PREMINUO BRAT SLOBODANA MILOŠEVIĆA

Drugarice, postajes dosadna. Pricaj te price o tome ko je koga branio i sta slao nekome drugome, tj. onima koji su tad srali u pelene jer ko takvih te price i prolaze. I sta velis oduzela bi nam svako pravo da pricamo o tvome idolu? Poklat i pobit sve, od godine do stotine?? Mrsh.

gusare , da je milosevic bio takav sadista ,mesar i nacionalista pobio bi sve madjare i hrvate u vojvodini , zar ne? i oslobodio prostor za srpske izbeglice

Meni je gusar jako simpatican i ima argumente , ali i ovi tvoji su neoborivi...mada gusar i ti skrivaci po beogradskim i inim podrumima nikada ne bi ni imali potrebu za tim da zvanicna srbija nije naoruzala srbe preko drine i u hrvatskoj do zuba.

Da najbolje bi bilo da smo bili skroz razoruzani, ko onda 1941, pa da jopet punimo jame. Tad bi svi i u Zagrebu i u Beogradu bili daleko sretniji i cvjetalo bi bratstvo-jedinstvo za sva vremena. Kako je Srbija naoruzala mrske Prekodrince, kad je oruzje bilo od JNA? Valjda smo i mi imali pravo na nesto od toga, ili nijesmo?

gusare , da je milosevic bio takav sadista ,mesar i nacionalista pobio bi sve madjare i hrvate u vojvodini , zar ne? i oslobodio prostor za srpske izbeglice

Nikakve potrebe ne bi bilo za bilo kakvim "srpskim izbeglicama" da je on dopustio mrskim Prekodrincima, da vode rat sami bez njegovog mjesanja. I to bez mladica iz Srbije. :lol:

Zanimljivo je da se uvijek spominju ti "mladici"... Da je Srbija oduzila dug mrskim Prekodrincima, kojih je jedno 50 000 ratovalo u srpskoj vojsci 1912-1918, samo to i nista vise, druge bi se price pricale.

Nikakve potrebe ne bi bilo za bilo kakvim "srpskim izbeglicama" da je on dopustio mrskim Prekodrincima, da vode rat sami bez njegovog mjesanja. I to bez mladica iz Srbije. :lol:

Zanimljivo je da se uvijek spominju ti "mladici"... Da je Srbija oduzila dug mrskim Prekodrincima, kojih je jedno 50 000 ratovalo u srpskoj vojsci 1912-1918, samo to i nista vise, druge bi se price pricale.

A sa cim bi ratovali , sa prackama ?

Uglavnom nemam nameru da se svadjam sa tobom ,cak niti povod

A sa cim bi ratovali , sa prackama ?

Uglavnom nemam nameru da se svadjam sa tobom ,cak niti povod

Oruzje nije doslo iz Srbije, svo oruzje je bilo od JNA, od jedinica koje su bile na tim prostorima. Cak su u Srbiju 1992 povucena mnoga sredstva, u Istocnoj Slavoniji nije ostao nijedan tenk.

U toku rata je povremeno dolazila municija, uvlavnom granate i minobacacke mine itd. a to se sve placalo, nije niko to poklanjao. Jedina pomoc je bila u medicinskim sredstvima i ljecenju ranjenika za koje nije bilo uslova da se ljece u Kninu i Banjaluci.

Oruzje nije doslo iz Srbije, svo oruzje je bilo od JNA, od jedinica koje su bile na tim prostorima. Cak su u Srbiju 1992 povucena mnoga sredstva, u Istocnoj Slavoniji nije ostao nijedan tenk.

U toku rata je povremeno dolazila municija, uvlavnom granate i minobacacke mine itd. a to se sve placalo, nije niko to poklanjao. Jedina pomoc je bila u medicinskim sredstvima i ljecenju ranjenika za koje nije bilo uslova da se ljece u Kninu i Banjaluci.

