Predrasude i strah od psihologa i psihoterapeuta

bRu zLi

Poznat
Poruka
9.401
Predrasude postoje kada se na osnovu malog broja ne proverenih informacija donosi uopšteni zaključak. Predrasude su vrlo prisutne u javnom mnjenju. Površne i ne proverene informacije kreiraju naše stavove prema nekim profesijama pa tako i prema psihologiji i psiholozima i psihoterapeutima. Često je prva asocijacija ljudima kada čuju - psiholog da je to neko ko može od oka da ih “pročita“ i da predvidi njihovo buduće ponašanje.Takodje, kada neko pomene da je bio kod psihologa prva asocijacija je da taj čovek ima neke psihičke probleme koji ga karakterišu manje vrednim. Možda se nekom čini da je ovakvo viđenje preterano ali, na žalost, nije. To je naša realnost.
Iz nepoznavanja stvari ljudi donose pogrešne zaključke i održavaju predrasude koje su pogrešne i netačne.A štetu od toga imaju najviše oni sami. Zašto? Zato što neke stvari koje bi vrlo brzo razrešili i sebi pomogli oni dugo čuvaju u sebi i čine tako još gore jer pate i troše psihičku energiju na zadržavanje problema umesto da ga razreše i energiju koriste za rast i napredak, za kvalitetniji život. Kada se odvaže da dođu kod psihologa oni su u problemu koji više ne mogu da tolerišu a samim tim trebaće im više vremena da ga razreše.
Po tome što ljudi pre odlaze kod psihijtra nego kod psihologa pokazuju da misle da su njihovi problemi takvi da ih mogu razrešti lekari lekovima. Najbolje rešenje je ponekada kombinacija tretmana psihijtra ( lekovi) i psihologa, psihoterapeuta ( razgovori i podrška).

Šta završavaju psiholozi ?

Psiholozi su ljudi koji su završili psihologiju i koji se bave trima osnovnim aspektima psihološke delatnosti a to su: industrijska psihologija ( usolvi rada, testiranje radne sposobnosti i povećanje zadovoljstva poslom a samim tim i produktivnosti, idustrijskim marketingom..) , školska psihologija ( testiranje sposobnosti , školska postignuća, povećaje kvaliteta života i rada u školama..) i klinička psihologija ( klinička testiranja ličnosti i sposobnosti, prevencija mentalnih poremećaja i povećanje kvaliteta psihičkog života..). Od 1987. godine na beogradskom filozofskom fakultetu ne postoji podela na ove grupe već svi koji završavaju psihologiju dobijaju zvanje - psiholog opšteg smera i mogu raditi u svim oblastima.

Gde psiholozi rade ?

Psiholozi rade u školama kao stručni saradnici., u ustanovama socijalne zaštite .,u fabrikama., u marketinškim agencijama., u razvojnim savetovalištima., u bolnicama., u zavodima za zapošljavanje. Jedini su nadležni i kvalifikovani za obavljanje testiranja.

Sa kim psiholozi rade ?

Najveći procenat ljudi sa kojima psiholozi rade su normalni, zdravi ljudi koji su u kontaktu sa psihologom kako bi dobili stručno mišljenje i savet u vezi nekih životnih pitanja ili pomoć i podršku da razreše neke dileme ili konflikte koje imaju. Psiholozi se bave psihičkim životom, osećanjima i ponašanjem ljudi vezanim za raznovrsne životne situacije u koje svi ljudi dolaze i kroz koje prolaze. Pitanja sa kojima se dolazi kod psihologa su raznovrsna kao na primer : kako bolje učiti, kako prevazići tremu i strah pred ispit, da li ostati u vezi sa nekim ili ne, da li se razvesti ili ne, koji fakultet je najbolje da izaberem, kako prevazići strah od zatvorenog prostora...
Psiholog i psihoterapeut ne propisuju lekove, ne leče medikamentima već samo kosriste razgovor . Psihijatri su lekari koji daju lekove. Psiholozi mogu biti eventualno samo zdravstveni saradnici ukoliko se zaposle u tom domenu.

