противника
и на крају тај учесник у тучи је мртав уморан после 10 секунди,
па или одустаје или га противник руши неком својом фрљоком.

И на крају најважније,
боксер уме да прими ударац,
а у већини случајева га и ескивира !

Каратека је често смешне грађе,
а ако и није кимоно га спречава да буде витак !

Карате, као и друге источњачке вештине је више филозофија ...

@Обилић volim svaku zdravu polemiku argumentovanu...
Karatista mora da demonstrira nedodirivost a time i davanje do znanja
opeci ces se jer moto Karate_a je braneci se napadati a, sto kazes o eskivazama kod Karate_a to je Tai_sabaki tj iskorak i koristiti mimoilaz protivnika...
Tesko je porediti dve dvije discipline jer karatista nece nikad napadati isto mjesto koje je vec ozlijedio npr.arkada to je za mene arena i obor...sport nema nista s tim ako gledas da ne razvijes protivnika i onda kaznjavate jedan drugog...postujem box onda kad je cist i elegantan...box Stivensona...box Lemeseva...

Desava se i da fudbaleru otkaze srce i umre na terenu (utakmici ili treningu), pa se ne dize tolika frka kako je fudbal opasan sport.
Svako mora da poznaje svoje granice i ne sme da ih prelazi.

Mnogo su smrtonosniji auto i moto sportovi od boksa. Daleko smrtonosniji i daleko ozbiljnije povrede se desavaju.

Problem u svim sportovima je njihova komercijalizacija. Zbog komercijalizacije se trazi vise, pomeraju se granice, i normalno je da se desavaju srannja.

Evo, sada su u motogp-u uveli dve trke za vikend umesto jedne, i broj padova nije udvostrucen nego skoro utrostrucen!
Jer kada se covek optereti i opterecenje povecava, to povecanje se ne oseca linearno vec eksponencijalno, pa su i greske i nesrece u eksponencijalnom porastu.

Poenta je da se malo iskulira sa ocekivanjima od sportista, da se sport vrati u neke normalne okvire, a ne da se stalno insistira na nekom neprirodnom pomeranju granica.
Tako je. Masa nogometaša umru od srčanih udara. Ne samo to nego im redovno pucaju kosti, mišići, zglobovi, ligamenti, tetive. Većina sportova su opasni.

Box ili Karate, se trenira usljed formiranja pravilnog statusa fizioloskog i prenosa jednakog tereta po tetivama kao i ekstremiteti da se usaglase a da se ne poprimi invalidsko nakretanje ili gestikuliranje gdje se samo gubi i orjentacija i snaga...kad karatista ili boxer , pravilnog odnosa u njima, krecu se ulicom lako ih je prepoznati po nenametljivosti i rasterecenosti...uvidjavno se odnose da ne smetaju i oduzimaju visak prostora...to je bar moj rad na ucenicima...i tako se odvija...

@Обилић volim svaku zdravu polemiku argumentovanu...
Karatista mora da demonstrira nedodirivost a time i davanje do znanja
opeci ces se jer moto Karate_a je braneci se napadati a, sto kazes o eskivazama kod Karate_a to je Tai_sabaki tj iskorak i koristiti mimoilaz protivnika...
Tesko je porediti dve dvije discipline jer karatista nece nikad napadati isto mjesto koje je vec ozlijedio npr.arkada to je za mene arena i obor...sport nema nista s tim ako gledas da ne razvijes protivnika i onda kaznjavate jedan drugog...postujem box onda kad je cist i elegantan...box Stivensona...box Lemeseva...

Један од већих проблема код рекламирања каратеа као нечег интересантног за гледање је то
што каратека не прикаже у реалној борби ни 1% од свих оних силних удараца и покрета приказаних у разним демонстрацијама.

Ово важи и за џудо, кендо, аикидо ...
Мени борбе на светским и осталим врхунским првенствима делују тако незграпно ...

Кик бокс уме да буде интересантан.

Један од већих проблема код рекламирања каратеа као нечег интересантног за гледање је то
што каратека не прикаже у реалној борби ни 1% од свих оних силних удараца и покрета приказаних у разним демонстрацијама.

Мени борбе на светским и осталим врхунским првенствима делују тако незграпно ...

...tacno je,
visok asortiman ,da tako kazem, vidi se u manifestacijama Kata ili egzibicionim prikazima tj. pokaznim kumite susretima ali,
Borba tj finalne borbe su oprezne jer ispitivanja i kratki ulazi sa ciscenjem i skracenim napadima koji ne mogu imati spektakularnost zato sto niko nije naivan da pusti protivnika da se rasiri nego ga skrati ili pocisi ...borbe kvare tehniku i poznato je da kad borci vec opredjeljuju se za apslutna takmicenja onda zaostaju u kata izvodjenjima...ja sam ima susret sa sampionom EU...sasjekao sam ga sigurno bez sanse ali neko smatra da uvijek prednost ide na stranu Kata miljenika...postujem ali Kate su samo korekcije i orjentacije u prostoru...ko se ljuti neka dokaze kao sto su to kod mene nepokazali...zna se to i pamti...oni koji znace nesto u nasem Karateu...o Boxu nebih nista jer sam samo upraznjavao iz potrebe ful_kontakta i prljavosti pojedinaca...nijesam ni tu laik ali dalaeko od poznavaoca...

...tacno je,
visok asortiman ,da tako kazem, vidi se u manifestacijama Kata ili egzibicionim prikazima tj. pokaznim kumite susretima ali,
Borba tj finalne borbe su oprezne jer ispitivanja i kratki ulazi sa ciscenjem i skracenim napadima koji ne mogu imati spektakularnost zato sto niko nije naivan da pusti protivnika da se rasiri nego ga skrati ili pocisi ...borbe kvare tehniku i poznato je da kad borci vec opredjeljuju se za apslutna takmicenja onda zaostaju u kata izvodjenjima...ja sam ima susret sa sampionom EU...sasjekao sam ga sigurno bez sanse ali neko smatra da uvijek prednost ide na stranu Kata miljenika...postujem ali Kate su samo korekcije i orjentacije u prostoru...ko se ljuti neka dokaze kao sto su to kod mene nepokazali...zna se to i pamti...oni koji znace nesto u nasem Karateu...o Boxu nebih nista jer sam samo upraznjavao iz potrebe ful_kontakta i prljavosti pojedinaca...nijesam ni tu laik ali dalaeko od poznavaoca...

Ма нисам ни ја стручњак, али са 65 година,
када човек мало боље размисли
има искустава у свему !

Поента је на прави начин анализирати сва та искуства.
Ти кажеш да си добар у реалној борби.

Не мислим да је то због тренирања каратеа,
пре ће бити да си талентован !
У боксу би ко зна докле стигао ?

Али те је карате оформио као личност,
тај одређени начин господарења собом,
својим мислима и телом
е то је чини ми се главна заслуга источњачких "борилачких" вештина.

Борилачке, али против непријатеља у себи ... Хм ?

Samo još opasniji od običnog boksa.

Back