Predvideo smak sveta - Harold Kamping

'Kraj sveta nam se još uvek približava'', uporan je američki vođa sekte Harold Kamping objavivši novi datum - 21. oktobar.
U prvom obraćanju javnosti nakon neuspele prognoze, jer se u subotu u 18 sati nije dogodilo ništa, Harold Kamping je rekao kako je 'pogrešno protumačio Bibliju' i da se 21. maja nije dogodio smak sveta već 'spiritualni početak fizičkog kraja'.

Ne menjamo datum, samo smo naučili da sve ovo treba da gledamo sa spiritualnije strane. Ali, 21. oktobra svet će biti uništen i neće se raditi o pet meseci uništavanja, već će se sve dogoditi odjednom', izjavio je na konferenciji za novinare.
Takođe, cela priča je navela Kampinga i na promenu taktike. Dok je Femili radio do sada hiljade dolara trošio na plakate na kojima su se odbrojavali dani, sad će se usmeriti više na versku muziku i Božje reči.

''Više ne moramo da govorimo o kraju sveta, svet je već upozoren'', kazao je Kamping koji nije hteo da preuzme nikakvu odgovornost za bol i patnju koju je možda prouzrokovao svojim pogrešnim proricanjem. ''Nikad nisam rekao da sam nepogrešiv, ali Bog je nepogrešiv'', poručio je Kamping.

Huh, dobro je. :mrgreen: Taman sam pomislio da sam propustio taj čuveni 21. maj jer nisam video Isusa. :mrgreen: Znači da se spremim za 21. oktobar. Super idem odmah da uzmem keš kredit ionako neću morati da ga vraćam. :rotf::rotf::rotf::super:

opet ovaj :lol: :lol:
sta li ce reci kad mu i ovo propadne ?

Pa, verovatno da je opet pogrešio. Nije uračunao levi i desni kosinus i da je novi datum... kroz par meseci. :mrgreen:

Ovaj ili je ludak sa kompleksnom Božijeg glasnika, ili prevarant koji štancuje pare na ove gluposti ili jednostavno pobožni matorac (piše u uvodnom tekstu 88 godina) koji se zaista nada novom dolasku Isusa jer bi onda bio siguran da Raj zaista postoji i da ne treba da se plaši smrti. :)

Pa, verovatno da je opet pogrešio. Nije uračunao levi i desni kosinus i da je novi datum... kroz par meseci. :mrgreen:

Ovaj ili je ludak sa kompleksnom Božijeg glasnika, ili prevarant koji štancuje pare na ove gluposti ili jednostavno pobožni matorac (piše u uvodnom tekstu 88 godina) koji se zaista nada novom dolasku Isusa jer bi onda bio siguran da Raj zaista postoji i da ne treba da se plaši smrti. :)

Mislim da je ipak prevarant ;) Nije mu bilo dosta para kojih se nakro prvi put :evil:

Da nas ti nisi prosvetlio ja bih sada umro 21. oktobra a da nisam uradio lose delo ove godine i potvrdio svoje mesto u prvim redovima Pakla!!! Mislim stvarno? Dal zaista mislis daxje bilo potrebe da citiras post star 5 meseci i objasnjavas nam ono sto je 99,95% ljudi na forumu vec znalo?

Odgovaram na pitanje postavljeno u uvodnom postu, onome ko ga je postavio.
Razlog moje reakcije su neprestane price kako je neko na osnovu Svetog Pisma izracunao datum smaka sveta, sto su totalne besmislice.
A, drugi dolazak Hrista se moze odokativno odrediti.

Ej 88 godina.
Neće poderati još mnogo pari cipela.anyway.
Stoga je za razumeti ga.
Svojim propovedanjima požuruje smak sveta da bi ga živ dočekao,
Verovatno misli, da to tako može.
Ako se neko do sad pitao, kako se uveriti da postoje demoni i kako pokazati njihovo postojanje, na osnovu njihovog delovanja, ovo je jedan lep primer,
laboratorijski rekli bismo.

Back