Kada dolaze ljudi kod psihologa ?

Nekada ljudi dolaze kod psihologa sa očekivanjem da će im psiholog dati gotovo rešenje za njihov problem.
Psiholog ne daje gotova rešenja.
Prvo jer u životu ne postoje jednostavna , tačna rešenja a i zato jer je clj psihologa da sam čovek uvidi, osvesti svoje razloge i osećanja za i protiv i da lakše donese odluku za koju snosi odgovornost. Uz ovakav rad čovek stiče zrelost za odgovorniji odnos prema sebi i drugima u životu.
Ljudi dolaze kod psihologa da reše problem a da li će ga rešiti ili neće zavisi od njih. Najteže je promeniti sebe i pobediti svoje slabosti. Ali pobeda nad samim sobom je najslađa pobeda! Kao što čovek fizički raste i razvija se tako isto i psihološki čovek raste i menja se sa godinama.Da li će čovek postići zrelost u nekim zrelim godinama zavisi isključivo od njega samog. Nije pravilo da neko ko ima više godina da je samim tim i zreliji. Svi imamo jedan život i treba da uradimo sve što je u našoj moći da ga proživimo sa što više zadovoljstva i lepih osećanja.

Poslednja izmena:
jel ti ides tako na svaku temu i ovo pises a?

hahahahah

NEMAM POJMA, KNOWLEDGE IS FREE!

I AM INTELECTUAL PIRATE!

..naravno da ne idem, uglavnom zato shto si po ovome jedinstven.. :)
..u tvojim postovima jako uochljiva razlika izmedju
rechenica koje si sam napisao i copy/paste delova ljudi koji znaju o chemu govore.. :)

..pravilnikom foruma je zabranjeno prisvajanje tude intelektualne svojine..
..ukoliko ne dodash link ka izvornom tekstu, bice konsekvenci..

@ bRu, moras staviti link do izvora.

http://www.psihologija.autentik.net/predrasude_strah_od_psihologa.php

Ako je tekst slobodno dostupan na internetu, sasvim je jednostavno pronaci moguci izvor.
Ali to opet ne mora nista da govori o krajnjem poreklu i autorstvu.

U principu nema nikakve svrhe u kopiranju vec objavljenog teksta na internetu.
Ako se nekim vec objavljenim clankom nastoji podstaci diskusija, dovoljno je staviti link, i eventualno izabrani deo citirati.
Jer forum pre svega sluzi za iznosenje licnih stavova njegovih clanova.

Zapadnjački trend i po tom pitanju dolazi kod nas, samo što ljudi još uvek nisu spremni da ga prihvate. U Americi je to sasvim normalna stvar. Tako psiholozi imaju posla, a oni smiren duh.
Ali, oni imaju i para, a mi nemamo. Prvo, Srbin mora da se pomiri sa tim da ide kod stručnijeg čoveka za život od sebe, da ne bude stipsa, nego da odluči da to i plati. Ali kod nas je to trend da nama ne trebaju advokati, da nam ne trebaju psiholozi, mi najbolje poznajemo zakon, mi najbolje poznajemo sebe. Još nekom šalabajzeru da plaćam da mi pomogne da rešim probleme koji su samo moja stvar? I još plus da me u društvu smatraju ludim? Pa ne pada mi na pamet.

Jako pogrešno!

Ja sam uvek za odlazak psihologu. Ne smatram da je to rešavanje problema, ali sigurno orjentir u tome kako sama da se izborim sa svojim problemima, koji su definisani, i kako sama mogu da ih rešim na najbolji mogući način. Dobar korak je bar priznavanje da imaš problem, i pomirenje sa tim postaje lakše, ako pričaš sa nekim ko je najmanje subjektivan od svih osoba sa kojim bi mogao da pričaš. Druga stvar, zašto opterećivati prijatelje konstantnim kukanjem, kad sa njima imaš toliko lepših tema za razgovor? Njima ću se pohvaliti kad se izborim sa svojim problemima.

