Preminuo čuveni reditelj Dejvid Linč: Pamtićemo ga po kultnim filmovima

Књига Дина, од Френка Херберта, као и филм Дина, од Дејвида Линча, нису почетно стекли велику популарност, али су временом постали веома цењени.
Идеја о далекој будућности, у којој није фокус на технологији, него је друштво нешто попут средњовековног, комбинација религије, сурове политике и још понечега... Испочетка је то било теже разумети.
Lynch je uvek bio ispred svog vremena.

Lynch je uvek bio ispred svog vremena.
Веома изражен као уметник, насупрот многих који слепо поштују обавезу зараде.

Линч је у свом филму Дина додао неке ствари којих нема у књизи - тако додао да се уопште не познаје "вишак". Тек кад сам прочитао књигу, уверио сам се шта је тачно писац хтео.

Нови филм Дине има знатно мање уметничке инспирације, мада даје више ствари (логично, јер су два нова филма, а стари је само један), и наравно више је ефеката.

“Ako želiš upoznati čoveka, moraš ga po malo špijunirati.” Dejvid Linč
473532211_656586243362697_5741969804055173260_n.jpg

tvoj omiljeni redatelj, moje saučešće
odakle ti da mi je omiljen mi je rodjo?! to je neekad bilo možda,tipa 2012 kad sam bio detence pa sam ga gotivijo jer nisam znao za bolje (mada mi NI TAD nije bio THE omiljen nego eventuaalno medju omiljenim a oduwek i zauvek će mi omiljet biti tarantino pokojni i onaj kako se zowe..zdrav košotra) ali sam u medjuwremetu porasto i prerasto tog glupog krelca i wodoliju u horoskot!!!

Ode budala koja je za života snimila jedan jedini film koji valja.

haha takoj nekakoj,i meni mi se msm swidja samo taj filam i možda još eventualno 1-2

Back