Ja sam imao srecu da ne moram da radim na sebi zbog posledica.Par puta jesam. Ako pod radom na sebi podrazumevas i prilagodjavanje vrlo ruznim nacinima ophodjenja, a trebalo bi i to da podrazumevas , tako izgleda, onda konstantno radim na sebi...
Jer ono sto ja zovem rad na sebi , to je tacna analiza sta se i zbog cega dogadja u meni, a zatim i u emotivnom prostoru drugih...
Tek kad to dobro razdelis, onda ide uzrocno posledicno....
A na kraju ide ovo uvaljivanje u blato....tj kad si sa prascima, budi prasac inace te ugazise....
To u 50% slucajeva ne moze, jer bi usvinjavanje dovelo do promena trajne prirode u mojoj psihi pa bih bio licemeran ili puritanac...rascep licnosti....a to mi se ne rizikuje, pa tada primenjujem asocijalizaciju...
Ovaj procenat zavisi od dubine spoznaje, pa je mnogo manji , ako manje spoznajes....trenutno je razlog velike razlike izmedju drustveno utemeljenog i npr drustveno funkcionalnog, ili ljudsko razumskog...kao najviseg zahteva...
U odgovoru koji sam napisao, rad na sebi obuhvata samospoznaju....ne ostalo , znaci ne kompletnu spoznaju , ako vec osoba nema iskustva i nagonske ili epigenetske reakcije u sebi.
Naravno moze i to , ali nece uticati na promenu prvog u drugi utisak...vec samo ovo navedeno...i to posredno , ne direktno...
Zene se tu obicno sprdaju i apsolutno veruju svojoj intuiciji u koju ubrajaju i polusvesno ili nesvesno zakljucivanje...
Zato i treba MZ odnosi da budu pomereni ka zastiti zena, a i da im se tako omoguci da ostanu vise emotivne...kao valjan razlog....
Ovako se one same truju , prelaze u nesto sto ne daje emotivnost kao zdravorazumsko resenje, vec kao egzibicionizam strasti, funkcionalno je bezvredno u smislu drustva, tako da ce svaki muski polozaj koji omogucava dalju emotivnu parodiju dovoditi do nazadovanja...
Ali o tome je bezveze pricati sa nekim ko nije debelo u kulturoloskim ili socioloskim vodama...jer ce se odmah uhvatiti za MZ prepucavanje i emancipaciju i nema tu nista od konstruktivnog vec prelazi sve u duel ili konflikt...
Debelo nisam u sociološkim vodama, i, znaš šta, iz ove perspektive? Fala bogu da nisam.
Govoreći o posledicama, govorila sam o
posmatranju. O reakcijama i ponašanju posmatranih ljudi koji su se (istima) potvrdili sa prvom impresijom. Znaš li koliko ih je takvih bilo u mom životu?
Da se ne pobroje.
Ne palamudim o intuiciji u koju verujem manje nego bilo koje žeMsko koje sam upoznala; i u svakom slučaju manje nego većina (ljudi) doživljava da intuicija jeste.
Intuicija je pojam koji bi lepo bilo videt pametno i argumentovano obrazložen; isključujući time prekogniciju, treće oko, magiju i
ženskost.
Verujem da intuicija nema veze ni sa jednom od tih stvari; i u kontekstu prve impresije uopšte ne govorim o njoj.
Ljudi polaze od fakta da nakon prvog utiska čovek momentalno kreće u korelaciju. Šta ako je slučaj drugačiji? Šta ako prvi utisak nekom ne znači ni po k...ca; nego taj sačeka da vidi drugi i treći?
Šta ako se prvi i tom prilikom najčešće dokaže?
Čak i ako ubrojim činjenicu da sam asocijalno paranoidno kopile ona niukoliko ne može uticat na fakt da su kopilad koju sam, kao prvo, kao takve doživela; kopilad najposle
bila.
I, naravno, obrnuto; oni koje sam, prvi prvom susretu kao fine i tankoćutne doživela; takvi najposle ispali.
Nema tu nikakve mudrosti, mada ima, u pravu si, rada na sebi; ali, kao pravo, rada na svojoj pameti; ne
intuiciji. Imalo bi smisla i na njoj, kad bi ljudi razumeli šta pojam podrazumeva. Ali, za
većinu intuicija je urbani mit.
Čovekovo ponašanje pri prvom susretu; kuda i kako gleda, šta radi s dlanovima, kako drži ramena i glavu - kako je
obučen, naravno; i još desetine sitnih stvari - reći će ti mnogo. Šta misli o ljudima, koliko je siguran u kontaktu s njima (a ako odaje da nije uvek ima razlog zašto nije), gde misli da je njegovo mesto u društvu, šta misli da njegova odeća i stav pokazuju - šta bi
hteo da njegova odeća i ponašanje pokazuju... Stotine stvari.
Naravno, sve se to da anulirat teorijom, duhovnim rastom i većom mudrošću.
Ja sam pitanje doživela kao što doživljavam većinu; klot konkretno. Pri čem se većinom opečem, tako da to nema ama baš nikakve veze s tobom. Ti si transparentan.