Ovde ljudi sve smatraju jako hiperbolično. Kao da jedini imaju problem, ili kao da je najveći. Sa druge strane, mehanizam odbrane koji često koristimo je identifikacija sa uspesima, odnosno neuspesima drugih, pa nam tako postaje lakše. Ali to nije rešavanje problema. Ja inače ne volim gomilanje problema, i stavljanje istih pod tepih.

Inače, dobra tema, ali si mnogo to raširio...

Na zapadu većinom i idu psiholgu da bi uspeli da stanu na put emocijama. Da ako i poznaju sebe da ponovo progledaju i uvide bolje svoje probleme.

Naravno nije to glavni razlog. A za umobolne tu je i psihjatar, stepen više od psihologa jer ulazi u teža stanja kontorle, odluka i lečenja.

Sada, koliko je potrebno da ideš i da li se isplati zavisi od slučaja a i od psihjatra.

Kao I sa mehaničarima za kola, jedan brzo popravi ali se drugo pokvari.
Drugi te ostavlja bez kola nedeljama zbog gužve ali posle nemaš problema godinama.

Pre bih rekla da ljudi ne zele da idu kod psihologa jer ne zele da se menjaju, da menjaju svoj nacin razmisljanja...
Zele instant resenja pa im neki vudu vrac vise odgovara...

Takodje mislim da nista ne znaci neki savet ako neko ne razmislja na taj nacin...
Najbolje je da svako sam sebe izgradjuje kao licnost i da sam sebi pomaze...
Takodje je zdravo razmenjivati misljenja, razgovoriati sa prijateljima...

Svidja mi se misao jednog psihologa koji je rekao da je svaki otvoren iskren razgovor psihoterapija...
Zdravo je imati nekoga sa kime mozemo pricati o svemu...

Poslednja izmena:
Pre bih rekla da ljudi ne zele da idu kod psihologa jer ne zele da se menjaju, da menjaju svoj nacin razmisljanja...
Zele instant resenja pa im neki vudu vrac vise odgovara...

Takodje mislim da nista ne znaci neki savet ako neko ne razmislja na taj nacin...
Najbolje je da svako sam sebe izgradjuje kao licnost i da sam sebi pomaze...
Takodje je zdravo razmenjivati misljenja, razgovoriati sa prijateljima...

Svidja mi se misao jednog psihologa koji je rekao da je svaki otvoren iskren razgovor psihoterapija...
Zdravo je imati nekoga sa kime mozemo pricati o svemu...

Da, ali dobar psiholog će imati metode kako da izvrši destabilizaciju ličnosti, tako da ona zaista ekspresivno doživi reči koje on ima da kaže klijentu.
Čini mi se da to njima i jeste posao, da otvore nečiji um... da ne dozvole da on ostane nekritičan.

Psiholozi rade u školama kao stručni saradnici., u ustanovama socijalne zaštite .,u fabrikama., u marketinškim agencijama., u razvojnim savetovalištima., u bolnicama., u zavodima za zapošljavanje. Jedini su nadležni i kvalifikovani za obavljanje testiranja.

Nažalost, u Srbiji ne postoji ustanova koja ovo kontroliše pa je opšte poznata činjenica da pedagozi jako vole da zadaju psihološke testove iako po zakonu o psihološkoj delatnosti ne bi smeli, i nisu dovoljno stručni za zadavanje testova. Optimistično verujem da će se u narednih 50 godina u Srbiji regulisati ovaj problem...

Nažalost, u Srbiji ne postoji ustanova koja ovo kontroliše pa je opšte poznata činjenica da pedagozi jako vole da zadaju psihološke testove iako po zakonu o psihološkoj delatnosti ne bi smeli, i nisu dovoljno stručni za zadavanje testova. Optimistično verujem da će se u narednih 50 godina u Srbiji regulisati ovaj problem...

