Предозирање са никотином!

Какви су конкретно симптоми ?

Много сам конзумирала цигарете последњи неколико дана и осећам се веома лоше .

У ствари и нисам много , кутија дневно колико иначе конзумирам , али овај пут као што рекох осећам се веома лоше.

Моји симптоми су следећи: мучнина ,често поврачање ,температура која константно варира итд..

Сасвим сам сигурна да је то од цигарета , што је најгоре не могу да престанем и сваки пут када запалим цигарету симптоми се јављају.

Ужас! Да ли неко зна да ли уопште постоји такозвана предозираност никотином односи отпор организма према никотину који се манифестује на овај начин?
To ti nije od nikotin, moguce da imas parazita u stomaku ili heliko, pogorsanju stanja doprinosi ne nikotin, vec azbest cija je funkcija da drzi pepeo.

Pusi hercegovacki ili cacanski, oba su dobra.

Duvan je zdrav, umereno, nekoliko cigareta dnevno. Poslusaj klip dr Todora Jovanovica koliko duvan doprinosi ubijanju mikroorganizama i zasto ga treba konzumirati.

Todor je izlecio Magick Jonstona / NBA od AIDS.

To ti nije od nikotin, moguce da imas parazita u stomaku ili heliko, pogorsanju stanja doprinosi ne nikotin, vec azbest cija je funkcija da drzi pepeo.

Pusi hercegovacki ili cacanski, oba su dobra.

Duvan je zdrav, umereno, nekoliko cigareta dnevno. Poslusaj klip dr Todora Jovanovica koliko duvan doprinosi ubijanju mikroorganizama i zasto ga treba konzumirati.

Todor je izlecio Magick Jonstona / NBA od AIDS.

disappointed-1.gif

У ствари и нисам много , кутија дневно колико иначе конзумирам , али овај пут као што рекох осећам се веома лоше.

Моји симптоми су следећи: мучнина ,често поврачање ,температура која константно варира итд..

Сасвим сам сигурна да је то од цигарета , што је најгоре не могу да престанем и сваки пут када запалим цигарету симптоми се јављају.

Ужас! Да ли неко зна да ли уопште постоји такозвана предозираност никотином односи отпор организма према никотину који се манифестује на овај начин?

Svakako da postoji !
S tim muku mučim svaki dan.
Bukvalno.
Mučnina,malaksalost,gorčina u disajnom i probavnom traktu,
vrtoglavica,užasno jutarnje ridanje (gore od kašlja),trnjenje prstiju.....
Sve mu jebbem na kamaru - ko izmisli pušenje !

Купи електронску цигарету.
И најстраственији пушачи кажу да је феноменална, а не увлачиш никотин јер га нема у њој.

Ja sam,pak od Plavog anđelčeta,koja je takođe lekar, saznao da je ta
elektronska cigareta obična obmana.
Kao,ima neki psihološki uticaj,koji nije dovoljan da potisne
potrebu organizma za nikotinom....
Kod početnika bi možda imalo nekih efekata,ali kod strasnih i višegodišnjih - ???

Ма пробала сам без везе ми је ипак сам се навикла на неку дозу никотина , тако да постепено морам да радим на томе али наравно у малој количини тек неколико цигарета дневно док не престанем .

Pulmolozi dozvoljavaju do tri cigarete dnevno !
I ni jednu više....
Meni je to rekao pulmolog u Klin.centru "Zvezdara",pre par godina....
A ja šmrčem 30....

Poslednja izmena:
Ja sam,pak od Plavog anđelčeta,koja je takođe lekar, saznao da je ta
elektronska cigareta obična obmana.
Kao,ima neki psihološki uticaj,koji nije dovoljan da potisne
potrebu organizma za nikotinom....
Kod početnika bi možda imalo nekih efekata,ali kod strasnih i višegodišnjih - ???
Па да, она је ''плацебо''.
Питај Ванду, она је успешно користи. ;) И ако је дугогодишњи пушач. :)

Pulmolozi dozvoljavaju do tri cigarete dnevno !
I ni jednu više....
Meni je to rekao pulmolog u Klin.centru "Zvezdara",pre par godina....
A ja šmrčem 30....

