Preminuo dečak iz Vladičinog Hana, progutao predmet u vrtiću

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.163
Dečak iz Vladičinog Hana, 2018. godište, u popodnevnim satima je primljen u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je noćas preminuo. RTS-u je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu da je dečak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ministarstvo prosvete saopštilo je da je prosvetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti smrti dečaka.
U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta.
Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je preminuo.

link
Clip2.jpg

Ne smem ni da pomislim kako je roditeljima. :(

Da li j ovo nesrecan slucaj ili nepaznja vaspitacica u vrticu ?

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.897
Dečak iz Vladičinog Hana, 2018. godište, u popodnevnim satima je primljen u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je noćas preminuo. RTS-u je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu da je dečak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ministarstvo prosvete saopštilo je da je prosvetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti smrti dečaka.
U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta.
Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je preminuo.

link
Pogledajte prilog 1276496

Ne smem ni da pomislim kako je roditeljima. :(

Da li j ovo nesrecan slucaj ili nepaznja vaspitacica u vrticu ?

citam na internetu kako se mame digle tipa "odkad se u vrtic pocelo unositi prirodni materijali iz šume po tipu waldorfa djeca stradaju"

najverovatnije je lanac nesrecnih dogadjanja sa kobnim ishodm.

Moj najmladji sin takodje u dlaci da se nije udavio i to je bilo kod kuce, takodje je progutao odroman gumeni bonbon i to one lepljive sto sastavi gornju i donju vilicu pa jedva uspesh da zvachesh, taj dan mi je dosla drugarica u goste a prije nje mi je bila ujna i ona je donijela veliku kutiju tih gumenih ogromnih jagoda od haribo

bilo kako bilo, nije bio panican samo je dotrcao stao pored mene o dotakao mi ruku i pogledam ga i vidim da su usne poplavile i tad skacem, drugarica istrcala u haustor hilfe hilfe muz vristi zovi hitnu! da sam cekala hitnu njega nebih vise bilo
Vristim ja uhvati ga za noge i naopacke okreni i drzi lupam po ledjima i guram dva prsta kaziprst i srednji i napipam bonbon i izvucem

smatram da nisu videli kad je progutao pa nisu mogli da reaguju na vrijeme, mozda malo vaspitacica i dosta djece, nadam se da i dole vaspitacice moraju da odrade fresh up prva pomoc kod djece :(

velika tragedija, jadni roditelji

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
ovakav nesrecan slucaj mogo se desiti i kod kuce ali...meni nema logike da tako mala deca dolaze u kontakt sa predmetima malih velicina
koje mogu da progutaju, gurnu u nos ili uši..dovoljan je trenutak nepažnje vaspitacice u vrticu pa da dodje do ovakvog tragicnog ishoda

ja sam isla u vrtic na banovom brdu. imali smo ogromno dvoriste, sa puno drveca...nekada se zvao dragan mauzer, danas se zove sveti sava....preko puta katolicke crkve u pozeskoj ulici. i niko od nas se nije udavio zirom, a zireva je bilo oko nas i ne samo zireva. tako da vrv ovom malom je bilo sudjeno tako.
mislim da vaspitacice nisu krive.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.932
Ја не бих одмах дрвље и камење на васпитачице. Не могу оне у свакој секунди имати свако дете на оку. Несреће се дешавају и код куће када су деца са онима кој их највише воле и пазе, па и 1 на 1 а не у групи. Јадно дете, али није ни нормално да се са 4 године свашта трпа у уста. То се учи код куће.

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.897
ovakav nesrecan slucaj mogo se desiti i kod kuce ali...meni nema logike da tako mala deca dolaze u kontakt sa predmetima malih velicina
koje mogu da progutaju, gurnu u nos ili uši..dovoljan je trenutak nepažnje vaspitacice u vrticu pa da dodje do ovakvog tragicnog ishoda

iskreno Nina

deca uvjek dolaze u kontakt pa i sa sitnim stvarima

moju zauvu su vodili u hitnu jer je zrno pasulja ugurala u nos

bila je mala i na selu nije bilo vrtica

Miris Pokošene Trave

Elita
Moderator
Poruka
24.897
Ја не бих одмах дрвље и камење на васпитачице. Не могу оне у свакој секунди имати свако дете на оку. Несреће се дешавају и код куће када су деца са онима кој их највише воле и пазе, па и 1 на 1 а не у групи. Јадно дете, али није ни нормално да се са 4 године свашта трпа у уста. То се учи код куће.

slazem se

R

rozLe pufnasti zeka

Gost
msm, i ja sma mogla da se ugusim. nama su u vrticu davali riblju pastetu, ali od prave ribe, ne kupovnu. ribu su mleli (moj vrtic je imao kuhinju, nije hrana donosena)i ostala je nekako kost (nemam pojma kako) i ja se udavim koskom od ribe. vaspitacice se uspanicile, ali tu je bio majstor toma, koji je odrzavao svasta po vrticu i on onako prljavim rukama mi izvadio kost. to je samo stvar trenutka, on s esnasao, one nisu, a jos su quqale da cu dobiti neku infekciju.