MA cuti druze pedagozi su zlatni, oni bar imali 5 psiho na faxu NEMOJ TETKICE I DOMARI PO SKOLI DA POCNU DA TESTIRAJU !!!! HAHAHAHH

P.s.Evo rece mi jedan drugar saznao zna licno njegova drugarica neka tamo sa srednjom poljoprivrednom radi na funkciji za ljudske resurse....Znaci ludnica...Mozda je i neka visa u pitanju ali vazno je da nema veze sa mozgom to sto radi i da su totalno razlicite struke......

Bolje se i ti pripremi, ko zna sta ces da radis kada zavrsis fax, ovo ti realno govorim bez ikakvih naznaka za vredjanjem i sl....

MA cuti druze pedagozi su zlatni, oni bar imali 5 psiho na faxu NEMOJ TETKICE I DOMARI PO SKOLI DA POCNU DA TESTIRAJU !!!! HAHAHAHH

P.s.Evo rece mi jedan drugar saznao zna licno njegova drugarica neka tamo sa srednjom poljoprivrednom radi na funkciji za ljudske resurse....Znaci ludnica...Mozda je i neka visa u pitanju ali vazno je da nema veze sa mozgom to sto radi i da su totalno razlicite struke......

Bolje se i ti pripremi, ko zna sta ces da radis kada zavrsis fax, ovo ti realno govorim bez ikakvih naznaka za vredjanjem i sl....

Ma znam ja to Bru...nema šta da mi pričaš :(

Pre neki dan, slušam dva čilca kako bulazne o nekom pravnom sporu u firmi (posle dve rečenice bilo je sasvim očigledno o čemu govore). Shvatim da je jedan od njih dobio neku tužbu, zbog koje se obratio advokatu.

Indikativna rečenica: "i, sad, čuj, odem ja kod tog tipa advokata; on je pravnik pa ipak zna malo više o tim stvarima.."

Hm. :think:

Čovek sa svršenom osmoletkom i, eventualno, nekim večernjim kursom; govori kako pravnik zna malo više o pravu od njega.

Nisam pala na teme, i debelo će me zgrozit svako ko se nađe šokiran ovakom izjavom u ovom u ovakvom društvu. Što bi reko Kapor, parafriziram: u ovom narodu svi misle da bi bili sjajni selektori fudbalske reprezentacije ili predsednici nuklearnog instituta; bez obzira što nemaju nikakve škole ni dana u branši.

Apropo teme: u društvu koje misli da sve zna i ume, ni psiholog ni psihoterapeut nisu ni od kakve koristi.

Dala bih brusliju bonu za izjavu da psiholog ne daje gotova rešenja, ali to nije on rekao.

U ljudskoj je prirodi da se opire promjenama.Čovjek prosto ne želi da vidi sebe na način iole drugačiji od sopstvenog.Svako od nas ima izgrađenu sliku o sebi i nerijetko se ponašamo kao noj koji zagnjuri glavu u pijesak misleći pritom da se sakrio..Takva potreba je posebno istaknuta kad su u pitanju one naše osobine koje svjesno želimo prikriti..jer ko želi da prizna sebi da je sujetan,ohol,sebičan..ljubomoran..posesivan ili površan naprimjer..malo ko se može i želi suočiti sa negativnostima koje posjeduje i koje mu sasvim sigurno prave probleme u interakciji i svakodnevnici..
Priznati sebi je sasvim sigurno,najteže..mijenjati sebe isto je teško..ali najgore je od svega suočiti se sa nekim drugim(ma kako on bio stručan) i dozvoliti mu da vidi ono naše "ja" koje brižno krijemo..
Svakom od nas je ponekad potreban neko ko nas razumije,ko će da nas čuje i ko će da nam kaže otvoreno i iskreno šta misli,a ne šta mi očekujemo da će reći....i ne mora to nužno da bude stručno lice,ponekad je dovoljan odan prijatelj..ali,kad se desi da nikog nemamo da nas čuje,a osjećamo se nemoćno pred sobom i zaustavljeni u koracima,odlukama,snovima..onda ne treba bježati od pomoći..
mada,ne treba ni očekivati da će tamo neki psihijatar čarobnim štapićem da mahne i da sve kao u bajci,odjednom dođe na svoje mjesto..
psihički problemi nisu upala bubrega i traže strpljenje kao i vrijeme..strah i predrasude tu ne mogu pomoći.