A vidis nama je sve stizalo , nismo nista imali...pa sam mislio da su metodi opskrbe bili isti ili barem slicni

Drugarice, postajes dosadna. Pricaj te price o tome ko je koga branio i sta slao nekome drugome, tj. onima koji su tad srali u pelene jer ko takvih te price i prolaze. I sta velis oduzela bi nam svako pravo da pricamo o tvome idolu? Poklat i pobit sve, od godine do stotine?? Mrsh.

Ti možeš da mrškaš samo svoje roditelje koji su te tako vaspitali i zbog toga oni to i zaslužuju.
Milošević nikada, ali baš nikada nije bio moj idol. Jedino zbog čega sam mu zahvalna je što je počistio na 8. sednici onaj ološ komunjarski koji je bio smrt za Srbiju.
Da. Nemate pravo da ga pljujete jer ste bežali sa svojih ognjišta i smucali se po Beogradu. U to vreme je moj sin bio u pelenama, pa nadji nekog drugog sagovornika da mu pričaš priče o isključivoj krivici SM za gubitak Krajina. Ja se tog perioda vrlo dobro sećam. I žao mi je jer je moje poreklo iz tih krajeva, jer mi je tamo po jamama ostalo preko 20 rodjaka.
Pokazali ste se kao nezreli. Ni jedan vam vaš vodja nije valjao, pa je i za to kriv SM.

Koliko je Srba na prvim izborima u Hrvatskoj glasalo za Račana?
I sad si se našao pametan da pričaš o nacionalizmu Srba iz Srbije i Miloševića. Sramota.

Ti možeš da mrškaš samo svoje roditelje koji su te tako vaspitali i zbog toga oni to i zaslužuju.
Milošević nikada, ali baš nikada nije bio moj idol. Jedino zbog čega sam mu zahvalna je što je počistio na 8. sednici onaj ološ komunjarski koji je bio smrt za Srbiju.
Da. Nemate pravo da ga pljujete jer ste bežali sa svojih ognjišta i smucali se po Beogradu. U to vreme je moj sin bio u pelenama, pa nadji nekog drugog sagovornika da mu pričaš priče o isključivoj krivici SM za gubitak Krajina. Ja se tog perioda vrlo dobro sećam. I žao mi je jer je moje poreklo iz tih krajeva, jer mi je tamo po jamama ostalo preko 20 rodjaka.
Pokazali ste se kao nezreli. Ni jedan vam vaš vodja nije valjao, pa je i za to kriv SM.

Koliko je Srba na prvim izborima u Hrvatskoj glasalo za Račana?
I sad si se našao pametan da pričaš o nacionalizmu Srba iz Srbije i Miloševića. Sramota.

jedino su srbi iz vukovara glasali za racana ,oni iz krajine za sds...ako te smem ispraviti

Pricas o Ist. Slavoniji? Ako je to, naravno da je situacija tamo bila drukcija, I. Slavonija je bila vise Srbija nego Krajina. Primjer, Kninski i Banjalucki korpusi JNA su imali dovoljno ratnog materijala prvih godina rata.

ma mi smo bili karikatura ili nerazradjen skech od prvog dana...postavili su onog poluretarda za precednika, hadzica...nikakav plan za nas nije postojao...od pocetka rata se radilo o bosni

Zamal ne povratih kad rece da si iz tih krajeva porijeklom. Daleko bilo, nijesti ti tih krajeva ni vidjela iako su ti mozda roditelji otamo. O cemu ti pricas sa mnom? To ti bolje znas iz Beograda kako je dolje bilo nego ja koji sam u ratu bio od prvog do zadnjeg dana?

