Predsednik Crne Gore Milo Đukanović: Ustoličenju novog mitropolita dat je neprimjereno veliki značaj

Па ја имам став. Ја никад не бих прихватио да ми буде религиозни поглавар неки странац.Да бих био Црногорац бих протерао свих српских свештеника из Црне горе.
Ти си Бугарин а ви можете имати само туђи став. То вам је историја!

Иначе, Мираш је устоличен у Софији од стране бугарских расколника.

Од Мирашеве тзв."ЦПЦ" се 2018 године одвојила тзв."Православна црква у Ц.Гори", тако да сада постоје 2 неканонске секте у Ц:Гори.
Можда снимају серију?

Духовни претеча тзв."ЦПЦ" је Секула Дрљевић који је у Загребу, под заштитом Павелића, формулисао тзв."црногорославље" као посебну етнорелигију, која је независна од СПЦ и православља уопште.У периоду социјализма, Дрљевић је био означен као ратни злочинац и домаћи издајник, и његово "црногорославље" се није помињало.

Почетком 90-тих, у Загребу је основан "Одбор за враћање аутокефалности", и 1993 године на Цетињу је основана тзв."ЦПЦ", која је заснована на тзв."црногорослављу" Секуле Дрљевића.Милов режим је ту секту регистровао тек 2000 године.

Дакле, уопште није реч о православцима, већ о посебној псеудоправославној секти, која има своју посебну религију, различиту од православља.

Доктрина тзв."ЦПЦ" има и расну компоненту, и заснива се и на ставовима познатог нацисте Алфреда Розенберга, тезама о несловенском пореклу Црногораца, и расној супериорности Црногораца над Србима и осталим Словенима.

IMG_20210905_231436.jpg

Šta je uopšte pozitivno u Srbiji, danas i ovde. Ana Kolarević njegova sestra rovari po Srbiji, a mrze nas iz dna duše. Htela je da preuzme sav srpski cink. Petar Strugar crnogorski glumac je ponizio radnika na svom salašu uz reči "Srbine, smrdiš" i popio batine. Svima im treba zabraniti ulaz u Srbiju.

Nije prirodno da rodbina takvog mrzitelja živi i baškari se ovde, i Edin i Emina Kolarević su u BG-u, dakle oba deteta. Nego se mi ponižavamo kao degeni, banana država od 600.000 stanovnika nas uslovljava. Treba im sve privilegije oduzeti. Šta smo mi, dežurna balkanska kasaba za prihvat ambicioznih seljačina koje nas mrze? To ti je ko kad bi imao patološkog mrzitelja u familiji, a njegova deca koja ti isto tako misle žive u tvojoj kući. Pa gde to ima?
I od tih 600.000 se vise od pola izjasnjavaju kao srbi iz Crnre gore,tako da ih je vise u Beogradu,jer je bar trecina albanaca u Crnoj Gori.Sta ostaje, Milo i oni oko njega.*******i.

Krivokapić: Veljović uhapšen u akciji koju sam naložio​

Ухапшен Веселин Вељовић

Кривокапић преузма контролу над полицијом

Питање је сад колико ће полиција бити лојална јер је све врви од муслимана и провјерених *********а
Slobodno me pogrešno shvatite, ali u Crnu Goru je sve provjereno i sigurno, bez obzira na pripadnost - kako vjetar duva

Back