Probaj da smanjis, veruj mi, moze Ja pusim 5-6 cigareta, ali samo kada sam napolju, pre 12.00 nikako.
Kazu da je najvaznije da se ne pusi ujutru, ono cim otvoris oci.

Ja sam dva puta prestajala da pusim, nisam pusila po pet godina, ali jednom pusac,uvek pusac.

Mogla bih i sada da prestanem ( problem je samo prvih nekoliko dana koje pravazilas tako sto ne pijes alkohol, rokas neki caj od
jutra do sutra da bi zaposlio ruke), ali ne volim da nesto postoji sto vise nikada ne smem da jedem,pijem,pusim.

Има људи који кад нагло оставе дуван доживе шок. То постоји у медицини названо ''никотински шок''.
Такве пацијенте морају ставити у стационар и дозирати их венски никотином, веровао или не.
Природа је чудо! :)

Ja bih da se priključim, nadam se da dozvoljavate :)

Dakle, strastveni pušači ne bi trebalo naglo da ostavljaju cigarete, ako im uspe - svaka čast, ako ne - zato i postoje nikotinski flasteri i sl.
Dobra stvar kod flastera je što sadrže određenu koncentraciju nikotina, ali za razliku od cigarete, SAMO nikotina, a ne katrana, metala i štetnih gasova...
Tako organizam ne trpi šok, a s vremenom se smanjuje doza nikotina.
Elektronske cigarete su popularne, a postoje sa i bez nikotina.
Opet, za odvikavanje, ljudi počnu sa tim sa nikotinom, pa smanjuju i postepeno prelaze na one bez...

Što se trovanja tiče, skoro je nemoguće predozirati se ako ste dugogodišnji pušač, mada pitanje je koliko pušite, ako je prekomerno, u teoriji postoji mogućnost...
Trovanje je sada jako retko, nekad je bilo češće, i to insekticidima ( nikotin je jedan od prvih primenjivanih insekticida, pa vidite šta unosite :eek: ),
danas se koriste neki drugi, pa više ne...
Moguć je efekat prve cigarete, dakle, ne kod hroničnih pušača, već kod nekog ko prvi put zapali, ili nije dugo pre toga.

Efekte ste opisali i uklapaju se u efekte uzrokovane nikotinom. :)
Redosled bi trebao biti povišen krvni pritisak, bledilo kože zbog suženja krvnih sudova, a zatim povraćanje, vrtoglavica, nesvestica, pojačano lučenje pljuvačke, dijareja...
Ali, opet, ovo su efekti većih doza, ne trovanje.

Svakako, ako dolazi do ispoljavanja, pogotovu vrtoglavica, povraćanja, treba prestati.
To uglavnom znači da su se i neki drugi efekti ispoljili, koje niste primetili, a koji su daleko štetniji...
Zapravo, nije trebalo ni počinjati, ali šta da se radi. :)

Srećno sa ostavljanjem cigareta, pozdrav... :bye:

na osnovu chega si tako sigurna da su problemi koje imash bash od cigareta? moze biti svashta, neki virus, pad imuniteta i sl.
ukoliko si aktivan pushach na duze staze, ne verujem da jedno paklo moze da izazove predoziranost.. osim ako ti je organizam iz nekog razloga oslabio ili si bolesna.

ja bez problema mogu da stuchem nekoliko kutija, a isto tako mogu da ne zapalim godinama (imala sam tu fazu) .. i nikad se nisam predozirala, bez obzira koliko pushim.. ono shto mi je recimo neki znak da sam preterala je gorkast ukus u ustima, ali za to stvarno treba mnogo vishe od pakle...

pokushaj da oslushkujesh svoj organizam...ukoliko ti ukus cigarete i dalje prija, bice da je neshto drugo u pitanju..

inache , shto se ostavljanja pushenja tiche, sve je u glavi, jedino i definitivno... nikakvi flasteri, chajevi, munje :lol: nece reshiti trajno problem.. samo hocu - necu varijanta :D

Back