Prekovremeni rad

to se lako resava..dok radis kod njega, trazis drugi posao i kad nadjes samo odes.

problem je sto je pitanje da li ce na drugom mestu biti bolje..tu treba biti oprezan i pri apliciranju.
Pa recimo mi konobari uvek smo išli gde je veća dnevnica čim se pojavi bolj posao idemo dalje. Ne znam sta je tu čudno.. ne volimo svi staticno meni neki poslovi dosade posle par meseci i tražim dalje. Ne zanima me.neka karijera , posao mi sluzi da zaradim lovu , gde je veća lova , tu sam

Pa recimo mi konobari uvek smo išli gde je veća dnevnica čim se pojavi bolj posao idemo dalje. Ne znam sta je tu čudno.. ne volimo svi staticno meni neki poslovi dosade posle par meseci i tražim dalje. Ne zanima me.neka karijera , posao mi sluzi da zaradim lovu , gde je veća lova , tu sam
To je krvav posao. Ceo život služiš svakakve likove, to ne bih radio ni za kakve pare.

Ja tu nista ne bih dirao , ostvaio bih te gradove i sela takvim, da ostanu govna govna i govna...
A predlozio bih ako neko misli da je to pametno da se oni koji ne zele da budu govna teritorijalno organizujemo i onda svaki biznis prebacimo na teritoriju gde ce biti dosta ljudi koji ne zele da budu govna....pa ce neki organi opstine biti prisiljeni da ne budu govna, pa se onda moze oformiti nadkoncentracija ljudi koji zele malo drugacije okruzenje..naravno drzavi dozvoliti da svoja govna redovno prazni i u tom mestu , prolazeci , slikajuci se i slicno , ali samo tada....

Kad odu od njih nema traga...

Problem u ovome je ako mislite da ste Srbin....onda cete pozeleti da osetite kolektivno u sebi sto znaci da cete pohrliti da se ponasate kao govna...i onda nista od ovog..

Ali ako pozelite da ne budete Srbi , onda nece proraditi kolektivno vec cete moci da izaberete kolektivno koje je vase od mogucih prisutnih i onda nece biti govana...
Opet si pio razređivač..

Opet si pio razređivač..
Tacno ono sto sam i sumnjao , ti obozavas da ljudi budu govna, da ti budes ***** i da svi zajedno budete govna....
I to stvara idilicnu sliku u kojoj i mrzis i uzivas...
Ali moj predlog da se razdvoje oni kojima ne odgovaraju ljudi govna i da oni budu govna nije bio upucen tebi....Nego ljudima koji smatraju da mogu i mozda i zele da budu u drustvu da ne mora stalno da se osecaju govna...

Tacno ono sto sam i sumnjao , ti obozavas da ljudi budu govna, da ti budes ***** i da svi zajedno budete govna....
I to stvara idilicnu sliku u kojoj i mrzis i uzivas...
Ali moj predlog da se razdvoje oni kojima ne odgovaraju ljudi govna i da oni budu govna nije bio upucen tebi....Nego ljudima koji smatraju da mogu i mozda i zele da budu u drustvu da ne mora stalno da se osecaju govna...
Sereškofoka.

Kako možeš da voliš posao gde je otprilike svaki drugi zakeralo i ne zna šta hoće?
Pa, nemam pojma :D volim . Izadjem na kraj sa narodom, nikad mi to nije bio problem. Radila sam i kao kurir na bajsu i peske , neke pozivnice sam nosila. E to mi je bilo najgore što sam Radila po 6, 7 sati na suncu , noge su mi cele bile u željenim, ledja mi otpada. Još tipa borca , ovca i Krnjača pola ulica nepostojeći, romska naselja livade , uzas živi. Jedva sam prezivela :D

Radila sam i kao kurir na bajsu i peske , neke pozivnice sam nosila. E to mi je bilo najgore što sam Radila po 6, 7 sati na suncu , noge su mi cele bile u željenim, ledja mi otpada.
To zakonom treba da se zabrani jer takvi uslovi rada em nisu bezbesni em nisu dobri za zdravlje. Neka gazda obezbedi auto pa neka vodi biznis. Ovako ljudi sebe izlažu opasnosti jer su poslodavci stipse.

