Преминуо Небојша Попов

Nazzional - sozzijalizam je u XX veku poubijao najvise ljudi ovde na Balkanu , ali on i ne potice sa Balkana , vec je nesto "naprednije prema zapadu koji je nekima i dalje put bez alternative" ...
A u biologiji je "put bez alternative" - gde ?
Da li u fizicki ili politicki nestanak ili i jedno i drugo ?

Da Kerky, vidiš, tebe najbolje volem, ali ima još forumašica koje su mi drage. To ne razume ovaj dlugomir, misli da bi bilo odlično kad bi sve devojke bile iste. Monotonija.
A ne, ja bas navijam za vasu ljubav, samo sto to s ovim o cemu ovde pricamo nema veze.
Devojke ne moraju biti iste, ali treba da ih razlikujemo po karakteru i lepoti, a ne poreklu, kapiras?

Poslednja izmena:
Nazzional - sozzijalizam je u XX veku poubijao najvise ljudi ovde na Balkanu , ali on i ne potice sa Balkana , vec je nesto "naprednije prema zapadu koji je nekima i dalje put bez alternative" ...
A u biologiji je "put bez alternative" - gde ?
Da li u fizicki ili politicki nestanak ili i jedno i drugo ?
Nigde nisam napisao da je nacionalizam ovde stvoren, nego da se ovde bolje nego na vecini drugih mesta u svetu vide njegove pogubne posledice. Stalno se pokusava proturiti prica kako je rec o ljubavi i pozitivnim osecanjima. Greska, takva ljubav itekako boli. Inace je rec francuskog porekla. Sta kaze recnik:

nacionalizam [ muški rod ]

Narodnjaštvo, ljubav prema svom narodu, rodoljublje;
Ovo gore je samo prvi deo za koji se nacionalisti uvek hvataju pokusavajuci da bi opravdali svoje stavove. Bas uvek preskacu nastavak:

narodni egoizam.
Društveni pokret mlade građanske klase koji se u feudalnom društvu bori za slobodni i kulturni razvitak svih nacija i u mnogonacionalnim zajednicama;
Posle učvršćenja buržoaske vlasti nacionalizam postaje agresivan prema drugim narodima i teži da podjarmi i eksploatiše manje i slabije razvijene narode i nacije; ističe kvalitete svoje nacije i negira vrednosti drugih nacija
E, pa upravo je u tom negiranju, agresivnosti i egoizmu problem.

Poslednja izmena:
Pa ako cemo sad pravo, bas ti je Dlugomir rekao da jedna "ljubav" ne iskljucuje drugu, to sam ti i ja rekla, a ti si tvrdio da (naravno bio je saljiv primer) recimo volis mene a ne volis Surbel.

Dakle ti si se tu malo zbunio u (slikovitom) opisu rodoljublja.

Nacionalizam (rodoljublje) apsolutno ne iskljucuje ljubav ka drugim nacijama, po mom misljenju cak je i podrazumeva, bas zato da bi se usvajala nova iskustva koja mogu da unaprede (svoju sopstvenu) naciju.

Nisi pratila dobro raspravu, to sam napisao da plastično objasnim njegovu tvrdnju, nije to moj biser.

- - - - - - - - - -

A ne, ja bas navijam za vasu ljubav, samo sto to s ovim o cemu ovde pricamo nema veze.
Devojke ne moraju biti iste, ali treba da ih razlikujemo po karakteru i lepoti, a ne poreklu, kapiras?

Upravo ih poreklo čini različitim u karakteru i lepoti, kapiraš?

- - - - - - - - - -

Nigde nisam napisao da je nacionalizam ovde stvoren, nego da se ovde bolje nego na vecini drugih mesta u svetu vide njegove pogubne posledice. Stalno se pokusava proturiti prica kako je rec o ljubavi i pozitivnim osecanjima. Greska, takva ljubav itekako boli. Inace je rec francuskog porekla. Sta kaze recnik:

Ovo gore je samo prvi deo za koji se nacionalisti uvek hvataju pokusavajuci da bi opravdali svoje stavove. Bas uvek preskacu nastavak:

Ma kakva buržoaska vlast, opet neki pogrešni primeri. Onog trenutka kad nekakav imaginarni primer nacionalizma postane agresivan, to više nije nacionalizam.

Gde sam pisao o tome da Si Ti pisao "da je nacionalizam ovde stvoren" ?
Samo sam nastavio red reci o njegovom nastavku "nesto zapadnije pod ovih prostora " i upravo Si Ti sa onim tumacenjem iz Recnika to i potvrdio :

"...narodni egoizam.
Društveni pokret mlade građanske klase koji se u feudalnom društvu bori za slobodni i kulturni razvitak svih nacija i u mnogonacionalnim zajednicama;
Posle učvršćenja buržoaske vlasti nacionalizam postaje agresivan prema drugim narodima i teži da podjarmi i eksploatiše manje i slabije razvijene narode i nacije; ističe kvalitete svoje nacije i negira vrednosti drugih nacija..." .

