Прелазак ван пешачког - 5.000 дин

Ne moraš da platiš ako je mnogo, prekršajni sudija će da preinači kaznu u 5 dana prdekane.
Ma какви, не иде се данас на државни казан тако лако, мене снимила камера да сам поред школе ишао 49, они наравно турили 30 онако курвински, нисам хтео да платим до задњег дана, и ставили ми забрану на плату.

Зовем ја сестру у Загреб,
телефон звони она се не одазива ...
На крају љутито:
- Кај си навалио, за воланом сам, овдје код нас се не смије ...

Ма иди реко бре у п.м. шта се дереш на мене,
одкуд ја знам где си ти ?!

Ја кад легнем да спавам
или сам на било ком месту где не желим да ме узнемиравају - искључим телефон.

Јако водим рачуна о томе, а не да ми после други буде крив !
Kazna za mobitel u vožnji je 1000kn (15500din).
Članak 196. stavak 3, 4, 7.
http://www.propisi.hr/print.php?id=8177

Ljudi ne veruju ali .... u Bg i Ns znam 100% da su vecina raskrsnica "pametne". Dakle nije samo kamera vec su kamere sa analitikom sto za vozila sto za ljude. I obzirom da svi imamo LK lako je na adresu poslati "cestitku" ne treba ti zbir ni pub na ulici...Lagano ali idemo ka Evropi i sa tehnologijama :D
Ovo nije tacno. Presao sam ulicu na crveno dosta puta, i van pesackog i nikad nisam nista dobio.

Al da, mislim da su kazne od 5000din male, ja cu 40 sada pa pazim kada prelazim, ne koristim mobilni i slicno i uvek pogledam, nikad nisam pretrcao bulevar izmedju ostrvca i tako to al jbg...
Kazna treba da bude 20,000din, ako koristis mobilni onda 50,000din, Biciklistima koji predju na crveni jedno 100,000din kazne a ako telefoniraju 200,000din + mesec dana zatvora. Za vozace, na crveno 500,000din + 6 meseci zatvora i oduzimanje dozvole na godinu dana a ako koristi mobilni i prodje na crveno 1M godinu dana zatvora i dozivotno oduzimanje dozvole....

Ovo nije tacno. Presao sam ulicu na crveno dosta puta, i van pesackog i nikad nisam nista dobio.

Al da, mislim da su kazne od 5000din male, ja cu 40 sada pa pazim kada prelazim, ne koristim mobilni i slicno i uvek pogledam, nikad nisam pretrcao bulevar izmedju ostrvca i tako to al jbg...
Kazna treba da bude 20,000din, ako koristis mobilni onda 50,000din, Biciklistima koji predju na crveni jedno 100,000din kazne a ako telefoniraju 200,000din + mesec dana zatvora. Za vozace, na crveno 500,000din + 6 meseci zatvora i oduzimanje dozvole na godinu dana a ako koristi mobilni i prodje na crveno 1M godinu dana zatvora i dozivotno oduzimanje dozvole....
samo polako...radim nesto se kerovima znam sta rade nantu temu

Ma nemoj, dok te ne opizde kola i onda vozac istih najebe

Ни то не може. Не могу кола да те опале ако прелазиш улицу ван пешачког прелаза.
Ако те опале кола, значи да ниси прелазио, већ ометао саобраћај и да си ти опалио кола.

Ни то не може. Не могу кола да те опале ако прелазиш улицу ван пешачког прелаза.
Ако те опале кола, значи да ниси прелазио, већ ометао саобраћај и да си ти опалио кола.
Jok deljenje odgovornosti. Isti slucaj da te opale kola na trotoaru koja idu u tvom smeru ( znaci ne od pozadi )....
Kuma opizdila kola kada je prelazio negde u BG-u, bese neki bulevar, iskocio iz zive ograde, lik ga opizdio, panduridosli,. hitna pomoc ( sili mu glavu ) i pitali dal zeli da podnese krivicnu prijavu ili sta vec.... Naravno nije...

Ma nemoj, dok te ne opizde kola i onda vozac istih najebe

Возач аутомобила је увек крив,
логика је, јачи си и пази !

Врло је тешко ту логику на суду оборити,
знам човека који је убио пешака на ограђеном ауто путу,
богами му је суђење потрајало,
једва се извукао са пуно пара и адвоката.