Ja kad gledam slike iz rata, na njima lica, nasmijana, dvadesetogodisnjaci i tridesetogodisnjaci, momci i cure... na tim fotografijama 90% njih nijesu vise medju zivima, sto nije odnio rat odnio je mir. Izgubio sam prije par godina jednu najdrazu osobu, koja je spasila na desetine zivota tokom rata... Ona nije imala vremena da pere gownave pelene, jer je prala krvave rane i zavoje... to je platila zdravljem, i fizickim i psihickim, zbog toga nije mogla da radja i pere gownave pelene kao ti, a na kraju i zivotom u 36 godini.
A ti laj na zvjezde i dalje.

ma mi smo bili karikatura ili nerazradjen skech od prvog dana...postavili su onog poluretarda za precednika, hadzica...nikakav plan za nas nije postojao...od pocetka rata se radilo o bosni

Radilo se o borbi za opstanak, biti ili ne biti. To vecina nije shvatala ni u ratu niti dan danas. No neka, na kraju se postavlja pitanje da li takav narod kao Srbi uopste treba da se zove narodom i da ima pravo na drzavno uredjenje...
Vise je bilo neprijatelja u sopstvenim redovima, nego na drugoj strani.

a istocna slavonija je bila inicijator

Inicijator je bila sama tkz. jugoslavija.

Zamal ne povratih kad rece da si iz tih krajeva porijeklom. Daleko bilo, nijesti ti tih krajeva ni vidjela iako su ti mozda roditelji otamo. O cemu ti pricas sa mnom? To ti bolje znas iz Beograda kako je dolje bilo nego ja koji sam u ratu bio od prvog do zadnjeg dana?

Ja kad gledam slike iz rata, na njima lica, nasmijana, dvadesetogodisnjaci i tridesetogodisnjaci, momci i cure... na tim fotografijama 90% njih nijesu vise medju zivima, sto nije odnio rat odnio je mir. Izgubio sam prije par godina jednu najdrazu osobu, koja je spasila na desetine zivota tokom rata... Ona nije imala vremena da pere gownave pelene, jer je prala krvave rane i zavoje... to je platila zdravljem, i fizickim i psihickim, zbog toga nije mogla da radja i pere gownave pelene kao ti, a na kraju i zivotom u 36 godini.
A ti laj na zvjezde i dalje.

Gračac sa majčine strane i Hercegovina sa očeve. Od majčinih su preživeli samo oni koji su s početka I Svetskog rata došli u Beograd, njih 5 i njihove potonje familije, a 16 zaklano u II sv. ratu. Sa očeve 13 ubijeno i bačeno u jamu.

Ja razumem da si preživeo strahotu i da si izgubio previše, ali ti to ne daje za pravo da mene vredjaš i nipodaštavaš moju brigu o mom tek rodjenom detetu. Kako te nije sramota? I kakve veze moje dete ima sa tvojom bolesnom drugaricom?

Ono, na šta sam ti skrenula pažnju su upravo tvoji sunarodnici, komšije koji su zaždili za Beograd posle prvog pucnja. Njima se obrati, a ne ženama iz Beograda koje su tada radjale i same negovale dete dok je otac tog deteta bio upravo na tom ratištu, a ove konjine se smucale po Beogradu.
Vidiš, odakle znam kako je tamo bilo, a i ovde.

Tvoja briga o tvome djetetu je tvoja licna stvar. Ja sam ti samo ilustrovao primjerom iz moga zivota, nekoga ko nije nikad dobio ni sansu da podize djecu, a nekoga ko je toliko zasluzio da zivi ziveci za druge nesebicno po cijenu zdravlja i zivota.
Ti svakom svojom rijeci pljujes po takvim ljudima.

I nemoj meni prebacivati to da ste vi primali dezertere i kukavice, zaposljavali ih i davali im svaku zgodu... dok sam ja pet godina zivio ka pas dje mi je svaki dan moga biti zadnji. I jos desetine iljada drugih koji su kroz to prosli.
Nijesam ja bio vlast u Srbiji. To je bio tvoj Milosevic. I od njega je trazeno desetinu puta - sluzbeno i zvanicno - od Glavnog staba SVK i od vlade Krajine - da svi ti koji su pobjegli budu vraceni. Zasto to nije uradjeno?? A kad je udario blokadu na Drini, onda ni tica preletiti nije mogla.