Da, ali dobar psiholog će imati metode kako da izvrši destabilizaciju ličnosti, tako da ona zaista ekspresivno doživi reči koje on ima da kaže klijentu.
Čini mi se da to njima i jeste posao, da otvore nečiji um... da ne dozvole da on ostane nekritičan.

Psiholog ne moze puno da ucini ako osoba ne zeli da se otvara, da se menja...
Ne vredi pomagati ponosnim ljudima...
Tajkodje nekome ko zeli da se menja ne treba psiholog...
Svako treba sam da se bavi svojom licnoscu...
Takodje znam osobe koje godinama idu kod psihologa i nista ...
A nekima pomogne jedan razgovor sa prijateljem:)

Psiholog ne moze puno da ucini ako osoba ne zeli da se otvara, da se menja...
Ne vredi pomagati ponosnim ljudima...
Tajkodje nekome ko zeli da se menja ne treba psiholog...
Svako treba sam da se bavi svojom licnoscu...
Takodje znam osobe koje godinama idu kod psihologa i nista ...
A nekima pomogne jedan razgovor sa prijateljem:)

PA pazi ovo je donekle tacno...
Ali tu igraa ulogu jos 1000 faktora - iskustvo psihologa, znanje psihologa, mentalne sposobnosti psihologa (zato je nekada bio test koji je licio na IQ test prilikom upisivanja psihologije pored testa znanja i opste informisanosti) data situacija u datom trenutku na datom mestu...Zatim zavisi od pacijenta, od njegog temperamenta, crta i MNOGO MNOGO CEGA...

BAs kao sto si rekla NEKOM NEKI PSIHOLOG pomogne posle jednog razgovora, a nekom neki PSIHOLOG NE MOZE POMOCI I POSLE 5 GODINA.....

.................................
Psiholog nije neki majstor koji zameni pokvareni deo, malo cukne, zavari i vozi Misko.....
Ljudsko bice i njegov psihicki zivot su najslozenija materijalna i nematerijalna stvar koja postoji u univerzumu.....Otkriti to do kraja je isto kao i videti sta se nalazi iza crne rupe a da ne budemo usisani u istu!
Tako i ovo - mozes coveku otvoriti glavu bukvalno i iseci mozak na pola ali i dalje neces videti i izvaditi problem iz coveka kao npr hirurg koji odstrani tumor...

Zato bas i psihijatri koji su doktori NISU PSIHOLOZI I "NE ZNAJU DA PRICAJU " A ni psiholozi nisu psihijatri tj doktori.....Nepravedno laici ponizavaju psihologe poredeci ih u 90% slucajeva sa psihijatrima kao nekim cikicama koji imaju ekscentricne frizure, nose beli mantil i duplo su ludji od svojih pacijenata a kad pricaju nista ih ne razumes.....

text je preuzet sa:
www.psychologyforever.net

Ma, psihologija je super...
Ima tu mnogo univerzalnih istina i pouzdanih otkrica covekovog ponasanja/emocija...
I definitivno treba ici ka razbijanju tabua od odlaska kod psihologa i psihijatara (bez obzira sto se bave razlicitim aspektima ljudske psihe)...
No, razlog sto ja imam "nesto malo protiv njih" lezi u tome sto sam jednom razgovarao sa psihologom i radio test... i kasnije dobio napismeno rezultat tog razgovora... koji je bio totalna suprotnost onoga sto jesam. Znaci, okarakterisan sam kao osoba odredjenih karakteristika (narcisoidan, agresivan, i sl... bilo je tu i "pozitivnih" stvari), od kojih nijednu za svojih 20 godina nisam mogao da prepoznam u sebi... ili sam mogao da ih prepoznam jako malo. Onda se ja tu zamislim... mozda je problem u meni... mozda npr. nisam svestan da sam narcis, i sl. pa porazgovaram malo o tome sa profesorima, prijateljima (medju kojima ima i psihologa), ljudima sa foruma koje ne poznajem... i oni mi isto kazu da te osobine koje je psiholog nabrojao nikad nisu primetili kod mene... i da su to ciste gluposti...