Poslednja izmena:
To zakonom treba da se zabrani jer takvi uslovi rada em nisu bezbesni em nisu dobri za zdravlje. Neka gazda obezbedi auto pa neka vodi biznis. Ovako ljudi sebe izlažu opasnosti jer su poslodavci stipse.
Ma, ti je bio neki aranžman boze sacuvaj, ali tad su mi bas trebale parice i jbg, pristala sam , ali je bilo bas heavy i rekla sam nikad vise . To mi je jedan od gorih poslova

Nije placen kod gazda sa Balkana koji zaposljavaju polu-ilegalce.
Inace, gde god je poslovanje na belo i sve regularno, placa se.
Није баш тако. Зависи од фирме, уговора, професије, чланице ЕУ!? 176 сати месечно. Све више од тога се јаче опорезује. Један месец сам радио 200сати и веровао да ће ми лећи на рачун 3.000 еур нето а легло 500 мање. Дупе зинуло тад и никад више.
А у другој фирми коју годину раније ме замолили да радим суботом. Кад је дошла платна листа видим дупло мања сатница суботом него радним даном. :lol:

Боље да сам варио суботом са другарима него што сам радио.

Није баш тако. Зависи од фирме, уговора, професије, чланице ЕУ!? 176 сати месечно. Све више од тога се јаче опорезује. Један месец сам радио 200сати и веровао да ће ми лећи на рачун 3.000 еур нето а легло 500 мање. Дупе зинуло тад и никад више.
А у другој фирми коју годину раније ме замолили да радим суботом. Кад је дошла платна листа видим дупло мања сатница суботом него радним даном. :lol:

Jes vala, bio bi produktivniji

Znam za progresivno oporezivanje, mene to najvise kolje, da nije toga odavno bih bio u penziji, ali nemoguce da ti je neto plata manja ako je bruto za taj mesec bila veća.
Nesto tu nije dobro obracunato.

A to za duplo manju satnicu subotom je isto sumnjivo, moralo bi negde u ugovoru da bude naznaceno.

Jbg, zato advokati imaju pune ruke posla.
Moj advokat u Nemackoj ne prima nove slucajeve i nove klijente do kraja 2025. :D

У овој држави ако нећеш да остајеш неплаћено прековремено називају те нерадником и ленчугом, такав смо народ непоштен.
Tako je , ovde se sve podrazumeva. Podrazumeva se da 9bavljas posao za troje , najjace mi kad su po većim lokalima počeli da ukidaju čistačice. Kao konobari će. Ja kad kažem neću, nisam placen, dodje neka pametna koleginica i kao: pa imaš bakšiš, šta sad to ti je primanje svaki dan. Druže, cistacice uzimaju 700 rsd po satu, što bih ja cistila džabe? Druga stvar, ne znam kako moze biti sanitarno ispravno da guram ruke u wc solju, pa posle nosim hranu, nevezano za to što ću ruke oprati, neko ko radi sa hranom i pićem po pravilu ne bi trebalo da cisti nista vise od stolova i radnih površina. Treća stvar, neću:D i to je to. Ko hoće da radi 3 posla za istu platu, slobodno, nažalost takvih ima milion

Za svojih 25god staza, mozda ostao sve skupa 20-30puta, mozda ni toliko. Uvek odbijao, kada je bilo da moram po zakonu, ostao, cim ispunim normu, automatski bih rekao poretpostavljenom, prijavi me kome hoces, ne ostajem. Naravno svaki prekovremeni mi je bio isplacivan. Od pocetka se tako postavio i kao takvog su me prihvatili i kolege i predpostavljeni tako da nikada nism imao problema. Kada mora da se ostane, poslodavac odredi ko, koliko, mene je naravno uvek brisao iz tog spiska. U fazonu sam, kome treba para neka radi, meni ne treba i necu. naravno, nije da imam para ne znam koliko ali uvek mi je na prvom mestu uzivanje u zivotu, pa makar bio to sat duze. Zivot je kratak, tako da, ko hoce neka radi, nemam nista protiv.

Naravno, nemam ni ja nista protiv samo me nervira momenat da su ljudi to prihvatili kao normalu i da to tako treba , pa više ni ne vide granicu. Tj vide granice kad je njihov život u pitanju, slabije kad je život nas zaposlenih

Necu nikada zaboraviti pre par godin u jednom lokalu radno vreme bilo do 22h i zove me gazdarica, lokal se prazni i kao e taman dok pokupis i sredis, mici to je jedno 15 min gore dole nije to nista. Rekoh ok.

Projde par dana nema posla zove ona e mico slušaj zatvorices pola sata ranije , upises sebi manju dnevnicu 100 din , nije to strasno i ideš kuci. Rekoh neću. Ona cuti. Milo, ja ću da ostanem do kraja radnog vremena, a sledeći put kad ostanem duže, svaku započeti sat 200 rsd.

Mislite li da sam ikada ostala duže? :D nikad

Na kraju sam tražila veću dnevnicu ili prijavu kad je počelo da se zaglavljuje vidim ja koleginica ostaje , račuaju i ja cu, a kod mene duplo više posla , mene više gotivili. Nisu mi povećali ja dam.otkaz.

Zvali su me majke mi 50 puta da se vratim, opao im posao, ova ne zna da radi, nudili mi troduplo veće pre nikad se nisam vratila

Back