U XX veku Srbija nije imala tu dozu "agresije prema drugim narodima i teznju da podjarmi i elsploatise manje i slabije razvijene narode i nacije ..." ( malo sam korigovao delove citata iz razloga koji su nadam se razumljivi i u cilju su shvatanja poente da Srbija cak ni na Balkanu nije to mogla i da je htela da sprovodi i sprovede samo iz jednog razloga - nije imala "kriticnu masu i broj svoje populacije i politicke volje ili kurazi Vladara" . I naravno - kapitala za takvo nesto ...

Za razliku od onih "sa nesto naprednije zapadne strane od reka Drine , Une , Drave , pa uzvodno prema izvoru reke Dunav" ...

?

Ma Dlugomire, za koju ti ljubav navijas, kad svako ima svoju u reali? :lol: No dobro ako si mislio preneseno, pa opet ja smatram da Reefer treba i tu da ima vise ljubavi.lol;...a prevedeno na ovu usputnu temu nacionalizma, da voli (ili bar ne mrzi druge), naravno ne sve, neke rane ne zaceljuju lako, ali u principu takvih je u odnosu na citav svet, malo.

Nisi pratila dobro raspravu, to sam napisao da plastično objasnim njegovu tvrdnju, nije to moj biser.

.

A, dobro.

Nego ljudi, jel' nije tema "Umro Nebojsa Popov" i zar nije ovo vec debeo spam?

Upravo ih poreklo čini različitim u karakteru i lepoti, kapiraš?
Upravo se razlicito gledanje na ljude po poreklu naziva diskriminacijom i to ne u nekakvim NVO na koje volis da se vadis, nego u ustavu i zakonima zemlje Srbije u kojoj zivis, pa i na forumu na kom pises. Karakter i lepota nemaju veze s poreklom, osim u iskrivljenom nacionalistickom pogledu.

Ma kakva buržoaska vlast, opet neki pogrešni primeri. Onog trenutka kad nekakav imaginarni primer nacionalizma postane agresivan, to više nije nacionalizam.
Ne, nego je agresivnost latentna osobina svakog nacionalizma, a to sto ti to ne zelis da priznas je tvoj problem.

No, hajde jos malo da se vratimo na Popova, jer je o njemu tema. Nije se on bavio samo nacionalizmom, nego celokupnim ideoloskim buckurisem u ovoj drzavi. Pa kaze:

Ovo je napisao pre 14 godina, ali realno govoreci - vazi i danas.

Upravo se razlicito gledanje na ljude po poreklu naziva diskriminacijom i to ne u nekakvim NVO na koje volis da se vadis, nego u ustavu i zakonima zemlje Srbije u kojoj zivis, pa i na forumu na kom pises. Karakter i lepota nemaju veze s poreklom, osim u iskrivljenom nacionalistickom pogledu.

Ne, nego je agresivnost latentna osobina svakog nacionalizma, a to sto ti to ne zelis da priznas je tvoj problem.

Naravno da ljudi iz različitih sredina imaju različite osobine. Ne glupiraj se sa ustavom, jer on govori o drugačijim stvarima. Kao prvo, svi smo rođeni kao različiti, tu je početak svih rasprava. Po tebi nema razlike između devojke iz Kine i Kenije. Kad mi objasniš kako je to moguće, možemo i o nacionalizmu. A opet, obe te devojke su ponosne što su rođene u svojoj sredini i poštuju zakone i moral tih sredina. To nije diskriminacija, već lepota ovog sveta - različitosti. Karakter se gradi upravo u sredini u kojoj neko raste.
Nacionalizam u sebi nema mržnju, promašio si temu, mržnju šire oni koji žele da nametnu svoje, poput fašista, komunista, raznih manjinskih grupa, recimo pušača, homoseksualaca, raznih NVO...

- - - - - - - - - -

No, hajde jos malo da se vratimo na Popova, jer je o njemu tema. Nije se on bavio samo nacionalizmom, nego celokupnim ideoloskim buckurisem u ovoj drzavi. Pa kaze:

Ovo je napisao pre 14 godina, ali realno govoreci - vazi i danas.

Zaboravio je neke mnogo gore i opasnije po Srbiju. Na prvom mestu one koji su našu državu podelili na tri dela i razbili je - komuniste. Zatim njihovu decu, razne maskirane Jul-ove, SPS-ove, DS-ove, SRS-ove, SNS-ove... svi oni su naneli mnogo više štete nego ovi iz njegove liste.