Tako da...
Moja predrasuda prema psiholozima je vezana cisto za profil ljudi koji rade taj posao i njihovu strucnost. Kao i u drugim profesijama ima ih raznih... neko ce se potruditi da vas temeljito upozna i porazgovara sa vama... a neko ce opet... na bazi 15omitutnog razgovora da se proserava kao da vas zna ceo zivot... i da se pravi pametan.

Ma, psihologija je super...
Ima tu mnogo univerzalnih istina i pouzdanih otkrica covekovog ponasanja/emocija...
I definitivno treba ici ka razbijanju tabua od odlaska kod psihologa i psihijatara (bez obzira sto se bave razlicitim aspektima ljudske psihe)...
No, razlog sto ja imam "nesto malo protiv njih" lezi u tome sto sam jednom razgovarao sa psihologom i radio test... i kasnije dobio napismeno rezultat tog razgovora... koji je bio totalna suprotnost onoga sto jesam. Znaci, okarakterisan sam kao osoba odredjenih karakteristika (narcisoidan, agresivan, i sl... bilo je tu i "pozitivnih" stvari), od kojih nijednu za svojih 20 godina nisam mogao da prepoznam u sebi... ili sam mogao da ih prepoznam jako malo. Onda se ja tu zamislim... mozda je problem u meni... mozda npr. nisam svestan da sam narcis, i sl. pa porazgovaram malo o tome sa profesorima, prijateljima (medju kojima ima i psihologa), ljudima sa foruma koje ne poznajem... i oni mi isto kazu da te osobine koje je psiholog nabrojao nikad nisu primetili kod mene... i da su to ciste gluposti...

Tako da...
Moja predrasuda prema psiholozima je vezana cisto za profil ljudi koji rade taj posao i njihovu strucnost. Kao i u drugim profesijama ima ih raznih... neko ce se potruditi da vas temeljito upozna i porazgovara sa vama... a neko ce opet... na bazi 15omitutnog razgovora da se proserava kao da vas zna ceo zivot... i da se pravi pametan.

PA pazi ima svakojakih to da, ja znam brdo ljudi kojima smo pricali cccc i kakav ces ti strucnjak da budes sutra a oni odgovaraju, ma zabole me za sutra meni je bitno sad da dam ovaj ispit i uvatim uslov....

Pod 2 NE mozes ti biti toliko objektivan kao ni tvoji prijatelji jer si to TI, i uvek ces biti subjektivan u nekoj meri! I LEPO SI REKAO - MOZDA NISI SVESTAN DA SI TAKAV I IMA ISTINE U TOME...
PRIJATELJI - ISTO - CIM NEKO PITA SVOJE PRIJATELJE ZA "NEKO ISKRENO" MISLJENJE TO SE ZNA ODMAH PO AUTOMATIZMU DA TA OSOBA OCEKUJE SVE NAJLEPSE I NAJBOLJE DA SE KAZE ZA NJU, U NAJMANJU RUKU NISTA EKSTREMNO I EKCENTRICNO.....

Pravi prijatelj ce ti reci kolika si zapravo budala.....Bio tu i tu....Tada i tada....

eVO MENE JE SKORO JEDNA OSOBA PITALA da joj kazem sta mislim kakva je ona za vezu!
JA posto znam psihologiju zena pitam je - A JEL ZELIS DA TI KAO PRIJATELJ KAZEM ISTINU I DA VIDIS STA JE PROBLEM PA DA EVENTUALNO TO ISPRAVIS I TAKO NAPREDUJES ILI ZELIS DA TI KAO NEPRIJATELJ IZDELIM KOMPLIMENTE I NASLIHTAM TI SE?

Ona rece - Ma samo kazi bre....JA - PA dobro reci cu ali sta oceujes od ova dva??

