GIDEON
Iskusan
- Poruka
- 5.572
Moj prijatelj ima Prius i zadovoljan je sa njim, a platio ga je negde oko 10K. Imao je sitne kvarove oko elektronike ali nista krupno. Problem je sto nema puno servisa koji rade na njima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prius je sitan nacin rada I velicina baterija ga ne stavlja u rizicnu zovuMoj prijatelj ima Prius i zadovoljan je sa njim, a platio ga je negde oko 10K. Imao je sitne kvarove oko elektronike ali nista krupno. Problem je sto nema puno servisa koji rade na njima.
Prius je hibrid i to je tek glupost za sebe, troši 0,5 do 1 litra manje od klasičnog gradskog automobila a koštaaaaa Po meni još veća glupost od električnih automobila. To je sve zahjebancija pa u 19. veku su pravili i vozili električne automobile sa dometom 50-100 km. A vidi danas jedva su prebacili 100 km. Ovi što imaju domet po 300-500 km su recimo 100.000 evraMoj prijatelj ima Prius i zadovoljan je sa njim, a platio ga je negde oko 10K. Imao je sitne kvarove oko elektronike ali nista krupno. Problem je sto nema puno servisa koji rade na njima.
Cena baterije je ogroman problem, kao i radijus sa istom. Kod Tesle je cini mi se cena zamene $160 po KWH, sto je za vecinu ljudi neprihvatljivo.Prius je sitan nacin rada I velicina baterija ga ne stavlja u rizicnu zovu
..problem su ovi sa baterijama od preko 70kwh koje kostsju jako puno ..Dok se to ne resi od el aitolovila neće biti nista spektakularno..tj bit ce na tih par % trzisnog kolaca ..
Nisu to punjaci , kao sto sam mislio, za punjenje akumulatora , neki pijacari pa utaknes kod sebe u struju i punis auto.
Mocne naprave 50 do 100 kw stuje po satu , sto bi se prevelo struja po najskupljoj industrijskoj tarifi . Pa onda izcracunajte kolko kosta kilowat struje ikoliko kosta kilowat
Energy content of some fuels
1 kilogram of dry wood 5,3 kwh 19,0 mJ 1 kilogram of coal 8,1 kwh 29,3 mJ 1 cubic metre of natural gas 8,8 kwh 31,7 mJ 1 litre of petrol 9,1 kwh 32,6 mJ 1 litre of diesel-oil 10,0 kwh 35,9 mJ 1 kilogram of hydrogen 33,6 kwh 120,8 mJ 1 kilogram of -Uranium -235 22,2 million kwh 80,0 million mJ
Niko nece da radi na svoju stetu ..Huawei ne deli telefone dzaba vec kostaju skoro kao i ostali ... A sto se tice Kine i el automobila ni to ne fali ...
https://mg.co.uk/mg-zs-electric/
Ima I Samsung ali ako gledamo ono sto valja nisu oni nista jeftiniji..Konesko smece ne vredi kupio sam prosli Huawei mate20 pro tel ke odličan ali ima te sitne gresle koje me iritiraju kao npr Bluetooth kog moram svaki put da manuelno da povežem sa uredajima u autu..kod Samsunga sam to uradio samo jednom ..kineski prozvodi su jeftiniji ali nisu to uglacani prozvidi kakve ima Samsung i Apple.. daleko od togao cemu ti to prijatelju
Imaju oni telefone za svaciji dzep
Od 100e pa do 1000e sta ko hoce
Kinezi unistavaju sve sa niskim cenama i svaka im cast na tome.
Npr ja kupio zeni Xiaomi Redmi 9 telefon za 130e , telefon ubija. Ne znam sta ce ikome skuplji.
Moze li neka zapadna firma npr Apple da ponudi telefon za te pare. Pa ne moze. Prijatno dovidjenja.
Sto na vodik ?...taj koncept nije nigde prosao ,mora da neki politcar hoce da se ogrebe za koji % .. ..kod mene u Danskoj vec kruse el autobusi ali samo gradski..mislim da je to uvedeno pre 4-5g ..Porsche u Rimac Automobile uložio još 70 milijuna eura
https://m.vecernji.hr/techsci/daljn...tomobile-u-iznosu-od-70-milijuna-eura-1474613
Zagreb će dobiti prvih 20 autobusa na vodik, vrijednost investicije je 25 milijuna eura
https://www.poslovni.hr/hrvatska/za...dnost-investicije-je-25-milijuna-eura-4276186
10g je garancija ili ti +200k km cak i kod Hyundai .. na 5 dobujes nove ako ides kod njih na servis.. Nema tu puno toga sto se servisira malo ulja I malo tekućina..Pa ne bih da štedim a posle 5 godina da mi rikne baterija.