Bari'91
Poznat
- Poruka
- 7.855
Najjace kod Kuste u filmu kad kaze...Da je protracio talenat jer se drogiro...kakav bi bio igrac da nije...sta je uskratio svetu 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Neka mu je vecna slava....Najveci ikada...
I ljudi daj batalite te sprdnje "ubi se ga" nije trenutak....
Napoli menja ime stadiona...
Da da iako vecina ljudi kad kaze Maradona u Argentini misli na Boku...on je kud i kamo vise dao Argetntinos Juniorsu...za Boku je odigro u prvom mandaru svega 40 utakmica i onda otiso u evropu...jeste zavrsio je karijeru u Boki odigro jos 30tak...i jeste veliki navijac stalno je bio na bombonjeri...ali na terenu je kud i kamo vise za Argentinos uradio i za Napoli da ne pricam...Sta sad stadion Napolija ce nositi ime po Maradoni ?
Lepo, mislim da taj klub vise nikad niko nece zaduziti toliko kao sto ih je Maradona zaduzio , inace vec postoji jedan stadion koji nosi njegovo ime , stadion Argentinos Juniorsa vec nosi ime "Diego Armando Maradona".
Najveci sportski momenat ikada.
Ce Gevara nije nikakav heroj.On je bio obican avanturista,koji nije mogao da zivi u miru.Nemiran duh,isao je od jedne do druge juznoamericke drzaveAuuu koji smor, bas sam se smorio kad sam cuo.
Nek mu je vecna slava !!!!!
Inace zaista nestvaran lik i na neki nacin heroj svih "malih" ljudi, decak is siromasne cetvrti Buenos Ajresa, sicusan , neimponzantne gradje kome su lekari morali da ubrizgavaju inekcije kako bi ojacao da bi uopste mogao da igra fudbal postaje maltene fudbalski bog i pravi carobnjak sa loptom i pravi planetarni fenomen, koji u Argentini, u Napulju i mnogim drugim delovima sveta ima status bozanstva, takodje njegova ovisnost, nezdrav zivot, neumerenost, gafovi i gomila mana i slabosti nam pokazuju da je ipak samo obican covek i obican smrtnik.
Takodje bio je bez dlake na jeziku, nikad politicki korektan, veliki romantik, patriota i izuzetno pravdoljubiv lik, bio je iskreni i zakleti levicar, imao istetoviranog Ce Gevaru, bio blizak i isao u posete Ugu Cavezu i Fidelu Kastru podrzavajuci tamosnji narod u borbi u borbi protiv americkog imperijalizma i svetske nepravde cime je jos dodatno osvojio srca "malih" i neprivilegovanih ljudi pa i onih koje ne zanima fudbal i koji ga nikad nisu videli na terenu.
Nazalost otisao je jedan d najvecih sinova Juzne Amerike.
Odprilike u Juznoj Americi neka istorijska hijerarhija je takva da postoji jak kult revolucije i borbe protiv imperijalizma i tamo glavne ikone i heroji su Simon Bolivar, Ce Gevara, Tupak Amaru II, Tiradentes, Zumbi dos Palmares. Hoze de San Martin, Bernardo O'Higins, Antonio Hoze de Sukre, itd , odma nakon njih idu Pele i Maradona kao i neke ostale fudbalske ikone kao sto su doktor Sokrates, Ziko, Garinca, Rivelinjo, Karlos Valderama, Batistuta, Barucaga, Oskar Rudjeri, Kladio Kanidja, itd , pa onda nakon njih dolaze neke legende iz drugih sportova kao sto su Ajrton Sena, Huan Manuel Fandjo, Manu Djinobili, Luis Skola, Oskar Smit, Oskar Bonavena, Karlos Manzon, Anderson Silva, Zunior dos Santos, Maurisio Shogun Rua, , Zoze Aldo, itd kao i njihovi cuveni umetnici i pisci kao Gabriel Garsia Markez, Paulo Koeljo, Zoakim Maria Machado de Asis, itd , tako da po mnogima Diego Maradona je najveci sin Argentine i nacionalni heroj nakon Hoze de San Martina i Ce Gevare.
Ma znam i sam sam poslednji koji bi trebo o tome da pametuje uvjek se dodirnem ali ovo bas me pogodilo nekako...citav dan citam o maradoni gledam klipove i pesme...pa reko ajmo o tome da ga ispostujemo danas makar...Bari'91 --- Prijatelju.Nemoj da se cudis.Ovde na ovom uzburkanom balkanskom tlu,bilo o cemu da se govori,mora da se na kraju,pretvori u politicku
raspravu.Ali to je kod nas,kao neki sportski oblik rasprave.
Ce Gevara nije nikakav heroj.On je bio obican avanturista,koji nije mogao da zivi u miru.Nemiran duh,isao je od jedne do druge juznoamericke drzave
izaivajuci nerede i haos.U Boliviji su ga umlatili seljaci,jer je hteo da izaove krvoprolice u toj zemlji...
Obican prost,siromasan narod,voli da pravi od malih ljudi velike heroje.Budimo realni,Maradona je ipak bio samo fudbaler.Ne moze po zaslugama,Neka mu je laka zemlja, a vjecnu slavu je stekao odavno!
Isto to važi i za tog tvog Isusa Hrista,izmislili su ga mesijanski pastiri iz sličnih razloga koje navodiš ovdeObican prost,siromasan narod,voli da pravi od malih ljudi velike heroje.Budimo realni,Maradona je ipak bio samo fudbaler.Ne moze po zaslugama,
izjednacavati jednog Maradonu i jednog Edisona npr. I samog Isusa Hrista,tj.legendu o njegovom znacaju,izmislili su mali ljudi,puka sirotinja,kako bi
imali nekog koji bi bio njihov mocan zastitnik.
U pravu si sve sto si napisao.Samo,Isus Hristos nije "moj",ja ne verujem ni u sta,i ni u koga,osim sto znam da postoje dobri i losi ljudi.Ja verujemIsto to važi i za tog tvog Isusa Hrista,izmislili su ga mesijanski pastiri iz sličnih razloga koje navodiš ovde