E pa, nije baš tako jednostavno.
Sve zavisi gde sastaviš pešaka - ako je negde na bulevaru, naj*ebo si i ti, čak i ako ti iskoči iza autobusa, opet mogu da te tuže.
Kao vozač si dužan da prilagodiš brzinu vozila uslovima na putu (ulici), otprilike ovako:
bulevar je pregledan, znači nisi pazio - ako ti neko iskoči ispred autobusa, opet nisi dovoljno pazio ili si prebrzo vozio...
Bio je slučaj sa jednosmernom ulicom i uključivanjem - tip vozio u pogrešnom smeru, onaj drugi se uključivao, nije gledao i razvalio ga.
Na kraju je onaj koji je vozio u pogrešnom smeru popio kaznu a svako je platio svoju štetu.
Tako da se ja ne bih baš mnogo oslanjao na to da je pešak trebao da pazi gde prelazi ulicu - greška pešaka ne podrazumeva tvoju
dozvolu za odstrel.

Возач аутомобила је увек крив,
логика је, јачи си и пази !

Врло је тешко ту логику на суду оборити,
знам човека који је убио пешака на ограђеном ауто путу,
богами му је суђење потрајало,
једва се извукао са пуно пара и адвоката.
Zato sto Srbija ima retardirane zakone.
Pesak nema sta da radi na putu, isto kao sto auto na trotoaru.

Da su kazne vece i da ne odgovaras kada ga pokupis i razneses svi bi pazili.
U Turskoj ako udaris nekog van pesackog nisi kriv ako se dobro secam sta je pricao neki lik sa kojim sam igrao WoW.

Pa zato možeš da udariš nekoga ko je istrčao na put da te zaustavi, jer mu treba pomoć?

Čak i deca i stariji?
Ajd, ne preteruj...

U Turskoj ako udaris nekog van pesackog nisi kriv ako se dobro secam sta je pricao neki lik sa kojim sam igrao WoW.
Ne sećaš se dobro, 2/3 Istanbula prelazi ulicu van pešačkog, turci sviraju i obilaze, ne gazi tamo niko nikog.

Pa zato možeš da udariš nekoga ko je istrčao na put da te zaustavi, jer mu treba pomoć?

Čak i deca i stariji?
Ajd, ne preteruj...

Ne sećaš se dobro, 2/3 Istanbula prelazi ulicu van pešačkog, turci sviraju i obilaze, ne gazi tamo niko nikog.
Nisam to rekao.
Rekao sam ako neko pretrcava ili mu je lakse da predje...

DA cak i deca i stariji....
A roditelji sa malom decom pogotovo, kada vidim da neko prelazi sa kolicima preko bulevara najezim se, takvim roditeljima treba oduzeti decu.

PA valjda nece da sjebu kola... To sto je nesto kaznjivo i ne podlaze krivici ne znaci da zelis da kesiras pare na opravku kola..

По нашим законима сви су криви.
Само да ти кажем, није то тако лоше !

Уче нас да сви пазимо !! ;)

По нашим законима сви су криви.
Само да ти кажем, није то тако лоше !

Уче нас да сви пазимо !! ;)
To je sto sam i rekao deljenje odgovornosti
Al to ne bi trebalo da bude uvek u praksi, zato sam i rekao kada neko iskoci na bulevar iz zbunja ili preskace ogradu da bi presao put...

Ovde ima mnogo pasa lutalica te me je strah / zasto to ne rese / sta znaci kazna kada ne mozes do pesackog zato sto je tu copor...

Ту постоји само једно решење:
Наоружајмо се браћо ! :mafijas:

Ако неће држава (одговорне институције) да нас бране,
преостаје да одбрану своје нејачи, жена, деце и нас самих треба да узмемо у своје руке !

Пре неки дан ми је један са огромним симпатијама причао
како је на Карабурми шарпланинац изуједао пола улице и његову жену,
што је он схватио тек кад је дошао кући !

На крају се испоставило да и он има шарпланинца.
Престао је да се одушевљава догађају кад сам изјавио да бих у тог кера одмах пуцао,
као и у онога ко би га бранио.

A roditelji sa malom decom pogotovo, kada vidim da neko prelazi sa kolicima preko bulevara najezim se, takvim roditeljima treba oduzeti decu.
To još nisam video, al da jesam, naj*ebo bi im se keve lično.
Ja kad sam nosio ili vodio ćerkicu i preko pešačkog, na sredini sam je uzimao u drugu ruku, da zveknu prvo mene a ne nju.
Kad smo već kod toga: Stojim sa ćerkicom u Ustaničkoj na pešačkom. Vozač autobusa vidi da hoćemo da pređemo, staje da
nas propusti, ćerkica krene ispred mene da prelazi, ja je uhvatim za ruku i povučem nazad - kad je prozviždala budaletina u
levoj traci - ako nije bilo 80 na sat, manje nije bilo. Kad se setim toga, živ nisam...

PA valjda nece da sjebu kola... To sto je nesto kaznjivo i ne podlaze krivici ne znaci da zelis da kesiras pare na opravku kola..
Moguće da si u pravu, nisu Turci uopšte naivni...

Тако и треба да буде. Пешак прелази ван пешачког на своју одговорност. И нема право да омета саобраћај притом.

Back