Edno pitanje. To jest, dva.
U nedelju mi ode grlo, baš oteklo i boli i vruće je unutra
a i temperatura ide uz to, naravno...
Ja sam inače vrlo privlačna virusima i nema te sezone da me nešto preskoči, često me i po nekoliko puta u toku zime snađe sve to
... ali, po pravilu krene sa kijavicom. Za sada mi je Upsarin izvanredno pomagao da to suzbijem, čak i vrlo naglo prekinem, recimo ove godine u maju na praksi, ali valjda je i planinski vazduh doprineo
bile su dovoljne dve tablete. Za Novu Godinu sam imala 40 step. temperaturu, kada je sve prošlo otekla mi je jedna pljuvačna žlezda vrlo ekstremno
mislim da sam baš zabezeknuto odmah skočila iz kreveta i došla ovde da pitam je l' to normalno
povuklo se i nikada nije otkriven uzrok. Bris je bio uredan, nije bilo kamena.
Sada mi baš nije trebala ova prehlada pa kao aj da opet uzmem Upsarin, ovaj put da ne čekam ništa..... međutim, nije baš pomogao. Pročitala sam na uputstvu da su propratni efekti
u slučaju predoziranja glavobolja i zujanje u glavi (začepljene uši, loš sluh), probudila sam se sa užasnom glavoboljom koja je prošla, a zujanje u glavi nekako već podrazumevam
i piše da se tablete više ne uzimaju, pa ne znam da li da nastavim. Mislim, piše da ne treba uzimati više od 9 dnevno
a ja sam popila 4-5 u tri dana, pa ne znam o kakvom bi predoziranju moglo da se radi.
Drugo, da li možda krajnici mogu da budu problem (zato sam pisala ono o plj. žlezdi) i da li mogu da uzrokuju česte prehlade, kao i česte probleme sa grlom?
Mogu da odem kod lekara po ove odgovore, verovatno i hoću ako sutra ne bude ništa bolje, ali evo da vidim šta vi mislite prvo. Iskreno nekako se naježim od pedijatara kod kojih još uvek iz tehničkih razloga moram da idem a koji se, uz poštovanje prema celoj profesiji i ljudima u njoj,
ovde baš nisu pokazali kao veliki znalci, da ne navodim sad neke glupe primere...