Преминуо Гашо Кнежевић

Lesandar

Buduća legenda
Poruka
27.930
Преминуо Гашо Кнежевић

Гашо Кнежевић, бивши министар просвете и редовни професор Правног факултета у Београду, преминуо је у 61. години. Комеморација поводом његове смрти биће у понедељак у 10 часова на Правном факултету, а опело и сахрана истог дана у 12 часова на Новом гробљу у Београду.

Бивши министар просвете, редовни професор Правног факултета у Београду, Гашо Кнежевић преминуо је јутрос у 61. години, потврђено је РТС-у Деканату Правног факултета.

Кнежевић је рођен 15. септембра 1953. године у Београду, где је Правни факултет завршио 1976. године са просечном оценом 9,56.

Докторирао је 1987. године са тезом "Меродавно право за трговачки уговор о међународној продаји робе", такође на Правном факултету у Београду. У два наврата боравио је на специјализацији у Хагу.

Од 1978. године до 1980. године радио је у Окружном привредном суду у Београду, а од 1980. године био је запослен на Правном факултету београдског Универзитета.
Многе генерације ће осећати последице његових реформи.

Da, pre njega su tu bili sve suvi eksperti zahvaljujuci kojima danas imamo veoma funkcionalnu ekonomiju, privredu, zdravstvo...sa kadrovima koji su se vrhunski obucili u vreme SFRJ/SRJ i koji su sada lideri svojih profesija...

Ти си пре пљувао ДОСовце, а сад браниш Ђинђићевог министра.

Шта ти је промена свести, ј.бте

Многе генерације ће осећати последице његових реформи.

На које реформе конкретно мислиш?

Ја мислим да једино што о њему знаш је да је био у ДОСу и да ти је био антипатичан и ништа више.

'ајде, прогуглај о његовим реформама нешто, па кажи које су то реформе од којих генерације осећају последице.

Ја мислим да једино што о њему знаш је да је био у ДОСу и да ти је био антипатичан и ништа више.

'ајде, прогуглај о његовим реформама нешто, па кажи које су то реформе од којих генерације осећају последице.

Gaso je izbacio druga Titu iz bukvara, zabranio davanje jedinica u prvom razredu osnovne skole i predlagao da skola traje 9 godina, odnosno da predskolsko postane "prvi razred".

Zlikovac!

Нема потребе да гуглам, сведок сам догађаја, само да те подсетим да је на предлог особе која се одазива лепим српским именом Тинде а која је жарила и палила српским школством, изашао са идејом да се српски језик укине као предмет и да се уместо њега изучавање матерњег језика зове "комуникације".

Нема потребе да гуглам, сведок сам догађаја, само да те подсетим да је на предлог особе која се одазива лепим српским именом Тинде а која је жарила и палила српским школством, изашао са идејом да се српски језик укине као предмет и да се уместо њега изучавање матерњег језика зове "комуникације".

Лепо те, људски, к'о човека питам, које су то реформе које генерације осећају.

А ти причаш о некој кафанској расправи у којој је неко поменуо комуникације?

Саговорнике к'о што си ти обично блокирам а остају ми само разумни.

Grobar naseg osnovnoskolskog sistema. Na nivou zlocina.
Уништио ауторитет наставника, спојио неспојиво, децу с посебним потребама, с децом без развојних сметњи, укинуо могућност непроласка за више разреде аљкавих и немарних ученика(требало им је дати сведочанство одмах, што да се пате)...
Иначе тек мало више од идиота.

...uzeo pare, napravio kamarilu oko sebe, putovalo, jelo, uzimalo, a onda je Evropa dosla da vidi zasta je dala pare... A sve je bilo pogresno i ono sto u Evropi, privatno, svi kazu: nemojte ni slucajno.

Ta debilizacija polako dolazi po svoje i svi cemo da platimo - kroz lose obrazovane osobe, koje ce npr. da nas lece i sl.

Najstrasnije je sto njegovom smenom nije zaustavljena masinerija, vec su nastavili dalje, potcinjeni, koje je on doveo. Tragicno.

- - - - - - - - - -

Zao mi je bio je odlican ministar.

Neka mu je laka zemlja.

Ti mora da se grubo salis.

Back