Naravno da ljudi iz različitih sredina imaju različite osobine. Ne glupiraj se sa ustavom, jer on govori o drugačijim stvarima. Kao prvo, svi smo rođeni kao različiti, tu je početak svih rasprava. Po tebi nema razlike između devojke iz Kine i Kenije. Kad mi objasniš kako je to moguće, možemo i o nacionalizmu. A opet, obe te devojke su ponosne što su rođene u svojoj sredini i poštuju zakone i moral tih sredina. To nije diskriminacija, već lepota ovog sveta - različitosti. Karakter se gradi upravo u sredini u kojoj neko raste.
Nacionalizam u sebi nema mržnju, promašio si temu, mržnju šire oni koji žele da nametnu svoje, poput fašista, komunista, raznih manjinskih grupa, recimo pušača, homoseksualaca, raznih NVO...

- - - - - - - - - -
Devojke iz Kenije i Kine razlicito izgledaju, ali to je samo da ti na osnovu licnog afiniteta procenjujes koja ti se fizicki vise svidja, mada ako malo imas pameti znaces da od toga ne zavisi koliko ce ti s kojom biti dobro. Ali bilo koji zvanicni organ mora sve posmatrati na isti nacin, inace bi se vrsila diskriminacija koja je da ponovim ustavom i zakonima zabranjena. Za to sto sto se tebi tako ne svidja, bas me briga, tvoj problem. Nikako da ukapiras da uzdizanje bilo koje nacije automatski dovodi do unizivanja drugih. Hajde da probam bas najprostije da ti objasnim, posto izgleda da drugacije ne ide (a ni za ovo ne garantujem da ce uspeti :lol:) - ako imas vagu i na njoj rukom podignes jedan tas, drugi ce se spustiti. Kapiras?

Zaboravio je neke mnogo gore i opasnije po Srbiju. Na prvom mestu one koji su našu državu podelili na tri dela i razbili je - komuniste. Zatim njihovu decu, razne maskirane Jul-ove, SPS-ove, DS-ove, SRS-ove, SNS-ove... svi oni su naneli mnogo više štete nego ovi iz njegove liste.
Nista Popov tu nije zaboravio, nego ti (opet!) nisi razumeo da se on na tom mestu uopste nije bavio komparacijom, nego samo time sta od cega potice.

Ne znam za tebe ,ali mene je uvek prvo izgled privlačio kod devojaka. Tek nakon toga, prelazi se na sledeći nivo, komunikacija, znanje i ostalo. Može devojka da bude izuzetno pametna i sposbna, ali ako izgleda kao kamen krajputaš, nije u mojoj interesnoj sferi. Biram najbolje od najboljih, kapiraš? Ne zanosim se idejom da bi neka žena u crnom mogla da bude zanimljiva, iako je prilično gadna za gledanje. I ovde nema mesta nekoj priči o državnim organima, ne pokupšavaj na takav način da sebi dokažeš bilo šta. Državni organi u ovoj i prethodnim državama, negde od 1945. godine ne rade svoj posao kako treba i tu se završava sva priča o njima.
Nisam spominjao kompraciju, već istoriju. Od 45. pa na ovamo, kako je ko dolazio na vlast, bivao je sve gori i gori. A glavni razlog tome je što su svi oni stavljali lični materijalni interes ispred nacionalnog.

Ne znam za tebe ,ali mene je uvek prvo izgled privlačio kod devojaka. Tek nakon toga, prelazi se na sledeći nivo, komunikacija, znanje i ostalo. Može devojka da bude izuzetno pametna i sposbna, ali ako izgleda kao kamen krajputaš, nije u mojoj interesnoj sferi. Biram najbolje od najboljih, kapiraš? Ne zanosim se idejom da bi neka žena u crnom mogla da bude zanimljiva, iako je prilično gadna za gledanje.
Ovo nije Ljis, poredjenje ti je krajnje nespretno i neumesno, jos si Kerkiru ni krivu ni duznu ubacio u sve to, nemoj vise.

I ovde nema mesta nekoj priči o državnim organima, ne pokupšavaj na takav način da sebi dokažeš bilo šta. Državni organi u ovoj i prethodnim državama, negde od 1945. godine ne rade svoj posao kako treba i tu se završava sva priča o njima.
Nisam spominjao kompraciju, već istoriju. Od 45. pa na ovamo, kako je ko dolazio na vlast, bivao je sve gori i gori. A glavni razlog tome je što su svi oni stavljali lični materijalni interes ispred nacionalnog.
Nacionalizam itekako ima veze sa drzavom, pa tako naravno i sa njenim organima. Mnoge vlasti su materijalni interes stavljale ispred nacionalnog, a Nebojsa popov nije bio ni u jednoj, iako je mogao. Posten covek.

Back