Preminuo Joška Broz

Da, ko je? Sigurna sam da nije bravar iz Kumrovca. Ko je?
Da li je bravar ne znam ali je iz Kumrovca. Dosta vremena je provodio kod bake i djeda po majci u gornjosutlanskom kraju(Slovenija) Ta mješavina lokalnih govora pratila ga je do kraja života.
To objašnjava njegovo poznavanje ruskoga jezika. Kajkavsko narječje sa svojim dijalektima i lokalnim govorima kao i narječja slovenskog jezika puno su bliži ruskom i općenito istočnoslavenskim i zapadnoslavenskim(češki i slovački) od štokavštine.

Толико ме је подсећао на Старог ...

Када смо се изгубили деведесетих,
знам да ми је било жао што Јошка није мало млађи,
од Њега смо могли да направимо правог новог Тита,
и продужимо бајку коју смо живели.

Преживесмо некако период кризе,
уозбиљисмо се и огрубесмо.

Вучић покушава да нас заштити од даљег "уозбиљавања",
али хаос нас озбиљно гута.

Наивни хрле у сопствену пропаст,
многи заштитници српске нејачи се још нису пробудили.

Јошка, недостајеш ...

Pokoj mu duši , iskreno baš mi žao što ovo čujem, mislim da nije bio tako star i da je mogao još da gura , iskreno baš mi je žao što to čujem. :(

Inače možda se sad neko ne slaže sa nekim njegovim pogledima ili možda nije fan lika i dela njegovog dede ali ono Joška je bio ovako jedan šmeker, odrastao i živeo na Dorćolu, onako pravi, stari Beograđanin koji je reprezentovao duh tih nekih srećnijih vremena i tog nekog starog Beograda koga više nema i bio je ovako dosta skroman i jednostavan čovek, inače ovako i boem i prava (beo)gradska faca.
Kazu da je bio bahat i da je tukao bivsu zenu

Da li je bravar ne znam ali je iz Kumrovca. Dosta vremena je provodio kod bake i djeda po majci u gornjosutlanskom kraju(Slovenija) Ta mješavina lokalnih govora pratila ga je do kraja života.
To objašnjava njegovo poznavanje ruskoga jezika. Kajkavsko narječje sa svojim dijalektima i lokalnim govorima kao i narječja slovenskog jezika puno su bliži ruskom i općenito istočnoslavenskim i zapadnoslavenskim(češki i slovački) od štokavštine.
Kad ćete ga uzet sebi u lijepu vašu red bi bio?
On i Tuđman su vam i stvorili Hrvatsku,a ne ustaše.

Nije istina. Niko od njegove djece, ni unučadi nije bio pohlepan, tražio privilegije i dr. U kakvim uslovima je Jovanka Broz dočekala kraj života. Od ovih sadašnjih predsjednika, familija i ne zna šta sve ima.
Živela je u najvećoj vili u Beogradu a imala je i svoju poslugu.Naravno,sve što je imala stečeno je otimanjem pa i ta vila u kojoj je živela.Ništa Jovanka i Josip nisu doneli iz njihovih Smrdelja.

Back