lepo sam ti rekao: u pitanju je Sveto Trojstvo, a Bog je kroz Isusa limitirao svoje znanje na ljudsko, tako da Isus ili zaista nije znao ili nije zeleo da otkrije datum Sudnjeg dana, kao sto nije zeleo da to objavi bilo kom drugom poslaniku, jer bi to poremetilo ceo koncept i poremetilo zivot vernicima, jer bi time prestao svakodnevni zivot i svi bi ziveli samo iscekujuci taj datum
Bog je odlucio da on sam bude poslednji prorok pred Sudnji dan, pokusavajuci da nas pre toga izvede na pravi put... zar ne vidis logiku u tome da sam Bog bude obecani Spasitelj koji ce biti na strani dobra na zacrtanom danu?
Sto se tice Svetog trojstva, to nije nikakava hriscanska podmetacina... tragove Svetog trojstva mozes naci i u Starom Zavetu
prvi, a mozda i najbitniji se nalazi odmah u Prvoj Mojsijevoj knjizi i to u prvoj glavi:
1:26
Potom rece Bog: da nacinimo covjeka po svojemu oblicju, kao što smo mi, koji ce biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se micu po zemlji.
Bog o sebi govori o mnozini (Sveta Trojica) i da ce stvoriti coveka po svom oblicju, a znamo kako je Isus izgledao - kao covek, kao ti i ja
Jovanovo jevandjelje upravo nam govori da su Bog i Isus jedno... a Jovan nije bio samo jevandjelista, vec i Isusov savremenik i njegov omiljeni apostol i ucenik
a da vidimo sta kaze Kuran o Isusu i Svetom Trojstvu:
5:116:
A kada Allah rekne: "O Isa, sine Merjemin, jesi li ti govorio ljudima: ’Prihvatite mene i majku moju kao dva boga uz Allaha!’" - on ce reci: "Hvaljen neka si Ti! Meni nije prilicilo da govorim ono što nemam pravo. Ako sam ja to govorio, Ti to vec znaš; Ti znaš šta ja znam, a ja ne znam šta Ti znaš; Samo Ti jedini sve što je skriveno znaš.
Kuran tvrdi da Hriscani veruju da je Isusova majka deo Svetog Trojstva... i ne samo to, vec da su to Bozije reci
kako neko moze tek tako u Bozija usta da stavi ono sto nije istina?
sta kaze Kuran o Isusovoj smrti? da nije bio razapet i da nije umro, vec ga je Bog uzdigao u nebo
sto znaci da su Isusovi ucenici, Jovan i Matej, lagali u svojim Jevandjeljima
ajde i neka bude tako
ali zasto onda u jevrejskom Talmudu koji je napisan posle Isusa pise da je Isus zaista postojao i da je zbog svog propovedanja vere proglasen za jeretika i pogubljen?
http://sr.wikipedia.org/sr/Isus_u_Talmudu
a pre Talmuda isto je tvrdio i grcki filozof Kels
doduse ne kazu da je bio razapet, vec obesen, al to je verovatno zato sto Jevreji nisu podnosili Isusa i Hriscane pa su na sve nacine pokusavali da ih demantuju i da im umanje veru
znaci s jedne strane imamo svedoke i istorijske zapise neposredno iz tog doba, a s druge strane imamo Muhameda koji je rodjen 500 godina kasnije i koji je tvrdio da nista od ovoga nije tacno
kome mislis da ce normalan covek pre poverovati?
Muhamed je ili svesno lagao ili se u Kuranu zaista nalaze stihovi inspirasani uticajem Satane, kako su sami rani islamski ucenjaci tvrdili