ONA - Dobro ne moras da mi pricas.....
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::lol::lol::lol:

Znaci znao sam, znao, hodajuci sam sener za zene....NE ZELI DA CUJE ISTINU , ZELI DA CUJE ROMANTIKU, BAJKU, UTOPIJU, DA JE KRALJICA SVETA.....

Svaka zena tezi da postane kraljica sveta.....Ceo zivot se prikazuju za ono sto nisu....Da ne rade to ne bi se ni sminkale uopste ali sad je to jedna duuuboka filozofija pracena brojnim mehanizmima odbrane tako da necu o tome ovde...
:bye:

PA pazi ima svakojakih to da, ja znam brdo ljudi kojima smo pricali cccc i kakav ces ti strucnjak da budes sutra a oni odgovaraju, ma zabole me za sutra meni je bitno sad da dam ovaj ispit i uvatim uslov....

Pod 2 NE mozes ti biti toliko objektivan kao ni tvoji prijatelji jer si to TI, i uvek ces biti subjektivan u nekoj meri! I LEPO SI REKAO - MOZDA NISI SVESTAN DA SI TAKAV I IMA ISTINE U TOME...
PRIJATELJI - ISTO - CIM NEKO PITA SVOJE PRIJATELJE ZA "NEKO ISKRENO" MISLJENJE TO SE ZNA ODMAH PO AUTOMATIZMU DA TA OSOBA OCEKUJE SVE NAJLEPSE I NAJBOLJE DA SE KAZE ZA NJU, U NAJMANJU RUKU NISTA EKSTREMNO I EKCENTRICNO.....

Pravi prijatelj ce ti reci kolika si zapravo budala.....Bio tu i tu....Tada i tada....

eVO MENE JE SKORO JEDNA OSOBA PITALA da joj kazem sta mislim kakva je ona za vezu!
JA posto znam psihologiju zena pitam je - A JEL ZELIS DA TI KAO PRIJATELJ KAZEM ISTINU I DA VIDIS STA JE PROBLEM PA DA EVENTUALNO TO ISPRAVIS I TAKO NAPREDUJES ILI ZELIS DA TI KAO NEPRIJATELJ IZDELIM KOMPLIMENTE I NASLIHTAM TI SE?

Ona rece - Ma samo kazi bre....JA - PA dobro reci cu ali sta oceujes od ova dva??

ONA - Dobro ne moras da mi pricas.....
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::lol::lol::lol:

Znaci znao sam, znao, hodajuci sam sener za zene....NE ZELI DA CUJE ISTINU , ZELI DA CUJE ROMANTIKU, BAJKU, UTOPIJU, DA JE KRALJICA SVETA.....

Svaka zena tezi da postane kraljica sveta.....Ceo zivot se prikazuju za ono sto nisu....Da ne rade to ne bi se ni sminkale uopste ali sad je to jedna duuuboka filozofija pracena brojnim mehanizmima odbrane tako da necu o tome ovde...
:bye:

to bru :lol:
care :heart: :D

(ja se ne šminkam, čisto da napomenem :rumenko:)

****** kakav trip...poslednji put kad sam video konverzaciju Bru Zli - Saint, nije ličilla ni malo na ovo što sad vidim. Pa bre dešavanja na PDF-u Ljubav i seks su mala beba u poređenju sa onim što se ovde dešava :D

Sta da ti kazem kolega - OBRNUTA PSIHOLOGIJA, ENO IMA I TEMA O TOME, HAHAHAHA PA STA TEBI DA PRICAM UCILI SMO O OBRNUTOJ PSIHOLOGIJI NA FAXU :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha:

p.s. Meni se Saint oduvek svidjala ali sam znao da dok ne postanem Hanibal Lektor necu je imati .....

JA rekoh skoro na jednoj temi da mrzim Saint iz dna duse a danas me ona zove na kafu hahahahahha
Sta zene zele??

Aj Daco daj neku teoriju koja je pridosla iz ove Bolonje ako ima, mozda su u ovim novo odstampanim udzbenicima otkrivene neke nove stvari hahaha
:-PPPPPPP

Poslednja izmena:

Back