Predrasude

doc.smash

Domaćin
Poruka
4.206
Po n-ti put ista tema :mrgreen: .Mrsko mi je traziti slicnu temu ;)

Elem,ljudi često osudjuju jedni druge zbog načina oblačenja.Mnogo puta sam čuo ogovaranja na nečiju odeću..Ako je neko fenser,ne znaci da je glup, niti da obavezno slusa narodnjake,kao sto i dugokosi momci nisu uvek sinonim za okorele metalce,rokere i divljake.Zbog čega ljude uvek osuđujemo na osnovu stila oblačenja :confused: ? Da li ste ikada upoznali nekoga pre konačne osude :rtfm: i? Ako niste,zbog čega? Dakle,da li odeca zaista čini coveka?
Moje mišljenej je da čovek teži ,,savršenom,, stanju. Kao posledica toga čovek je svestan svoje nesavršenosti i užasnut je pred tom slikom.Da bi 'izlečio', pokušao da sakrije taj kompleks,on se bavi drugima.Preborojava ko je sve 'gori' od njega naravno gori po njegovim merilima.A koja su mu ta merila?Najbanalnije i najbeznačajnije osobine kao sto su izgled,način oblacenja,društveni status...To predstavlja bežanje od suštine i stvaranja straha da se bavi tom suštinom :confused:

Znam kako su mene, dok sam nosio dugu kosu i bradu i brkove svi zvali rokerom i narkomanom. A sad niko, iako slušam rok. Znači, ljudima je često "dovoljno" da pogledaju nekoga kako izgleda i da zaključe o njegovom životu. Apsurdno. Ali mislim da niko ne može pobeći od toga, da sami često podležemo tome nesvesno. Ona glupa generalizacija: jedan roker nosi dugu kosu => svi rokeri nose dugu kosu - postoji kod svakoga- naravno ne samo na rokere nego uopšte na sve, I tome ne možemo pobeći.

Mislim da to nema veze sa tim da mi pokušavamo da lečimo naše komplekse i nemoguće želje za boljim, time što ćemo u drugima nalaziti mane i brojati jesu li gori ili ne od nas. Mislim da to ima veze sa ljudskom potrebom da sve sazna i sve dokuči, a kada to ne uspe na prvi pogled, onda sam kreira sliku i neko svoje mišljenje bez pravog dokaze više po nekoj navici. Ti si ubeđen da će sutra isto Sunce izaći na istoku a zaći na Zapadu. A imaš li dokaz? Nemaš. Niti iko ima. Samo živiš po navici i zaključuješ po navici. Tako i za sve druge ljude. Mi smo prinuđeni da živimo po navici. Ali ipak treba biti svestan da takvo zaključivanje nije pravo i uvek treba imati izvesnu dozu sumnje u sve što nas okružuje. Pa zato - onaj koji kada vidi čoveka sa dugom kosom i bradom, treba da posumnja u svoj već donet zaključak da je on roker, metalac ili narkoman. Sami znamo da to sto neko ima dugu kosu ne znači da je narkoman, ali ipak tako pomislimo često, gotovo uvek. Po navici. Zato kažem da treba sumnjati u takav zaključak.

Malo je ljudi koji se drugacije oblace i slusaju drugaciju muziku jer to stvarno vole,vecina takvih uglavnom zeli da se izdvoji iz mase i da ga prepoznaju..neki to cak i podsvesno rade.
Fenseri su prvi na mojoj hejt listi jer su puni para(tj njihovi roditelji),i samim tim predstavljaju sebe kao da su iznad nas "obicnih smrtnika" , a kinta im je vaznija od zivota..kao i marka patika
Dosta takvih znam,oni imaju neki retardiran stav o zivotu,nemaju svoju svest,obicno su zatucani ,mrze ljude koji se razlikuju od njih,ismevaju one koji ne nose air max(ne daj boze da je kupljen kod kineza)

pisao bih dosta al me mrzi..

Da, tačno. Ako neko kupi najk patike odmah počinje ogovaranje, jao vidi ga, to su one najjeftinije, baš su ružne, bla, bla... Inače, osudjujem ljude po oblačenju i imam predrasudu da fenseri nemaju mozak... Mislim, kupim i ja neke stvari u najku, nije u tome stvar, već oni su time opsednuti... Kao da je to najbitnija stvar u životu i u stanju su da crknu od gladi da bi kupili najskuplji air max... Mada, mrzim pripadnike bile koje grupe i one zaklete metalce koji pljuju fensere, a ustvari su ista govna... O emosima da ne pričam... Znači, bilo koje deklarisanje me užasno nervira, kao i ta netrpeljivost zbog jebene odeće koju sam i sama iskazala u ovom postu...