СПС је имао највећи углед код француских социјалиста, тако да Лички Гусар дрви глупости.
Уосталом, њему је сваки левичар комуниста, то је више пута нагласио.

Штавише, Милошевићев СПС не што је напустио лењинизам, СПС није задржао ништа ни од марксистичког курса.
СПС је у то време био народна партија.

Врло елоквентно чичиште, гелдао сам га синоћ у Марићевој ин мемориам емисији.

Уз неколико добрих питања, празних одговора, више је то био жал за братом, кога како рече, није ни посетио у Хагу, за свих 5 година. (али су се "редовно чули")

Tvoja briga o tvome djetetu je tvoja licna stvar. Ja sam ti samo ilustrovao primjerom iz moga zivota, nekoga ko nije nikad dobio ni sansu da podize djecu, a nekoga ko je toliko zasluzio da zivi ziveci za druge nesebicno po cijenu zdravlja i zivota.
Ti svakom svojom rijeci pljujes po takvim ljudima.

I nemoj meni prebacivati to da ste vi primali dezertere i kukavice, zaposljavali ih i davali im svaku zgodu... dok sam ja pet godina zivio ka pas dje mi je svaki dan moga biti zadnji. I jos desetine iljada drugih koji su kroz to prosli.
Nijesam ja bio vlast u Srbiji. To je bio tvoj Milosevic. I od njega je trazeno desetinu puta - sluzbeno i zvanicno - od Glavnog staba SVK i od vlade Krajine - da svi ti koji su pobjegli budu vraceni. Zasto to nije uradjeno?? A kad je udario blokadu na Drini, onda ni tica preletiti nije mogla.

Ti pišeš neverovatnu količinu nebuloza na bezobrazan način. Samo nepismeni idiot je mogao službeno i zvanično da traži deportaciju izbeglica.

SRJ, kao potpisnica Konvencije o statusu izbeglica nije ni mogla ni smela da te ljude vrati na granicu teritorije gde bi njihovi životi bili ugroženi. Na osnovu Konvencije o statusu izbeglica iz 1951. godine, Protokolu uz ovu konvenciju iz 1967. godine kao i Zakonu o izbeglicama Republike Srbije dolaskom na teritoriju Republike Srbije, ova lica su stekla izbeglički status koji im garantuje zaštitu od prisilnog vraćanja u zemlju iz koje su izbegli.

Ali, po navodima Fonda za humanitarno pravo i Nataše Kandić, oko 650 lica je tužilo Repuliku Srbiju zbog prisilne mobilizacije i vraćanja u RSK. Ona procenjuje da je mobilisano više od 5000 izbeglica iz RSK. Malo, li je? I lepo ste se odužili Srbiji tako što ste se obratili baš njoj da vas zastupa.

I to je jedan od razloga zašto nemate pravo da pljujete po predsedniku države koja vas je pomagala kako je mogla, znala i umela jer je taj predsednik legitimno izabran od naroda te iste države.

citulje-godisnjica-smrt-slobodan-milosevic-citulje-1328585176-75103.jpg

Omatorili forumaši - sad čitulje aktuelne
Jel počelo tvoje godište polako?

sto se mene tice Mira moze da zavrsi i u Moskvi.....

Ti nisi srpske nacionalnosti tako da nista povodom toga ne moze da te se tice.

Da li je ovo toliko bitno???Umro je brat Slobodana Milosevica,a mi jako dobro znamo ko je on...Slobodan Milosevic.

Iako znamo ko je Slobodan Milosevic ne mozemo se samo na osnovu toga diviti ovoj ljudini od coveka,njegov brat je nezavisno od SM bio divan i ispresan covek.

Back