Rokere uopste ne volim, kol'ko su masni iz materice su izleteli u klizecem stavu...

Al' ovi na forumu su kul, valjda zato sto ne mogu da vide da nosim obicnu majicu i trenerku, inace bi me gadjali govnima i martinkama...

Al' ovi na forumu su kul, valjda zato sto ne mogu da vide da nosim obicnu majicu i trenerku, inace bi me gadjali govnima i martinkama...

:D :D :D Ako ovo nije ironija - e onda nema smisla.
Nijedan pravi roker te neće gađati ničim kad vidi da se ponašaš onako kako ti hoćeš i kako voliš. ja volim dugu kosu, i nosim tako. Ti ne voliš i nemoj..Prosto ko pasulj. A ti govoriš o fenserima. E njih mi je muka, Nijedan fenser naprosto nije i ne može biti pravi roker - jer to podrazumeva i slobodu u ponašanju i toleranciju.

To su priče za malu đecu,ja planiram da kupim air max jer je to mnogo kvalitetna patika,a inače sam teška seljanka,mislim,uz mene idu one gumene kondure(ko je bio na selu ikad,zna)
aa te podele su dosta prevaziđene kod ljudi koji imaju bar malo mozga
ja nikad ne pričam o tuđoj odeći,ima toliko drugih tema za ogovaranje koje su kvalitetnije

Ironija je, znaju forumashi da sam ja zagoreli zagorenko... :P
Ma 'ajte s' tim pricama, to pripovedaju forumashi/rokeri ovde na forumu vec 3 godinice otkako sam ovde, a nikada u praksi nije bilo tako...al' ja mislim na one zagorele krokere, stiliste...
Pa ne mo's biti i jedno i drugo, moras se opredelish... :mrgreen:

To su priče za malu đecu,ja planiram da kupim air max jer je to mnogo kvalitetna patika,a inače sam teška seljanka,mislim,uz mene idu one gumene kondure(ko je bio na selu ikad,zna)
aa te podele su dosta prevaziđene kod ljudi koji imaju bar malo mozga
ja nikad ne pričam o tuđoj odeći,ima toliko drugih tema za ogovaranje koje su kvalitetnije

Dogovorio sam se jednom sa drugarima da uletimo k'o nindze u diskoteku sa kondurama, ali nismo imali 40 din. pri sebi da ih kupimo...tj. niko nije imao muda da to uradi... :mrgreen:

To Mico!:hej:

Dogovorio sam se jednom sa drugarima da uletimo k'o nindze u diskoteku sa kondurama, ali nismo imali 40 din. pri sebi da ih kupimo...tj. niko nije imao muda da to uradi... :mrgreen:

To Mico!:hej:

ma čoveče.veruj mi.Ogovaram 24/7,ali nikad ne pričam o odeći,mislim,najlakše je reći "vidi onog stualja šta je obuko"

pravo ogovaranje zahteva velike moždane aktivnosti

air max jeste donekle kvalitetan,ali nije najbolji...a jeste najskuplji
postoji neogranicen izbor,a svi sada nose makserice kao da imaju ugradjen masazer u djonu..
ne kapiram

pogotovo dok je trajala zima..napolju veje sneg nenormalno,a svi u air maxu...
dzaba retardu i udobnost kada nece osetiti noge pored pola metra snega i ogromnog minusa.
onda leti tim sabanima smrde noge zbog er maksa,jer su te patike tako dizajnirane da same noge imaju potrebu da smrde vise nego obicno

Da ne pricam o suskavcima,njihovoj ceni i neupotrebljivosti..
to je jos gore
kad je toplo-svi ga nose.
kad je minus-svi ga nose.

Rekli mi admini da mi je ostalo jos samo god. dana... :(

ma čoveče.veruj mi.Ogovaram 24/7,ali nikad ne pričam o odeći,mislim,najlakše je reći "vidi onog stualja šta je obuko"

pravo ogovaranje zahteva velike moždane aktivnosti

Pa verujem ti ja Micaro, u pravu si totaly...imam ja druga koji je pravi gey, non stop od mene trazi odecu, komentarise druge kako su se obukli, msm, come on man, give my a break, imam ja svoju modu o kojoj moram da razmisljam, mindjusice, pirsinzi i taaako...:rumenko:

Nesto mi smrdi u vezi ove teme...

pazuh_jubito_scrsh.jpg

Rokere uopste ne volim, kol'ko su masni iz materice su izleteli u klizecem stavu...

o matori,dizel, ovo ono. I ja se isto oblacim,samo jel nosis suskavac ili obicne trendze? Ove zime sam se nalozio na to,sad za leto cu da kupim 3-4 para tankih trenerki i majci i milina.

Back